Prajitura "Roza", de post

Nu este chiar roza, de fapt bate spre un portocaliu frumos si este de la ingredientul principal - sucul de rosii! Citisem pe un forum despre aceasta prajitura ca este prea buna pentru a fi de post, bineinteles am zis s-o incerc si eu.

Sotul a laudat-o, nu si-a dat seama de sucul de rosii, a fost chiar mirat cand i-am spus ca este de post si are rosii in ea.

Puteti s-o folositi si ca pandispan pentru un tort de post, se poate orna cu budinca de vanilie de post sau crema de ciocolata(de post).

Ingrediente

Suc de rosii
250 ml
Ulei fara miros
250 ml
Zahar
150 g
Praf de copt
15 g
Faina alba
300 g
Esenta de vanilie
1 buc
si coaja de lamaie rasa, optional
Gem
5 linguri
sau dulceata mai groasa

Pasi de urmat

1

Intr-un bol masurati sucul de rosii, uleiul si zaharul, amestecati bine cu un tel.

2

Adaugati faina si praful de copt, amestecati sa nu fie cocoloase.

3

Si la urma puneti aromele - vanilie si coaja de lamaie rasa daca aveti.

4

Asterneti cu hartie de copt o tava de 26-28cm in diamentru.

Turnati jumatate de aluat si il nivelati cu lingura.

5

Puneti gemul sau dulceata(aici am folosit zmeura amestecata cu zahar), distribuiti cat de cat uniform peste aluat.

6

Si peste gem turnati cealalta parte de aluat.

Eu am folosit un cutit ca sa intind aluatul atent peste stratul de gem - sa nu le amestec prea tare.

7

Cam asa arata prajitura inainte de cuptor.

8

Se coace timp de 35-40 de minute la 180 grade.

Lasati sa se racoreasca bine dupa cuptor.

9

Si serviti, eu am pudrat zahar, dar nu este obligatoriu.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kilogram (6-8 portii)
Timp de preparare: 35 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Publicata:
Nota: 5 (3 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 19

NataliaB
NataliaB 28 mar 2017, 11:41

Multumesc Lena de retetele tale..a iesit torta super gustoasa..

VercicMoisei169
Vercic Moisei (VercicMoisei169) 22 mar 2017, 17:47

Spuneți-mi va rog câți centimetri înălțime are? Tava mea are 26cm diametru...

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Vercic Moisei (VercicMoisei169) 22 mar 2017, 17:57

La mine este de 28 cm diametru si 7-8cm inaltime.

In tava de 26 va fi putin mai inalta dar tot e bine.

lena
Elena (lena) 25 mar 2016, 15:36

Apa, amestecata cu pasta de rosii mai bine.

Lucella
Lucella 25 mar 2016, 15:32

salutare, am o intrebare,  cu ce pot inlocui sucurile, daca nu am nici de un fel ....e cam incomoda situatia cind se papa sucurile din casa, iar apoi gasesti ceva de gatit

elena21elena
elena21elena 14 sep 2015, 11:03

Salut Lena

Site ul tau cu retete il accesez deseori, si nu putine sint retetele pe care le-am facut de aici, si toate reusite.

Acum am in rola aceasta prajitura, am smecherit, am pus mai putin ulei si am adaugat un pic de lapte fermentat- statea degeaba in frigider, astept sa vad cum e la gust ca de crescut a crsecut foarte bine.

Multumesc mult pentru munca ta i pentru faptul ca ai indicatii precise in cazul fiecarei retete.

Issa
Issa 31 mar 2014, 11:47

Mersi de sfat 

Issa
Issa 30 mar 2014, 22:25

Buna Lena vreau sa incerc si eu aceasta prajitura dar sucul meu de rosii e din comert si e sarat si parca mii frica sa nu-l stric, ce sfat imi dai cum sa incerc? 

lena
Elena (lena) Issa 30 mar 2014, 22:27

Daca-i moderat de sarat poti sa-l pui fara grija.

Olesya
Olesya 30 mar 2014, 10:37

Lena salut...eu numai ce am scos prajitura din cuptor si s-a primit ft delicios...eu am pus suc de mere in loc de rosii ca nu am avut....e super bun..merci pentru retete.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
bursucu4me
bursucu4me 29 mar 2014, 20:20

Super buna!

Poza mea pentru reteta:
doima.cioriceanu
Doina Cioriceanu (doima.cioriceanu) 28 mar 2014, 22:07

am facut-o si este delicioasa,fffffffff buna.

multumesc Lena pt. retetele tale,sunt super

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile