Pasca fara aluat

In ultimii ani tot incercam diverse retete de pasca fara aluat, abia acum pot sa va spun ca am gasit varianta care imi place cel mai mult. Este foarte buna, ca un cheesecake, cu siguranta va place la toata familia.

Cu acesta ocazie, va doresc Paste Fericit alaturi de cei dragi, spor si multa inspiratie in bucatarie!

Ingrediente

Branza de vaci
1 kg
alegeti branza moale dar bine scursa de zer
Zahar
250 g
daca va place mai dulce mai adaugati 100g de zahar
Oua
7 buc
Unt
175 g
topit si racorit
Esenta de vanilie
1 buc
sau orice alte arome va plac, puteti adauga si coaja rasa de lamaie
Sare
0.5 lingurite
Faina alba
4 linguri
Gris de grau
3 linguri
Praf de copt
5 g
1 lingurita
Lapte praf
2 linguri
se poate inlocui cu 2 linguri de faina sau gris
Stafide
100 g

Pasi de urmat

1

Forma de copt(28cm in diametru), se asterne cu hartie de copt, bordurile se ung cu putin unt si se presara cu gris.

Dati drumul la cuptor, sa se incalzeasca la 150-160 de grade.

2

Branza se trece prin sita sau se paseaza cu blenderul vertical.

Am mentionat ca branza trebuie sa fie moale, daca o luati prea uscata va fi mai greu s-o omogenizati.

3

Albusurile se separa de galbenusuri, acestea le puneti in bolul cu branza de vaci.

4

Branza o amestecati cu galbenusurile, untul topit, zaharul si esenta de vanilie.

Folositi un tel sau spatula ca sa omogenizati cat mai bine compozitia.

5

Apoi adaugati faina, praful de copt si sarea, amestecati.

6

Apoi urmeaza grisul, laptele praf si stafidele, amestecati.

7

Albusurile se bat spuma tare si alba cu mixerul.

8

In 2-3 etape adaugati albusurile la compozitia de branza si amestecati atent cu miscari de sus in jos.

9

Turnati compozitia de pasca in forma, o scuturati putin de masa.

10

Puneti tava la cuptor pentru 1 ora la 160 de grade.

Cand observati ca pasca se rumeneste bine puneti deasupra si dedesubtul tavii cate o bucata de folie de aluminiu - pentru a preveni rumenirea excesiva.

11

Asa arata pasca gata coapta, putin umflata si rumena.

O scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca.

12

Dupa racire pasca se mai lasa, am incercat diverse chestii sa nu se intample asta, dar tot asa face.

Pana la urma e normal, are compozitia mai de sufleu si este caracteristic.

13

O serviti ornata dupa preferinte cu - zahar pudra, sos de ciocolata, orice dulceata preferata - sau ca atare.

Pofta buna!

Cantitate: 1500 grame (10 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 30 min
Publicata:
Nota: 5 (11 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 48

vdaiana
vdaiana 17 sep 2016, 23:58

A iesit foarte bine! Jumatate s-a si mancat :)

Poza mea pentru reteta:
vdaiana
vdaiana 17 sep 2016, 19:40

O am din nou la cuptor... a nu stiu cata oara :) Dar ma framanta intrebarea: 1 ora la 160 de grade, dar in ce fel de cuptor? Cuptorul meu clasic, pe butelie, nu stie asa temperatura joasa. Cred ca cea mai mica temperatura masurata a fost de 180 de grade. Da, reduc timpul de coacere. Ramane totusi intrebare, tu in ce fel de cuptor ai facut pasca asta?

ButucElena922
Butuc Elena (ButucElena922) vdaiana 17 sep 2016, 19:50

L-am facut in cuptor electric, unul intradevar ceva mai modern dar nimic deosebit. E bine si la cel cu butelie, aveti grija sa nu v-o arda, eventual inveliti tava in folie de aluminiu.

vdaiana
vdaiana Butuc Elena (ButucElena922) 17 sep 2016, 21:52

Mersi pentru lamurire :) La ora asta deja se raceste. S-a facut lent. A trebuit sa cresc timpul de coacere, o ora si un sfert la foc minim. Asta e butelia :P 

DannyElla
DannyElla 03 mai 2016, 10:14

Pentru prima data am facut pasca. Am incercat-o pe aceasta si chiar am primit laude . Multumesc Lena !!

Am avut o branza mai tare, dar a fost delicioasa pasca mea !

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
piti
Daniela (piti) 01 mai 2016, 22:24

Hristos a inviat!

Lena multumesc inca o data pentru tot ceea ce faci pentru noi.☺

Poza mea pentru reteta:
CARMEN MIRCI
carmen 69 (CARMEN MIRCI) 25 mar 2016, 17:25

Foarte bun! Am mai facut o data dupa o alta reteta care nu se compara cu asta. Putin pufos, cremos  si aromat ( am lasat stafidele in rom aseara si ampus si coaja de lamaie si portocala) . Branza se simpte  dar nu exagerat . Eu am pus o cutie de branza quark fara grasime de 500g si doua cutii de urda de 250g pentru ca in Spania nu avem branza ca cea de acasa. O combinetie perfecta  de ingrediente ! Ca de obicei reteta a avut mult succes.Gracias! 

Formele de sticla se ung inainte de a pune compozitiile?

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) carmen 69 (CARMEN MIRCI) 25 mar 2016, 20:11

Asa este Carmen, este si reteta mea preferata, ma bucur ca v-a placut si voua!

Ref la forme, cele de sticla ar fi bine sa le ungi cu putin ulei/unt si de presarat cu pesmet sau gris - ca sa fii sigura ca o scoti de acolo dupa coacere :)

piti
Daniela (piti) 17 nov 2015, 23:54

si aici o felie perfecta

Poza mea pentru reteta:
piti
Daniela (piti) 17 nov 2015, 23:52

Lena in sfarsit ajung sa pun si poze cu rezultatul acestei retete delicioase.Am descoperit si un defect la final : Pasca s-a epuizat extrem de rapid   ...

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Charlie
Charlie 05 iun 2015, 17:52

Draga mea Lena, iti transmit reteta aceasta si, te Asigur ca te vei amoreza!

Este singura data cand am pozat o <mancare> .. am trimis-o unei prietene in America via Facebook. 

Pasca fara aluat

1 kg branza de vaci (sau de veci  );

Zahar dupa gust (eu pun 8 linguri serioase);

10 oua;

Stafide (dupa buzunar .. am pus cca 300 gr/ seara, sau dimineata le pun la inmuiat in baie de rom/ cognac .. sa absoarba bine);

Coaja de la o lamaie si/ sau portocala;

Rom sau Vanilie

1 lingura de faina;

1 lingura de gris;

4 linguri de smantana;

1/2 pachet de unt (100 gr).

Se freaca branza sa nu aibe cocoloase.

Se freaca galbenusurile cu zaharul, mult si bine, cca 20 de min cu viteaza maxima la mixer.

Se adauga branza, smantana, untul, grisul, faina, stafidele, mirodeniile; la sfarsit albusurile batute spuma (toate acestea se incorporeaza cu lingura). 

Se coace in forma unsa si tapetata cu hartie. A mea are 26 cm in diametru si 6 cm h.

Mama imi spunea mereu sa nu folosesc niciodata zahar pudra cand este vorba de creme/ compozitii. Ea sustinea ca finetea respectivei creme, consta in frecarea .. in nestire  a zaharului tos cu ouale. 

Sa stii Lena ca nu este arsa, dar vei vedea, cand o vei face Tu, o sa fie o nebunie si sunt convinsa ca iti va placea .. Mult, Mult, Mult ..

Poza mea pentru reteta:
Olghina.18
Olghina.18 05 mai 2015, 11:12

A iesit o bunatate de pasca!!! Am facuto de Pasti, dar tot am uitat sa postez reteta... ... Mersi mult pentru reteta... 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
vdaiana
vdaiana 20 apr 2015, 23:44

A iesit EXCELENTA!!! mersi pentru reteta!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile