Tort diplomat cu visine

Cat mai tine sezonul de visine am zis sa va mai arat inca o reteta, acum de tort delicios cu crema fresh si foarte gustoasa. L-am preparat acum cateva luni cu visine din compot, asa ca daca va place cum arata - recomand sa va apucati de pe acum sa va faceti rezerve de visine congelate sau in compot.

Crema de frisca combinata cu piureul de visine este o delicatesa, imi pare rau ca mai demult nu am incercat combinatia. Este un tort perfect de preparat pentru orice ocazie, dar mai ales pentru copii, fetitei mele i-a placut mult tortul cu crema roz :)

Ingrediente

Pandispan
1 buc
al meu a fost de rotund cu diametrul de 28cm
Smantana dulce 32%(dorna/milli)
500 ml
Zahar pudra
150 g
Visine fara samburi
1 kg
500g in crema si 500g pentru deasupra
Amidon alimentar
2 linguri
Zahar
5 linguri
+2 linguri pentru compozitia de visine de deasupra
Gelatina
1 buc
1 plic pentru 500ml lichid
Gelatina - tort gele de la dr.oetker
1 buc
1 plic

Pasi de urmat

1

Preparati pandispanul conform retetei de aici.

Sau il cumparati gata facut.

2

Intr-o cratita puneti 500g de visine cu tot cu zeama din compotul lor, puneti cratita pe foc.

Daca le aveti proaspete, adaugati zahar si in cateva ore vor lasa suc, sau turnati putina apa in ele.

Eu am avut visinele congelate, zeama aveau putina, asa ca le-am turnat putina apa cat sa le acopere bine.

3

Amidonul l-am dizolvat cu putina apa, sa fie ca un lapte la culoare si consistenta.

4

Cand incep sa fiarba visinele, adaugati incet amidonul - in acelasi timp amestecati continuu.

Lasati sa mai fiarba cateva minute la foc incet pana compozitia se ingroasa. Apoi o dati la o parte si lasati sa se raceasca complet.

5

Rece sau calda, o pasati bine cu blenderul sa fie ca o pasta fina.

6

Smantana dulce(rece) se bate cu zaharul pudra pana se intareste bine, aveti metoda aici.

7

O amestecati cu pasta de visine rece - atentie, chiar sa fie rece, daca este calda s-ar putea sa se topeasca frisca si se va lichefia crema.

8

Eu am vrut sa fie crema mai ferma in tort, asa ca  am mai adaugat in ea gelatina.

Gelatina  se dizolva in putin(100ml) lapte cald - am facut sa fie abia calda compozitia si am turnat-o in crema de frisca cu visine, amesetcati bine dupa aia, bineinteles.

9

In forma de tort cu bordurile care se scot am inceput sa montez tortul.

Am pus prima foaie din blat de pandispan(se poate insiropa cu putin suc de visine sau apa cu miere).

Peste ea am turnat putin mai mult de jumate din crema de visine, am acoperit cu al 2-lea blat la fel insiropat si el.

10

Ultimul strat am pus restul de crema, se niveleaza bine si se pune la frigider pentru 1-2 ore.

11

Apoi am aranjat celelalte visine deasupra si am turnat amestecul cu zeama de visine si gelatina Tort-Gele, preparate conform cu instructiunile de pe pachet.

Pe scurt am facut cam asa - am amestecat praful de tort-gelee cu zeama de visine(indulcita cu zahar dupa gust), am pus pe foc si cand aproape incepe sa fiarba o iau si  torn peste visinele aranjate frumos pe tort. Se lasa iar la rece cateva ore.

 

12

Apoi scot bordurile laterale - vedeti ca gelatina tine tortul foarte ferm si bine.

13

Pe lateral se poate orna cu crema sau cu piscoturi(eu le-am scurtat putin dupa inaltimea tortului).

14

Asa arata finalul - simplu, frumos, delicios.

15

Si o felie, cred ca este relevanta :)

Pofta Buna!

Cantitate: 2 kilograme (8-10 portii)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 120 min
Publicata:
Nota: 5 (3 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 27

Sabinuta
Sabinuta 28 ian 2016, 15:01

buna,amidonul se poate de inlocuit?

lena
Elena (lena) Sabinuta 28 ian 2016, 15:27

Incercati sa inlocuiti cu 2 linguri de faina.

anablandiana
anablandiana 12 iul 2015, 20:05

super!!!!!!!!!!!!!!!!

laura99
laura99 18 oct 2014, 13:41

si o felie delicioasa :)

Poza mea pentru reteta:
laura99
laura99 18 oct 2014, 13:38

tortul este minunat, mi-a iesit foarte bine

Poza mea pentru reteta:
taniulya
taniulya 28 iun 2014, 16:06

Lena, dar daca fac cu gelatina simpla, e voie? Ce diferenta dintre gelatina simpla di cea tort-gele, ca eu am simpla de la Dr.Oetker, la noi nu este in market de a ta? Apropo cite grame are plicul tau? Merci

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) taniulya 28 iun 2014, 17:07

Si eu folosesc gelatina dr.oetker de 10g plicul. Asta simpla o pun in crema, tort-geleul este bun pt stratul de deasupra pt ca se prinde imediat cand il turnati pe tort. Dar merge si cu gelatina simpla, mai mult trebe asteptat.

Ancuta Rogac92
Anisoara Badila(Rogac) (Ancuta Rogac92) 25 iun 2014, 14:36

Iata si poza promisa, eu l am facut in cratita si am pus piscoturile la incepul, un pic sau immuiat cu compozitia si au luat culoarea cireselor dar pana imi cumpar  tava am reusit sa l fac si asa, si eu am folosit cireste negre si sa primit mai inchis la culoare, dar a iesit gustos !!!!

Multumesc mult pentru asa reteta !!!

Poza mea pentru reteta:
Maggy
Maggy 25 iun 2014, 08:50

Iertati..am gasit, pt cine mai are nevoie. Amidon= Stärke ( mondamin se numeste in De) 

pup si sarumana pt tot.

Maggy
Maggy 25 iun 2014, 08:45

nu stiu ce i ala amidon, si de unde sa l procur :( Nu sunt in tara. 

myshel.m
myshel.m 20 iun 2014, 20:45

Buna Lena vroiam sa te felicit pentru toate retetele..esti o gospodina desavirsita preferata mea de la care ma inspir foarte mult....felicitarile mele pentru tot ce faci....te pup...

Nota mea pentru reteta:
sara33
sara33 20 iun 2014, 15:15

lena , ma omori ! asta este o frumusete delicioasa ! nici nu-ti vine sa-l tai iar dak l-ai taiat , nu te mai poti oprii din mancat !!!!!!!!   eu sunt fan visine !!!!!!!   ce pofta imi faci!!!!! mai este o portie si pt mine! pupici

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile