Rulada rapida cu branza si ciocolata

Din aceeasi categoria ca si Rulada rapida cu mere, mi-a placut mult de tot si am facut-o in 30 de minute. Testata si fara cacao in aluat, iese la fel foarte delicioasa si moale.

Sa vedeti ce succes are si la copilasi, Sofia in ultimul pas este foarte reprezentativa - cum a intrat pe usa s-a si aprovizionat repede :)

Ingrediente

Oua
4 buc
Faina alba
3 linguri
Cacao pudra
2 linguri
Zahar
6 linguri
3 linguri pentru aluat si 3 pt umplutura
Praf de copt
0.5 lingurite
Branza de vaci
500 g
Oua
1 buc
Smantana dulce 32%(dorna/milli)
50 ml
daca aveti branza mai lichida nu puneti smantana - sau eu am pus lapte condensat
Esenta de vanilie
1 buc

Pasi de urmat

1

Intr-un bol mai mare se pregateste amestecul de branza cu 1 ou, 3 linguri de zahar, 500g branza, smantana dulce si vanilie.

2

Blendati bine amestecul ca sa nu fie branza crupoasa si uscata.

3

In alt bol preparam aluatul:

- se separa albusurile de galbenusuri;

4

Albusurile se bat spuma tare.

5

Apoi se bat galbenusurile spuma cu cele 3 linguri de zahar.

6

Adaugati faina, cacao si praful de copt - mixati bine compozitia.

7

Adaugati albusurile batute spuma si fiindca diferenta de textura este cam mare nu merge sa amestecati cu paleta ca sa se uniformizeze.

8

Deci am luat telul si mixand am facut aluatul uniform, a iesit foarte bine, fara grija :)

9

Pe o tava de cuptor se intinde hartia de copt, puneti un strat uniform de branza si o acoperiti cu aluatul de ciocolata, la fel uniformizat si intins bine.

10

Lasati tava la cuptor preincalzit la 200 de grade pentru 15-20 de minute.

11

Rasturnati aluatul pe un prosop de bucatarie si scoatem hartia de copt.

12

Se ruleaza strans si se lasa la racorit.

13

Se taie bine si calda si rece, optional puteti sa puneti si niste glazura deasupra.

14

Merge pudrata si cu zahar, oricum va delecta orice gust chiar si cel mai mofturos.

15

Cea mai buna dovada - fuge la copii in gurita, plus in fiecare manuta cate o felie :)

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kilogram (7-8 portii)
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Publicata:
Nota: 5 (19 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 97

MartuicaAneta841
Martuica Aneta (MartuicaAneta841) 31 dec 2016, 11:23
 
 

 acum am incercat reteta, dar crema de branza a iesit cam lichida, nu stiu dacaasa trebuie. e adevarat ca am folosit urda cu smantana. iar aluatul mi se pare ca a fost cam tare, dar am reusit sa il pun peste crema si nu cred ca s-a amestecat. sa vedem ce va iesi. va tin la curent. oricum toate retetele de aici pe care le-am incercat sunt SUPER.

MartuicaAneta841
Martuica Aneta (MartuicaAneta841) Martuica Aneta (MartuicaAneta841) 31 dec 2016, 12:26

A IESIT SUPER... ca aspect. gustul e ok, usor uscata branza. cred ca trebuia sa aiba alta textura. pe ansamblu...pentru prima incercare e f. bine. LA MULTI ANI!

MarleneHristea477
Marlene Hristea (MarleneHristea477) 13 nov 2016, 07:27

Lalenicika maya,tot ce trudesc manutele tale imi amintesc de copilaria unica! Toate sunt parti din mine si ai mei cei dragi........insa cu predilectie cel mai aproape de suflet va ramane Medovika! Pup Marusia

Nota mea pentru reteta:
Silvia.B
Silvia.B 27 oct 2016, 15:39

Se poate face si fără hârtie de copt?

lena
Elena (lena) Silvia.B 29 oct 2016, 19:54

Nu se poate.

eduardu
Eduardu (eduardu) 24 nov 2015, 14:33

chiar e rapida si delicioasa!am facut-o pe fuga pt musafiri si au fost incantati!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
MashaL
MashaL 31 aug 2015, 15:06

Draga Lena mereu cind intreb referitor la retete mereu le fac doar cind am timp si nu uit postez poza cu rezultat, sa stii ca si la bezele lucrez... Multumesc pentru tot!!! cred ca voi incepe sa postez si eu cite ceva ca am invat bucataria greceasca la munca timp de 7 ani... Aici ii rezultatul facut cu ricotta.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Livias
Livia (Livias) 01 apr 2015, 16:44

Doamna Lena , va salut dun chisinau -moldova as vrea sa  va spun ca sunteti un adevarat geniu , cu ajutorul dumneavoastra sotul si cei doi copii ai nostri  ma aadmira in fiecare zi pentru dulciurile delicioase pe care le pregatesc , astazi am facut si eu, receta aceasta si acus pun si poze, e FENOMINALA, va multumesc din suflet pentru tot ce facetik, de 2 ani gatesc dupa recetele d-stra. Dumnezeu sa va binecuvinteze in tot ceea ce faceti

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
dianushka8526
dianushka8526 24 sep 2013, 14:36

Simplu, rapid si foarte gustos Mi s-a primit din prima,s-a rulat usor, doar ca 500 gr brinza pt mine a fost cam mult. Eu prefer mai putin "brinzos" sa zik asa . Bravo Elena !!! Esti minunata desigur si recetele tale 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
cezar
cezar 18 iul 2012, 12:49

eu am pus doar 250gr de branza ,data viitoare o sa pun si un strat de gem de piersicipacat ca sant la regim si nu pot sa pap mai mult ,dar oricum am avut un mic dejun delicios Te iubim LENA pentru ce faci!

Poza mea pentru reteta:
TeodoraCandrea
TeodoraCandrea 18 mai 2012, 15:44

Tocmai am terimnat-o!este delicioasa,chiar daca n-am nimerit textura exacta(cred ca am pus prea multa branza!).
Multumesc,d-na Lena!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 09 dec 2011, 17:53

Super delicioasă!!!

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile