Crema de lapte cu ciocolata alba

Crema foarte buna, moderat de dulce si aromata de la ciocolata alba si unt. O puteti combina cu orice pandispan sau eclere - deci cum va place si aveti nevoie.

Ingrediente

lapte
670 ml
amidon alimentar
70 g
zahar
2.5 linguri
ciocolata alba
70 g
unt
170 g
unt moale la temperatura camerei
zahar pudra
100 g

Pasi de urmat

1

Masurati cantitatea de lapte si opriti 100 ml separat intr-un bol mai mic - restul turnati intr-o oala sau tuci.

2

Rupeti ciocolata bucatele si adaugati in oala cu lapte. O puneti pe foc si amestecati cu un tel sau lingura pana se dizolva complet ciocolata in lapte.

3

In acelasi timp dizolvati in laptele pus deoparte, amidonul si cele 2.5 linguri de zahar.

4

Cand incepe sa fiarba laptele din oala adaugati incet compozitia cu lapte si amidon, amestecati continuu cu telul sa nu fie cocoloase.

5

Mai lasati oala un minut pe foc, pana se ingroasa compozitia. Apoi o puneti deoparte si lasati sa se racoreasca, macar vreo ora.

6

Untul si zaharul pudra se pun intr-un bol mai adanc.

7

Apoi se bate bine untul cu mixerul, sa fie o compozitia omogena.

Dupa ce s-a racorit compozitia de budinca de mai sus, adaugati cate o lingura la untul batut si mixati asa pana incorporati toata budinca.

8

Si gata, folositi crema la ce va place si aveti nevoie - este foarte delicioasa si fina.

Pofta Buna!

Cantitate: 800 g ()
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 30 min
Publicata:
Nota: 5 (4 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 27

daria26
daria26 13 dec 2016, 13:55

Salut Lena, mersi mult pentru retete, sunt DELICIOASE!!! Am vrut sa te intreb daca pot pune lapte de migdale in loc de cea de vaci, in aceasta crema?? Mersi

lena
Elena (lena) daria26 14 dec 2016, 10:56

Teoretic ar merge, nu vad vreo problema, dar nu am incercat.

roroxiroxana
roroxiroxana 13 dec 2016, 10:45

Am facut ieri aceasta crema si nu pentru prima oara...insa ceva s-a intamplat de data asta, dupa ce-am folosit-o la tort si l-am bagat la frigider, crema mi s-a taiat/branzit

Unde cred ca as fi putut gresi: untul nu a fost suficient de moale/cald, crema de pe foc nu s-a racit suficient (era un pic calduta), crema per total era inca usor calduta cand am bagat-o la frigider, untul avea 65% grasime.

Va rog sa-mi spuneti unde am gresit mai exact, sa evit pe viitor, ca acum sunt cu moralul la pamant...ieri era un tort extraordinar si azi un rebut. Multumesc

lena
Elena (lena) roroxiroxana 14 dec 2016, 10:58

De obicei s-ar branzi daca untul nu s-a incorporat bine. Eu zic ca posibil asta a fost si schimbati marca, luati altul de 80%.

Dar moralul nu are voie sa fie la pamant, ca e doar un tort, chiar si branzit e gustos! :)

daria26
daria26 15 sep 2016, 11:46

salut...iar am problema cu mixerul ( e cu 2 furculite din ala Moulinex ) dar la tine in poza vad ca e doar cu una...deci sigur nu-mi iese crema ??asa-i?? e obligatoriu mixer din ala ca si al tau???mersi

lena
Elena (lena) daria26 16 sep 2016, 12:16

Si la mine e mixer clasic, foloseste-l fara grija :)

Emmy
Emmy 09 feb 2016, 20:58

Buna Lena!!! Ai un sait nemaipomenit, incercat multe retete de aici mai ales checurile si au esit deosebit de bune! Crema aceasta o pot folosi la pandispanul din ciocolata al tau? si pot adauga fiecare ingredient cu 30 de gr mai mult? 

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Emmy 10 feb 2016, 11:41

Multumesc Emmy!

Merge cu orice pandispan, si da, se poate mari cantitatea :)

As recomanda putin sa insiropezi pandispanul cu ceai dulce sau apa cu miere, cand asamblezi tortul.

MantaSilvia
MantaSilvia 11 sep 2015, 21:45

Buna la.lena as putea folosi alceva in locul amidonului alimentar? Este ziua copiilor mei si aci unde sunt eu mu găsesc asa ceva. Mulțumesc!

lena
Elena (lena) MantaSilvia 11 sep 2015, 23:59

Puteti folosi faina, aceeasi cantitate.

SimonaB
SimonaB 10 iul 2015, 09:20

Lena, sunt grozave retetele tale! o sa incerc si eu un tort cu aceasta crema (cu blatul de ciocolata tot de pe site). as vrea sa pun  niste zmeura in crema. Crezi ca merge, se potrivesc gusturile? multumesc

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) SimonaB 10 iul 2015, 12:33

Cred ca va fi bine, spor la treaba!

anacris
anacris 08 nov 2014, 16:55

se poate folosi orice ciocolata alba? sau de preferat milka,toblerone sau menaj care e mai ok.?

lena
Elena (lena) anacris 08 nov 2014, 20:12

Orice ciocolata buna, dar nu de menaj.

Nina-Andreea
Nina-Andreea 06 ian 2012, 20:11

Am făcut și eu această delicioasă cremă (pentru tortul de Revelion)! Mama a fost mândră de mine că știu să fac asemenea dulciuri fine!

Poza mea pentru reteta:
cristincic
cristincic 01 sep 2011, 14:44

SE MAI POATE DE INLOCUIT AMIDONUL SI CU ALTCEVA

Nota mea pentru reteta:
Emma
Emma 01 sep 2011, 13:25

Arată superb și cred că e delicios.

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile