Pasca cu ciocolata

Nota 5 (9 voturi)
*****

Cine ma intreba de o reteta de pasca?

Cred ca aceasta pasca va satisface toate gusturile, v-am prezentat mai detaliat procesul si veti face sigur o bunatate - asa cum m-a si asigurat una din fetele de pe forum - Gabriela29sv (Multumesc Gabi din suflet pentru reteta, a iesit o minunatenie de pasca!). Gabi a pus reteta la discutia despre retetele de familie si poza de acolo m-a convins din prima sa o incerc de Paste. Mi-a facut un "click" in creier (stiti voi senzatia:) si tot asteptam o ocazie s-o incerc sa vedeti si voi reteta.

Asadar, pasca este delicioasa, ciocolatoasa, buna, buna rau de tot - banala descriere dar sincera... Sigur o veti face si ca o simpla prajitura sau tort, merge adaptata perfect - dar ca o pasca cred ca ar fi o adevarata delectare de sarbatori pentru toata familia.

Va sugerez si o alta Reteta de pasca simpla, fara aluat, prezentata la fel de Gabriela29sv, foarte detaliat, cu poze pe pasi in rubrica de Retete utilizatori.

Gabi te pup si multumesc mult pentru retetele tale, foarte bune si delicioase!

Ingrediente

Faina alba calitate superioara
1 pah
paharul de 200ml
Zahar
2 pah
1 pahar pentru aluat, 1 pt umplutura si plus 4 linguri de zahar pt glazura.
Oua
3 buc
1 ou pt blat si 2 pt umplutura
Lapte
0.5 pah
Unt
200 g
+ 2 linguri pt glazura si untul sa fie moale, la temperatura camerei
Branza de vaci
500 g
Praf de copt
1 buc
1 plic de 10g
Cacao pudra
4 linguri
2 pt blat si 2 pt glazura
Esenta de vanilie
2 buc
una pt blat si alta pt branza

Pasi de urmat

1

Facem primul blatul de cacao:

Intr-un bol se amesteca 100g de unt moale cu 1 pahar de zahar. Mixati compozitia cu un tel sau mixerul.

Pasca cu ciocolata - Pas 1
2

Apoi adaugati 1 ou si amestecati bine pana devine o compozitie mai cremoasa.

Pasca cu ciocolata - Pas 2
3

Acum adaugati jumatatea de pahar de lapte, amestecati bine.

Pasca cu ciocolata - Pas 3
4

Adaugati faina amestecata cu praful de copt - mixati bine.

Pasca cu ciocolata - Pas 4
5

Si ultimele sunt vanilia si praful de cacao - 2 linguri, amestecati bine - acesta va fi blatul maro, de ciocolata pentru pasca. Va fi un aluat mai lichid, ca pentru chec sau o smantana mai groasa.

Pasca cu ciocolata - Pas 5
6

Intr-un bol sau robot puneti branza de vaci, 2 galbenusuri, 1 pahar de zahar, 100g de unt moale si vanilie.

Pasca cu ciocolata - Pas 6
7

Daca ati pus in robot, dati la puterea medie si mixati ingredientele - daca puneti in bol, amestecati cu un mixer sau tel.

Pasca cu ciocolata - Pas 7
8

Daca va iese compozitia de branza mai lichida adaugati 2 linguri de gris si mai amestecati putin.

Pasca cu ciocolata - Pas 8
9

Bateti albusurile de la cele 2 oua (galbenusurile le-am pus in branza) spuma tare.

Pasca cu ciocolata - Pas 9
10

Amestecati compozitia de branza cu albusurile batute spuma, mai bine o faceti cu o paleta, cu miscari de sus in jos.

Pasca cu ciocolata - Pas 10
11

Pentru pasca folositi o tava rotunda adanca, de preferat cu peretii detasabili (eu am folosit una simpla, cea cu peretii detasabili facea alta treaba:). Asterneti la fundul tavii o bucata de hartie de copt, vedeti metoda prezentata de mine intr-o alta postare. Ungeti bine hartia si peretii tavii cu unt.

Peretii tavii din afara trebuie acoperiti cu folie de aluminiu  - am facut aceste borduri din folia de aluminiu impaturita in 2-3 straturi si le-am prins usor de bordurile tavii.

Pasca cu ciocolata - Pas 11
12

Turnati jumatate din blatul de cacao in tava - cu o lingura il intindeti pe tot fundul tavii si putin il ridicati si pe pereti, cam 1 cm.

Pasca cu ciocolata - Pas 12
13

Apoi turnati umplutura de branza.

Pasca cu ciocolata - Pas 13
14

Si acum partea care pe mine un pic m-a bulversat - dar sa stiti ca este in regula.

Luati cu o lingura cate putin din restul de aluat de cacao si puneti deasupra peste umplutura de branza. Fiindca la mine umplutura totusi a fost mai lichida mi-a fost mai greu sa intind aluatul maro pe branza, credeam ca gata - aici am dat in bara cu pasca.

Dar cu putin rabdare, am pus tot blatul maro cum am putut - l-am distribuit cat de cat egal cu  lingura peste tot si apoi cu un cutit, incet, l-am intins pe toata suprafata. Observati ca mi-a iesit susul la prajitura mai zebrat.

Pasca cu ciocolata - Pas 14
15

Dar, dupa ce s-a copt observati ca nu prea se observa, deci este pur si simplu un specific de montat pasca - asa ca nu va speriati si faceti totul atent si cu grija.

Deci, coaceti pasca la foc mic - 150 grade - cam 1 ora. Testati blatul de deasupra cu scobitoarea.

Dupa acest timp scoateti pasca din cuptor si lasati sa se raceasca complet.

Pasca cu ciocolata - Pas 15
16

Dupa ce s-a racit trebuie scoasa hartia de copt si aranjata frumos pasca pe un platou sau farfurie. Eu asa fac - Rastorn pasca pe un fund mai mare, scot hartia de copt.

Pasca cu ciocolata - Pas 16
17

Si apoi o intorc/rastorn inapoi pe farfuria sau platoul pregatit.

Pasca cu ciocolata - Pas 17
18

Pregatim glazura - intr-o cratita amestecati 4 linguri de zahar cu 3 linguri apa, 2 linguri cacao si 2 linguri de unt.

Puneti pe foc si cand se dizolva toate ingredientele si incepe sa fiarba usor compozitia - faceti focul mic si lasati putin pana se ingroasa ca un aluat de clatite.

Pasca cu ciocolata - Pas 18
19

Turnati aceasta compozitie peste pasca, lasati 10-15 minute asa pe masa, apoi dati prajitura la frigider pentru 2-3 ore minim.

Pasca cu ciocolata - Pas 19
20

Dupa acest timp o taiati si savurati cu toata familia, este chiar delicioasa si merita incercata obligatoriu.

Pofta Buna!

 

Pasca cu ciocolata - Pas 20
Cantitate: 1 kg (10-12 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

gabidari
*****
gabidari (17 April 2011, 19:05)

nu am cuvinte....banuiesc ca e deosebita....bravo....

lenor
lenor (17 April 2011, 22:43)

Arata super! Sigur o fac de Pasti - cea simpla doar cu branza parca nu e asa spectaculoasa! Multumim de reteta si pregatiri placute de Paste! Si, de maine, sunt la Sala Dalles la Targul de Pasti! Va astept la Standul Tupperware, la parter, pana vineri, intre orele 10,00 - 20,00 - intrarea libera!

nona
nona (18 April 2011, 08:17)

buna lena, este deosebita aceasta pasca, cu siguranta o fac. multumim pt fiecare reteta pe care o postezi . multe din ele le-am facut chiar daca in ultimul timp nu am avut timp sa mai comentez. esti o minune. iti urez un paste fericit si sanatate alaturi de familia ta si cei dragi tie. te pup

miha76 (18 April 2011, 08:23)

super bine arata................tuturor gospodinelor spor la treaba............si sa va bucurati din plin de sarbatoarea INVIERII !

gabriela29sv
*****
gabriela29sv (18 April 2011, 09:45)

Draga Lena, ma bucur din tot sufletul ca ti-a placut reteta mea de pasca cu ciocolata si sper ca o vei incerca si pe cealalta fara aluat (te asigur ,pe tine cat si pe celelalte gospodine, ca e delicioasa  ) .Multumesc mult pentru aprecieri  , mi-ai umplut inima de bucurie si mi-ai facut o zi frumoasa. Iti doresc tie si tuturor gospodinelor sa aveti parte de tot ce e mai bun in lume, pace si lumina in suflet, iar toate bucatele pentru masa de Pasti sa va iasa exact asa cum va doriti . Paste Fericit !

scumpy65 (18 April 2011, 11:26)

Draga Lena ,se pare ca esti uimitoare in ale bucatariei.Duminica fiind Floriile si totodata si ziua mea,m-am apucat de vineri si am facut :totul diplomat,toba de pui si rulada invelita cu cascaval.Toate au iesit excelente.Am avut cu ce ma lauda datorita tie.Multumesc pentru minunatele retete!!!Si aceasta minunata pasca o voi incerca cu siguranta.O saptamana excelenta!!!

*****
Emma (18 April 2011, 15:24)

Multumim mult si sarbatori fericite impreuna cu toata familia!

gabi-ta
*****
gabi-ta (18 April 2011, 22:02)

Multumesc de reteta,acum sunt intr-o dilema,mi-am ptregatit ingredientele pentru tortul Krem a la krem dar si asta e o nebunie.Nu stiu care o sa-l fac.

 

 

gabi-ta
gabi-ta (18 April 2011, 22:04)

Super pasca,acum sunt intr-o dilema,ce sa fac de Paste,Tortul Krem a la krem sau pasca

 

gabi-ta
gabi-ta (18 April 2011, 22:05)

Sorry ptr repetitie,am crezut ca nu sunt logata....si...ok

Paste fericit tuturor! Si retete delicioase!

crina
crina (18 April 2011, 22:15)

Excelent , excelent .......O fac si pe asta !!!!!!      Multumesc mult de tot   !!!! 

crystyna08
crystyna08 (20 April 2011, 19:11)

Daca tot o laudati asa de tare am sa o fac si eu...dupa va povestesc !..pupici.

Veronika (26 April 2011, 15:00)

Buna Lena, am facut aceasta reteta, rezultatul: excelent fooooarte gustos. Mersi mult pentru retete si te felicit din suflet cu Sfintele Sarbatori de Pasti.

*****
Eliza Petrescu (26 April 2011, 15:01)

multumesc mult de reteta! am facut-o si toata familia a ramas incintata.

*****
popescuaureliaiulia (01 May 2011, 17:46)

este o reteta costisitoare si nereusita.am investit timp si bani intro porcarie care nu avea nici un aspect doar gust.am servito in familie nu cu musafirii ca mas fi facut de ris deoarece am mincato cu lingurita blatul nu a stat lipit de brinza nici de frica credetima ca nu spun povesti mai ales ca am facut o scoala de bucatari e adevarat nu de cofetari dar pot spune ca am notiuni elementare de bucatarie.este un esec total.sincer ias da nota 2 cu felicitari mai ales ca am fost extrem de furioasa ca nu am putut sa o pun pe masa in ziua de paste.ar fi fost o rusine

lena
lena (01 May 2011, 17:55)

Aurelia, imi pare rau - un comentariu foarte pompos si furios - dar daca ai facut si scoala de bucatari chiar nu inteleg ce nu avea sa-ti iasa - reteta este cam banala, singura problema cu blatul am explicat-o destul de bine. Posibil ca ai ales branza prea lichida. Eu zic in loc sa fii furioasa sa incerci sa intelegi de ce nu ti-a iesit, asta ar face un bucatar bun si profesionist.

*****
piedra (02 May 2011, 21:55)

 in seara aceasta am facut pasca pentru a doua oara . Am facut-o la Pasti si am avut niste musafiri foarte simandicosi , care au adus pasti si cozonaci de lasuper laboratoare de cofatarie. Cand au mancat aceasta pasca au fost foarte incantati. Au spus ca e combinatie foarte fina . Nu as fi scris nimic , dar nu am vazut nici un comentariu al cuiva cre sa o mai fi facut si nu as vrea sa va descurajati citind comentariul doamnei Aurelia. Pasca aceasta e cea mai fina pasca cu ciocolata pe cre am facut-o sau gustat-o vreodata . Maine duc si la servici. Va scriu impresi colegilor mei. Incercati-o cu toata increderea . Ingredientul principaal pe care Lena a uitat sa-l mentioneze sa care daca lipseste nu are cum sa iasa , este DRAGOSTEA PENTRU CEI PENTRU CARE GATESTI.

lena
lena (03 May 2011, 09:56)

Piedra, multumesc de comentariu - chiar asteptam parerea si altor utilizatori care au incercat Pasca. Ai perfecta dreptate - mult depinde de reusita unei retete - de la alegerea ingredientelor pana la mana si dispozitia celui care o face. Doar reteta nu este suficient, si un bucatar bun intelege asta. Te pup si multumesc mult de interventie

natalina
*****
natalina (11 May 2011, 17:02)

cea mai buna pasca care am mancat-o vreodata!!!!am facuc-o pt Paste si ieri am mai facut una!numai ca intalnesc o mica prb: pe cand o scot din tava,ramane pe hartia de copt sa se raceasca si asa cum nu patrunde aerul la stratul de jos,se formeaza condensat,adica se abureste si se aseaza,adica stratul de sus maro e pufos,iar de jos e umed si lasat,asa tb?in rest e super-super bunamerci pt retete!!!

piedra (12 May 2011, 12:24)

 am patit si eu ca Natalia. Trebuie sa pui pasca pe un fund de lemn care absoarbe umezeala si sa rupi hartia de copt de-a  lungul unui diametru.

natalina
natalina (12 May 2011, 16:57)

multumesc pt sfat,piedra.Voi incerca,ca nu ma las de aceasta pasca.La cat de delicioasa e,nu trebuie sa astept Pastele,vine ca o prajitura fff buna

*****
elen is (23 November 2011, 11:16)

Buna Lena,

Desi ma inspir din retetele tale de mult timp nu am scris pana acum. A cesta reteta este minunata. Prima data am incercat-o de Paste dar acum o fac la orice ocazie. Ieri a fost ziua mea iar invitatii au fost incantati de acest desert . Multumesc pentru retete. Te pup.

 

 

 

lescuta (16 February 2012, 17:53)

 

 

marcu cecilia-magdalena
marcu cecilia-magdalena (09 April 2012, 18:43)

chiar cautam o reteta de pasca si uite k am gasit-o.Deabia astept s-o prepar de Paste

Tania Meghega
Tania Meghega (17 April 2012, 16:13)

Nu stiu exact ce e ca e pasca ca e prajitura, dar foarte buna a fost, nu a mai ramas nici o firimitura. Pe scurt neam-neam, a fost usor de facut, si mai usoar de papat .

gabriela29sv
gabriela29sv (17 April 2012, 16:27)

Hristos a Inviat! Ce ma bucur Lena ca aceasta reteta place la multa lume.Am facut-o si eu ca de fiecare Paste si e foarte apreciata mereu de musafiri.

Uite o foto cu pasca cu ciocolata,in spatele ei fiind pasca fara aluat,foarte buna si ea ;)

lennusika (17 April 2012, 21:47)

Saramana si Hristos a inviat.....ador aceasta pasca... am facut-o de multe ori cat am fost in Romania ,mi-a iesit din prima si a iesit si tare buna, dar acuma am o problema numai sunt in Romania  sunt in Danemarca si  nu am gasit branza de vaci as putea sa o inlocuiesc cu branzica Philadelphia ?

gabriela29sv
gabriela29sv (17 April 2012, 23:20)

Lennusika si eu sunt departe de casa, in Franta si fac branza de vaci acasa cu lapte de vaca la cutie(rosie) cu 3,5 % grasime,imi iese f bine.Reteta o gasesti pe site-ul Lenei.Numai bine si spor la gatit ;)

lennusika (17 April 2012, 23:56)

multumesc tare mult gabriela pentru sfat ....nu am facut niciodata branzica de casa...dar am sa incerc si sunt sigura ca o sa imi iasa tare buna deoarece este foarte simplu  de facut, dar dureaza ceva zile.... iti multumesc inca o data ...pupic dulce...:

gabriela29sv
gabriela29sv (18 April 2012, 00:07)

cu mare placere lennusika, sunt bucuroasa sa impart retete,sfaturi cu toata lumea...curaj pentru facut branza,e tare simplu si buna...o sa fii mandra de tine ;).pupici

tatinela (19 August 2013, 12:26)

 o fac pentru a doua oara si mi se primeste ft moale,cind ii pun glazura se lasa tare,de ce?

 

lena
lena (21 August 2013, 08:22)

Nu am inteles intrebarea, ce se primeste moale si cum adica se lasa tare?

tatinela (22 August 2013, 14:52)

 adica prajitura se primeste foarte moale,in rola creste bine iar cind o scot se lasa si isi pierde tot aspectul..plus la asta cind am taiat-o era si putin cruda,oare trebuia s-o mai tin in rola?am tinut-o o ora si vreo 10 min si mi s-a parut ca e de ajuns cu toate ca cind faceam proba cu scobitoarea tot inca nu iesea curata!!!prajitura e delicioasa ca gust,a placut tuturor,insa as vrea sa se primeasca ca la tine,sa arate frumos!

lena
lena (23 August 2013, 16:28)

Poate pui branza de vaci mai moale si nu se tine bine? Adauga inca vreo 2-3 linguri de gris sa se tina bine.

tatinela (23 August 2013, 22:25)

 am pus brinza de casa,chiar ft tare...nustiu de ce...imi pare rau pentru ca prajitura e super gustoasa!

Dana D (06 March 2014, 11:05)

In compozitia de branza se poate adauga un plic de budinca de vanilie (Dr. Oetker, eventual), care ii va da un gust mai rafinat si va rezolva problema consistentei.

Foarte faine retete, multumesc!

Geno83 (06 April 2014, 09:24)

 Am facut si eu aceasta pasca,e gustoasa de altfel ca orice dulce,mai mancasem inainte facuta de o tusica de a mea dar mult mai reusita..sincer mie nu mi-a iesit la fel de aspectuoasa ca in poza de mai sus si branza parca nu e legata,cand tai o felie se sfarama toata..am urmat pasii exact ca mai sus,nu am magimix si am amestecat cu un mixer...sau posibil am mai citing pe alte bloguri si spun ca in aluatul cu branza se Pune faina...

Lilica (17 April 2014, 21:38)

 Am incercat reteta si a iesit perfect,am pus mai multa cacao ca asa imi place mie. 

Lilica (17 April 2014, 21:46)

 Este calda inca , dar n-am rezistat sa nu o gust.Cu branza de casa am facut-o si nu am pus gris sau faina, dar era scoapta bine si nu avea zer. Daca este branza moale sloboade apa si de aceea ramane cruda.

adela la la
adela la la (22 April 2014, 11:29)

De paste am facut aceasta pasca dulce si a iesit super gustos!!! Sunt tentata sa incerc tot mai multe retete de lalena

piedra (26 April 2014, 18:50)

Am facut din nou aceasta minunata pasca. Doar ca in loc de glazura am pus crema ganache calduta. A iesit dementiala. Am recomandat site-ul tuturor celor ce au laudat-o.

 

Top Retete
vezi toate retetele din top
Culinary recipes ByLena