Maioneza de casa

Am invatat aceasta reteta in Romania si am devenit adepta ei. Nu mai folosesc maioneza cumparata de 2 ani.

Ingrediente

Galbenus de ou
1 buc
Galbenus fiert.
Galbenus de ou
1 buc
Galbenus Crud
Ulei de floarea soarelui
250 ml
Lamaie
1 buc
Mustar
1 linguri
Sare
0.25 lingurite
Iaurt cremos
450 g
Acest ingredient este optional.

Pasi de urmat

1

Se amesteca bine galbenusurile de ou sa nu fie cocoloase.

2

Se incorporeaza putin cate putin  uleiul, la inceput se pune aproximativ cate 1 lingura, apoi se poate pune si mai mult. Se recomanda sa se amestece compozitia intr-o singura directie.

3

Pe parcurs ce incorporati uleiul, stoarceti cate putin suc de lamaie. Dupa ce ati pus tot uleiul, adaugati mustarul, sarea si daca mai este nevoie inca putin suc de lamaie. O faceti dupa gustul dvs.

Nu este neaparat sa folositi tot uleiul, cum nu este necesar sa va opriti la cantitatea din reteta, aceasta depinde de cata maioneza aveti nevoie. Din aceste 2 galbenusuri puteti face un castron foarte mare de maioneza, daca este nevoie. Dar atunci mariti si cantitatea de lamaie, mustar si sare.

4

Pentru a face maioneza mai usoara puteti adauga optional iaurt cremos, va asigur ca nu o veti strica ci invers.

Da un gust special maionezei, si o face mult mai cremoasa.

 

5

Inainte de a o folosi, potriviti sarea, mustarul si acreala.

Pofta Buna!

Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Publicata:
Nota: 5 (10 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 54

Katiysha181
Katiysha Micleushanu (Katiysha181) 09 iul 2016, 16:22

Lena salut... la mine sa primit prea lichida si lamaia se simte prea tare... cu ce as putea sa o dreg?... Multumesc

lena
Elena (lena) Katiysha Micleushanu (Katiysha181) 09 iul 2016, 17:57

Incercati cu mustar, putin iaurt sau smantana.

Katiysha181
Katiysha Micleushanu (Katiysha181) Elena (lena) 09 iul 2016, 18:27

Multumesc mult....

lena
Elena (lena) 21 apr 2016, 11:16

Cam 300g si plus cantitatea de iaurt, daca il adaugati.

abby123
abby123 21 apr 2016, 11:12

As dori sa stiu cam ce cantitate de maioneza iese din aceste ingrediente

CristiAna Tcaciuc
CristiAna Tcaciuc 11 sep 2015, 01:30

E buna si foarte foarte simpla. Multumesc din suflet ! Notat in carnetel !!!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Camiela J
Camiela J 24 apr 2015, 17:39

Buna ideea cu adaugarea iaurtului.Mai demuult faceam si eu maioneza cu un galbenus fiert si unul crud,dar mi-am schimbat stilul si fac doar cu galbenusuri crude.Pun de la inceput o lingurita de mustar clasic,un praf de sare si cu mixerul cu ambele batattoare incep cu viteza mica cu cate putin ulei,apoi maresc viteza si adaug mai mult ulei.Din cand in cand pun zeama de lamaie,cand vad ca se strange,la adaugarea sucului se alifiaza.Imi iese bine chiar si cu ouale scoase din frigider,fara sa le aduc la temp camerei.

Nota mea pentru reteta:
Tonea Simina
Simina Alexandra (Tonea Simina) 05 sep 2014, 23:37

Si la sfarsit. Superba mea maioneza. Ce pacat ca am stricat-o. Macar acum am invatat ca trebuie sa gust mancarea.

Poza mea pentru reteta:
Tonea Simina
Simina Alexandra (Tonea Simina) 05 sep 2014, 23:36

Asa a fost mai la inceput

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
flutureAlb
mihaela zamfir (flutureAlb) 09 apr 2012, 13:14

super tare ,am facut-o si eu dar fara iaurt  si din mult mai multe oua , de , aveam nevoie de o cantitate mai mare 

Poza mea pentru reteta:
pilot1974
pilot1974 02 mar 2012, 08:41

MAIONEZA ADEVARATA SE FACE NUMAI DIN GALBENUS

Nota mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 17 dec 2011, 17:15

Eu nu pun mustar si iaurt/smantana. Iar zeama de lamaie pun doar cativa stropi. Poate de aia mi-a iesit ceva mai tare, nu asa lichida/cremoasa?

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Nina-Andreea 17 dec 2011, 17:17

Da Nina, zeama de lamaie o deschide la culoare si o face putin mai omogena/lichida - iaurtul o face mai light.

Arata toate comentariile