Crema de lapte cu ciocolata alba

Crema de lapte cu ciocolata alba

Crema foarte buna, moderat de dulce si aromata de la ciocolata alba si unt. O puteti combina cu orice pandispan sau eclere - deci cum va place si aveti nevoie.

Ingrediente

Lapte
670 ml
Amidon alimentar
70 g
Zahar
2.5 linguri
Ciocolata alba
70 g
Unt
170 g
unt moale la temperatura camerei
Zahar pudra
100 g

Pasi de urmat

1

Masurati cantitatea de lapte si opriti 100 ml separat intr-un bol mai mic - restul turnati intr-o oala sau tuci.

2

Rupeti ciocolata bucatele si adaugati in oala cu lapte. O puneti pe foc si amestecati cu un tel sau lingura pana se dizolva complet ciocolata in lapte.

3

In acelasi timp dizolvati in laptele pus deoparte, amidonul si cele 2.5 linguri de zahar.

4

Cand incepe sa fiarba laptele din oala adaugati incet compozitia cu lapte si amidon, amestecati continuu cu telul sa nu fie cocoloase.

5

Mai lasati oala un minut pe foc, pana se ingroasa compozitia. Apoi o puneti deoparte si lasati sa se racoreasca, macar vreo ora.

6

Untul si zaharul pudra se pun intr-un bol mai adanc.

7

Apoi se bate bine untul cu mixerul, sa fie o compozitia omogena.

Dupa ce s-a racorit compozitia de budinca de mai sus, adaugati cate o lingura la untul batut si mixati asa pana incorporati toata budinca.

8

Si gata, folositi crema la ce va place si aveti nevoie - este foarte delicioasa si fina.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 800 g
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (4 voturi)
Colectii: Creme diverse

Comentarii

Emma
Emma 01 Sep 2011, 13:25

Arată superb și cred că e delicios.

Nota mea pentru reteta:
cristincic
cristincic 01 Sep 2011, 14:44

SE MAI POATE DE INLOCUIT AMIDONUL SI CU ALTCEVA

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 01 Sep 2011, 15:49

Cu faina, poate un pic mai multa - la vreo 100g.

cristincic
cristincic 01 Sep 2011, 17:57

...mersi,merita de incercat acest deliciu...

Nina-Andreea
Nina-Andreea 06 Jan 2012, 20:11

Am făcut și eu această delicioasă cremă (pentru tortul de Revelion)! Mama a fost mândră de mine că știu să fac asemenea dulciuri fine!

Poza mea pentru reteta:
Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 13 Dec 2012, 16:44

buna lena, vreau si eu sa-i pregatesc un tort la aniversarea sotului cu aceasta crema, dar vreau sa stiu in caz ca nu o sa-mi mearga totata crema, ceea ce-mi va ramine pot sa pastrez la frigider pentru mai tirziu? 

Multumesc mult!!! 

lena
Elena (lena) Ana Cozonac (Anisoara89) 13 Dec 2012, 16:45

La frigider tine maxim 5 zile, la congelator cat iti trebuie:)

Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 13 Dec 2012, 17:06

 Merci Lena, imi plac tare toate retetele de la tine, si tot nu ma satur sa fac aproape in fiece zi cite o reteta noua.  

Multumesc, inca o data... ce m-as face eu fara tine?  Mai ales cu un sot cam alintat si pofticios  sa-i tot fac cite ceva deosebit si gustosel... tu imi esti sursa de inspiratie!!! 

smcnb
smcnb 17 Dec 2013, 13:03

Este o crema foarte foarte foaaaarte buna!

LicaStar
Lica (LicaStar) 11 Feb 2014, 00:42

Foarte buna crema asta, eu am improvizat si am facut-o cu ciocolata maro, a iesit o culoare-crem frumoasa. La pandispanul alb a avut un contrast super. Dupa ce a stat cateva ore tortul la frigider, crema s-a intarit numai bine. Multumesc, Lena!

anacris
anacris 08 Nov 2014, 16:55

se poate folosi orice ciocolata alba? sau de preferat milka,toblerone sau menaj care e mai ok.?

lena
Elena (lena) anacris 08 Nov 2014, 20:12

Orice ciocolata buna, dar nu de menaj.

SimonaB
SimonaB 10 Jul 2015, 09:20

Lena, sunt grozave retetele tale! o sa incerc si eu un tort cu aceasta crema (cu blatul de ciocolata tot de pe site). as vrea sa pun  niste zmeura in crema. Crezi ca merge, se potrivesc gusturile? multumesc

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) SimonaB 10 Jul 2015, 12:33

Cred ca va fi bine, spor la treaba!

MantaSilvia
MantaSilvia 11 Sep 2015, 21:45

Buna la.lena as putea folosi alceva in locul amidonului alimentar? Este ziua copiilor mei si aci unde sunt eu mu găsesc asa ceva. Mulțumesc!

lena
Elena (lena) MantaSilvia 11 Sep 2015, 23:59

Puteti folosi faina, aceeasi cantitate.

Emmy
Emmy 09 Feb 2016, 20:58

Buna Lena!!! Ai un sait nemaipomenit, incercat multe retete de aici mai ales checurile si au esit deosebit de bune! Crema aceasta o pot folosi la pandispanul din ciocolata al tau? si pot adauga fiecare ingredient cu 30 de gr mai mult? 

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Emmy 10 Feb 2016, 11:41

Multumesc Emmy!

Merge cu orice pandispan, si da, se poate mari cantitatea :)

As recomanda putin sa insiropezi pandispanul cu ceai dulce sau apa cu miere, cand asamblezi tortul.

Georgiannalb
Georgiana (Georgiannalb) 10 Feb 2016, 11:42

Buna draga Lena! Am facut un blat de ciocolata si as vrea sa-l umplu cu aceasta crema la care as mai adauga si niste cocos. Ce parere ai de aceasta combinatie,merg bine impreuna???

lena
Elena (lena) Georgiana (Georgiannalb) 10 Feb 2016, 11:44

Merg foarte bine, chiar prea bine :)

Sa insiropezi putin blatul si tortul va fi si mai fraged.

Georgiannalb
Georgiana (Georgiannalb) 10 Feb 2016, 11:54

Multumeeeesc de ajutor!!!

Este primul meu tort si sunt convinsa ca va fi extraordinar de bun !!! 

daria26
daria26 15 Sep 2016, 11:46

salut...iar am problema cu mixerul ( e cu 2 furculite din ala Moulinex ) dar la tine in poza vad ca e doar cu una...deci sigur nu-mi iese crema ??asa-i?? e obligatoriu mixer din ala ca si al tau???mersi

lena
Elena (lena) daria26 16 Sep 2016, 12:16

Si la mine e mixer clasic, foloseste-l fara grija :)

roroxiroxana
roroxiroxana 13 Dec 2016, 10:45

Am facut ieri aceasta crema si nu pentru prima oara...insa ceva s-a intamplat de data asta, dupa ce-am folosit-o la tort si l-am bagat la frigider, crema mi s-a taiat/branzit

Unde cred ca as fi putut gresi: untul nu a fost suficient de moale/cald, crema de pe foc nu s-a racit suficient (era un pic calduta), crema per total era inca usor calduta cand am bagat-o la frigider, untul avea 65% grasime.

Va rog sa-mi spuneti unde am gresit mai exact, sa evit pe viitor, ca acum sunt cu moralul la pamant...ieri era un tort extraordinar si azi un rebut. Multumesc

lena
Elena (lena) roroxiroxana 14 Dec 2016, 10:58

De obicei s-ar branzi daca untul nu s-a incorporat bine. Eu zic ca posibil asta a fost si schimbati marca, luati altul de 80%.

Dar moralul nu are voie sa fie la pamant, ca e doar un tort, chiar si branzit e gustos! :)

daria26
daria26 13 Dec 2016, 13:55

Salut Lena, mersi mult pentru retete, sunt DELICIOASE!!! Am vrut sa te intreb daca pot pune lapte de migdale in loc de cea de vaci, in aceasta crema?? Mersi

lena
Elena (lena) daria26 14 Dec 2016, 10:56

Teoretic ar merge, nu vad vreo problema, dar nu am incercat.

GeorgianaBaleanu564
Georgiana Baleanu (GeorgianaBaleanu564) 24 Apr 2017, 18:41

Nu am cantar de bucatarie, cum pot masura/ aproxima 70 g de amidon?

lena
Elena (lena) Georgiana Baleanu (GeorgianaBaleanu564) 24 Apr 2017, 19:47

Puneti 6-7 linguri.

mariana01
mariana01 04 Aug 2017, 15:17

Buna Lena. Vreau sa fac un tort pt aniversarea copilului . tortul sa fie din patispanul clasic, vreau sa fac crema de lapte cu ciocolata alba partea de jos si deasupra si la mijloc musse chocola. Intrebarea mea este pot sa pun mai putin unt in crema de lapte cu ciocolata? Felicitari pentru retetele delicioase

lena
Elena (lena) mariana01 04 Aug 2017, 16:46

Multumesc Mariana! Ref la crema, merge si cu mai putin unt, sigur :)