Peste scazut la tigaie (dietetic)

Va rog sa nu va opriti din cititul retetei daca vedeti paranteza cu "dietetic" - am zis sa precizez asta pt cei care cauta anume retete dietetice, dar si gustoase. Din toata experienta mea de gatit peste, asta sa va spun sincer este una dintre cele mai reusite - asa un peste fraged, aromat si gustos..... Sotul manca si tot zicea  "asa da regim" :) , noi l-am combinat cu Salata italiana cu sfecla si portocala de pe site.

Va tot bombardez cu retete, dar ce sa fac daca tot vin si gasesc idei noi, retete noi, multe din ele chiar merita incercate si salvate. Plus ca este si ziua cu mancatul pestelui in post, si daca vreti o reteta noua si buna... asta sa fie..

Da, cel mai important - tot procesul de preparare este curat, rapid si frumos - efectivul gatitul pestelui a durat 30 de minute, mai adaugati timpul de curatare, spalare si voila mancarea perfecta.

Peste puteti sa folositi de orice fel va place, la mine acum a fost file de salau pt ca nu am avut timp sa curat pestele, chiar a trebuit in 30 de minute sa-l mancam.

Ingrediente

Peste
1 kg
Ceapa alba
5 buc
Apa
1 pah
Sare
0.5 lingurite
Zahar
1 lingurite
Otet
1 linguri
Frunza de dafin
3 buc
Piper negru(boabe)
5 buc
Ulei de floarea soarelui
1 linguri
Ierburi uscate(busuioc, patrunjel,etc)
1 lingurite

Pasi de urmat

1

Pregatiti pestele si curatati ceapa - le spalati bine.

2

Ceapa o taiati bucati mai mari - julien  si jumatate din ea o puneti intr-o tigaie adanca - tigaia nu trebuie unsa cu nimic si nici incalzita.

3

Pestele il taiati bucati portivite si aranjati peste ceapa - vedeti ce tigaie aveti si cat peste luati ca sa va iasa bine. Ar fi perfect pestele sa incapa exact cat este suprafata tigaii.

4

Restul de ceapa distribuiti uniform peste peshtele din tigaie.

5

Intr-un pahar de 250 ml puneti sarea, zaharul si otetul.

6

Adaugati apa cat sa umpleti paharul, amestecati bine sa se dizolve toate ingredientele.

7

Turnati aceasta marinada peste ingredientele din tigaie, mai adaugati 1 lingura de ulei, piperul, mirodeniile, frunza de dafin rupta putin.

8

Puneti capacul peste tigaie, aprindeti focul si cand incepe sa fiarba compozitia faceti focul mic si lasati sa se innabuse cam 30 de minute.

9

Dupa 30 de min puteti servi pestele, observati ca ceapa se topeste si devine ca un sos - asezoneaza perfect pestele.

10

Serviti pestele imediat sau rece, in ambele cazuri este delicios.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kilogram (2-3 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Publicata:
Nota: 5 (7 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 20

tiki
tiki 17 dec 2016, 14:12

Buna. Aceasta reteta este  nemaipomenita  Lena. Cum sa fie subapreciata? Chiar ca este supraapreciata (scris corect, m-am uitat in dex daca exista acest cuvant.Hahaha). Mai am si eu 1 peste in congelator si ma bate gandul sa-l scot sa mi-l fac, mai ales ca sunt la cura. Multumesc de reamintire. Pupici.

Balmoral
Balmoral 17 dec 2016, 09:30

Am gătit aceasta rețeta pentru a șasea oară și parca tot nu ne săturăm de peste cu ceapa ! Este cea mai simpla, gustoasa și rapida metoda de a găti un peste sănătos . Chiar ma întrebam dacă pestele se mai poate găti și altfel decât prăjit (nu ma încânta ) , grătar (se lipește, fum dacă îl pregatesti in casa sau aștepți sa-l faci vara) sau la cuptor (ceea ce impune mai multe ingrediente , timp, folie Al , plus energie consumată ) .

Pana acum am folosit doar File de peste. O minunăție !!! Și rece e ff bun , sau cald simplu sau cu orez . Lena , iti mulțumesc ca exiști !!

lena
Elena (lena) Balmoral 17 dec 2016, 09:33

Ce ma bucur, este intr-adevar o reteta buna si chiar subapreciata :) Sa aveti pofta buna si multumesc de comentariu!

Adriana Maria
Adriana Maria 15 ian 2015, 09:15

Exceptionala reteta,pe langa faptul ca e totusi dietetica(ceapa si otetul astfel preparate nu intra in contradictie cu afectiunile gastrice),este usor de gatit,foarte rapida,sigura,gustoasa, si,nu in ultimul rand, nu "aromatizeaza" bucataria,apartamentul,blocul.DELICIOASA!Felicitari,Lena!

Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 27 dec 2013, 19:36

Buna. Am facut tot tacamul.Adica si cu Salata italiana....O minunatie. Si pestele...Eu am facut cu trunchi de merluciu (la care i-am scos eu sira spinarii),si se topea in gura,Si ceapa ,o bunatate.Am pus multa,dar data viitoare o sa pun si mai multa. Am facut multe retete cu peste ,la cuptor,cu legume,struguri, stafide,dar nici una nu a avut gustul acesta. Totusi pentru o masa mai pretentioasa,parca nu merge,dar....e f.bun..Multumesc si de aceasta reteta.Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
aur
aur 29 mar 2011, 14:44

Lena,ce peste ai folosit? Pare a fi unul fara oase!

Felicitari,ai niste retete....................MINUNATE!!!!!!!!!!!!!!Multumim!

lena
Elena (lena) aur 29 mar 2011, 17:56

Am facut cu file de salau, intr-adevar nu avea oase - dar poti folosi orice peste va place.

cornelia
cornelia 25 mar 2011, 15:50

Super , astazi se mananca peste, fiind sarbatoare mare la ortodoxi si dezlegare la peste -rapid si sanatos.

Multumesc Lena!

Nota mea pentru reteta:
Emma
Emma 25 mar 2011, 08:56

Deoarece nu am o tigaie neaderenta buna, nu as putea pune combinatia din reteta la cuptor intr-un vas de Jena?

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Emma 25 mar 2011, 08:59

Emma, ideea cu tigaia este ca incepe repede sa fiarba - daca pui la cuptor va trebui bineinteles sa acoperi vasul cu capac sau folie de aluminiu - si sa incepi numaratoarea celor 30 de minute din momentul cand vezi ca incepe sa fiarba compozitia in cuptor.

Ellena
Elena (Ellena) 24 mar 2011, 23:54

Si eu gatesc de multe cam la fel pestele...chiar e f.sanatos si gustos!

Nota mea pentru reteta:
Natali
Natali 24 mar 2011, 19:10

Intr-adevar pare simplu si dietetic, musai de incercat!

Nota mea pentru reteta:
Lilicica
Lilia (Lilicica) 24 mar 2011, 18:52

Lena, multumesc mult pentru reteta. O voi incerca maine la pranz.

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile