Pasca cu branza fara aluat, simpla si de mare efect Reteta VIDEO

Pasca cu branza fara aluat, simpla si de mare efect

In ultimii ani tot incercam diverse retete de pasca fara aluat, abia acum pot sa va spun ca am gasit varianta care imi place cel mai mult - este o pasca perfecta si extraordinar de gustoasa! Eu personal prefer anume aceasta pasca fara aluat pentru masa de Paste, nu prea mi-a placut pasca traditionala cu aluat si branza. Cu aceasta varianta de reteta de pasca impacati pe toata lumea, va asigur ca vi se va cere reteta si va ramane una de suflet pentru mult timp.

Cum am mentionat si mai jos, dar tin sa mai scriu si aici - structura mai fina si frageda la pasca o veti obtine daca folositi branza mai moale, ceva mai cremoasa. Eu am cumparat branza clasica de vaci, la galetusa de 1 kg si a iesit perfecta - ca un sufleu sau cheescake. Puteti sa-i spuneti pasca fara aluat daca e de Paste, sau budinca de branza daca o faceti in restul anului, sa stiti ca nimeni nu se va supara sa manance oricand asa o prajitura cu branza delicioasa. In loc de stafide puteti pune merisoare sau bucatele de ciocolata, va si mai interesanta.

Bun, dar daca totusi tineti sa faceti pasca traditionala cu aluat de cozonac, va recomand sa vedeti reteta mea de pasca, si cu video, sau pasca cu ciocolata - si asta extraordinara si de mare efect!

Si bineinteles traditionalii cozonaci - Cozonacul mai rapid cu cacao si nuci, Cozonacii Babani , Cozonacii cu aluat oparit sau Cozonacii de post.

Ingrediente

Branza de vaci
1 kg
alegeti branza moale si mai cremoasa, asa pasca va fi foarte fina, ca un cheescake
Zahar
250 g
daca va place mai dulce mai adaugati 100g de zahar
Oua
7 buc
Unt
175 g
topit si racorit
Esenta de vanilie
1 buc
sau orice alte arome va plac, puteti adauga si coaja rasa de lamaie
Sare
0.5 lingurite
Faina alba
5 linguri
Gris de grau
3 linguri
Praf de copt
5 g
1 lingurita
Lapte praf
2 linguri
se poate inlocui cu 2 linguri de faina sau gris
Stafide
100 g

Pasi de urmat

Pas 1

Forma de copt(28cm in diametru), se asterne cu hartie de copt, bordurile se ung cu putin unt si se presara cu gris.

Dati drumul la cuptor, sa se incalzeasca la 150-160 de grade.

Pasca cu branza fara aluat, simpla si de mare efect - Pas 1
Pas 2

Branza se trece prin sita sau se paseaza cu blenderul vertical.

Am mentionat ca branza trebuie sa fie moale si ceva mai cremoasa, asa veti obtine o pasca fina, moale si foarte frageda. Iese bine si cu branza clasica dar va fi o consistenta un pic mai densa.

Pasca cu branza fara aluat, simpla si de mare efect - Pas 2
Pas 3

Albusurile se separa de galbenusuri, acestea le puneti in bolul cu branza de vaci.

Pasca cu branza fara aluat, simpla si de mare efect - Pas 3
Pas 4

Branza o amestecati cu galbenusurile, untul topit, zaharul, esenta de vanilie si sarea.

Folositi un tel sau spatula ca sa omogenizati cat mai bine compozitia.

Pasca cu branza fara aluat, simpla si de mare efect - Pas 4
Pas 5

Apoi adaugati faina, grisul si laptele praf(desi acesta nu este obligatoriu, pasca va avea un gust mai bogat si o aroma mai faina de lapte).

Pasca cu branza fara aluat, simpla si de mare efect - Pas 5
Pas 6

Apoi urmeaza praful de copt si stafidele, amestecati bine.

Pasca cu branza fara aluat, simpla si de mare efect - Pas 6
Pas 7

Albusurile se bat spuma tare si alba cu mixerul.

Pasca cu branza fara aluat, simpla si de mare efect - Pas 7
Pas 8

In 2-3 etape adaugati albusurile la compozitia de branza si amestecati atent cu miscari de sus in jos.

Pasca cu branza fara aluat, simpla si de mare efect - Pas 8
Pas 9

Turnati compozitia de pasca in forma, o scuturati putin de masa.

Pasca cu branza fara aluat, simpla si de mare efect - Pas 9
Pas 10

Puneti tava la cuptor pentru 1 ora la 160 de grade.

Cand observati ca pasca se rumeneste bine puneti deasupra si dedesubtul tavii cate o bucata de folie de aluminiu - pentru a preveni rumenirea excesiva.

Dar sa stiti ca la o temperatura corecta pasca trebuie sa se coaca incet si nu va mai trebui sa-i puneti folie.

Pasca cu branza fara aluat, simpla si de mare efect - Pas 10
Pas 11

Asa arata pasca gata coapta, putin umflata si rumena.

O scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca.

Pasca cu branza fara aluat, simpla si de mare efect - Pas 11
Pas 12

Dupa racire pasca se mai lasa, am incercat diverse chestii sa nu se intample asta, dar tot asa face.

Pana la urma e normal, are compozitia mai de sufleu si este caracteristic.

Pasca cu branza fara aluat, simpla si de mare efect - Pas 12
Pas 13

O serviti ornata dupa preferinte cu - zahar pudra, sos de ciocolata, orice dulceata preferata - sau ca atare.

Pasca cu branza fara aluat, simpla si de mare efect - Pas 13
Pas 14

Anul acesta am reusit sa refac reteta si puteti sa vedeti si varianta video, si chiar ma bucur pentru aceasta varianta delicioasa.

Pofta Buna!

Pasca cu branza fara aluat, simpla si de mare efect - Pas 14

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1500 g (10 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (17 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 73

C Wright
C Wright 22 Apr 2023, 23:05

Cea mai buna reteta! Multumim!

Nota mea pentru reteta:
IoanaIacob189
Ioana Iacob (IoanaIacob189) 10 Apr 2020, 23:42

Multumesc!

IoanaIacob189
Ioana Iacob (IoanaIacob189) 10 Apr 2020, 19:28

Eu o sa fac pasca la multicooker, pentru ca nu am cuptor (am mai facut prajituri la el, ies destul de bine). Oala fiind mica, sunt nevoita sa reduc cantitatile la jumatate. In acest caz sa pun 3 sau 4 oua?

lena
Elena (lena) Ioana Iacob (IoanaIacob189) 10 Apr 2020, 19:30

Cred ca va fi bine cu 4 oua.😉

susulina
simona andreea (susulina) 24 Dec 2018, 19:38

Si pasca mea facuta anul trecut, astazi am facut-o pe cea cu viocolata, minunate

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
DannyElla
DannyElla 03 May 2016, 10:14

Pentru prima data am facut pasca. Am incercat-o pe aceasta si chiar am primit laude . Multumesc Lena !!

Am avut o branza mai tare, dar a fost delicioasa pasca mea !

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
CARMEN MIRCI
carmen 69 (CARMEN MIRCI) 25 Mar 2016, 17:25

Foarte bun! Am mai facut o data dupa o alta reteta care nu se compara cu asta. Putin pufos, cremos  si aromat ( am lasat stafidele in rom aseara si ampus si coaja de lamaie si portocala) . Branza se simpte  dar nu exagerat . Eu am pus o cutie de branza quark fara grasime de 500g si doua cutii de urda de 250g pentru ca in Spania nu avem branza ca cea de acasa. O combinetie perfecta  de ingrediente ! Ca de obicei reteta a avut mult succes.Gracias! 

Formele de sticla se ung inainte de a pune compozitiile?

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) carmen 69 (CARMEN MIRCI) 25 Mar 2016, 20:11

Asa este Carmen, este si reteta mea preferata, ma bucur ca v-a placut si voua!

Ref la forme, cele de sticla ar fi bine sa le ungi cu putin ulei/unt si de presarat cu pesmet sau gris - ca sa fii sigura ca o scoti de acolo dupa coacere :)

piti
Daniela (piti) 17 Nov 2015, 23:52

Lena in sfarsit ajung sa pun si poze cu rezultatul acestei retete delicioase.Am descoperit si un defect la final : Pasca s-a epuizat extrem de rapid   ...

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Charlie
Charlie 05 Jun 2015, 17:56

Cuptorul meu are vreo .. aproape cincizeci de ani  si Il iubesc!

Poza mea pentru reteta:
Olghina.18
Olghina.18 05 May 2015, 11:12

A iesit o bunatate de pasca!!! Am facuto de Pasti, dar tot am uitat sa postez reteta... ... Mersi mult pentru reteta... 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
vdaiana
vdaiana 20 Apr 2015, 23:44

A iesit EXCELENTA!!! mersi pentru reteta!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile