Pizza Regeasca

Pizza Regeasca

Dap, as zice ca este o pizza demna sa fie numita asa - un upgrade la o pizza simpla, care va da senzatia de "Oau!" la oricine si imediat o pofta mare de a rupe din "coronitza" delicioasa.

Puteti s-o faceti cu orice umplutura, aici am combinat niste carnaciori de curcan cu diverse: porumb, sunca, ceapa, ardei, masline verzi.

Coronita o puteti face din carnaciori afumati sau din cascaval(se poate topi si curge putin, dar oricum este delicios).

Semipreparate

600 g
o portie, pentru 2 pizza

Ingrediente

Cascaval clasic
500 g
Carnati, crenvusti
500 g
Diverse umpluturi pentru pizza
500 g
Sos de rosii
100 ml
sau maioneza

Pasi de urmat

1

Preparati Aluatul de pizza, urmati toti pasii.

Il impariti in 2 bile si pe rand formam fiecare pizza.

Intindeti cu mainile sau cu facaletul aluatul. Il puneti pe masa asternuta cu o bucata de hartie de copt, rupeti o bucata mai mare de hartie ca sa va incapa bine blatul si sa mai fie putin loc pe langa.

2

Sa intindeti aluatul putin mai mult decat de obicei, ca sa avem loc pentru formarea marginilor.

Pe margini puneti cascavalul taiat felii groase ca in poza.

3

Inveliti cascavalul cu aluatul din margini.

4

Taiati ruloul in bucati cam de 1 cm grosime.

5

Fiecare bucata taiata o intoarceti cu sectiunea in sus.

6

Pe parcursul intoarcerii rulourilor s-ar putea sa va para ca nu iese bine, dar dupa ce le intoarceti pe toate, aranjati-le usor cu mainile, ca sa fie pizza rotunda.

7

La fel faceti si cu umplutura de carnati.

8

Rulati, taiati, intoarceti.

9

Aranjati usor marginile, sa fie pizza perfect rotunda.

10

Apoi puneti ingredientele ca la orice pizza - eu am pus Maioneza rapida, piper macinat + cascaval+sunca+carnati+ardei+masline si ceapa rosie.

Treceti atent pizza pe tava de cuptor mare - aici o sa vedeti si utilitatea hartiei de copt - apucati atent hartia si mutati pizza pe tava.

11

Coaceti pizza la cuptor preincalzit, aproximativ 35 de minute la 200 grade, pana se rumeneste frumos.

Aici o vedeti pe cea cu cascaval, s-a topit putin dar a fost extraordinar de buna.

12

Si cea cu carnati, mai aratoasa, mai regeasca :)

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (2 pizza)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (3 voturi)

Comentarii

Dinutza
Dinutza 18 ian 2013, 11:48

Arata foarte apetisant

Nota mea pentru reteta:
miniraton
irina (miniraton) 18 ian 2013, 13:41

am s-o incerc.  Cred ca or s afie incantati copii mei.

dianaluiza
dianaluiza 18 ian 2013, 15:28

Geniala..aluatul este atat de pufos si delicios..Este exact ca aceea pizza pe care o comanzi la restaurant.Eu am incercat varianta cu cascaval.

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 18 ian 2013, 15:29

Ai fost f.rapida, bravo!

Cori
Cori 18 ian 2013, 21:37

A, ce misto e ideea asta cu cascavalul  pe margine invelit in coca, super!     Maginile sunt cam coca goala de obicei si nu prea se mananca, dar asa sigur ca sunt mult mai bune. Trebuie sa fac si eu cat de curand. 

    

Aprill
Aprill 26 dec 2013, 17:33

Deci....un comentariu ràutacios la aceasta retetà, mai exact la ce reiese din foto, e imposibil  (doar de la vreun bolnav psihic dar , trecem cu vederea)  am totusi o mica dilema  si sincer,  de n-am fi in a2a zi de Craciun, imediat m-as apuca de ea, zic... cum adica cu sectiunea in sus ? pai fiecare taietura are 2 sectiuni deci nu prea am inteles pasajul respectiv si am dubii doar la umplutura de cascaval care sigur va curge in cuptor desi nici carnatii nu-s de neglijat deoarece ar putea transforma casa intr-un adevarat paradis al fumului daca picura grasimea din ei ...in rest superreteta ,    thanks a lot !!!!!!!!!!!!!!

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Aprill 26 dec 2013, 18:23

Comentariul este foarte ciudat, nu am inteles pana la urma daca este de bine sau de rau.

Nu curge nimic pe tava si nu se arde pentru ca daca citesti atent reteta si nu te uiti doar la poze - vezi ca se pune hartie de copt. Cand te apuci pe bune de treaba si nu intelegi atunci scrie-mi...

luciageorgeta
luciageorgeta 10 apr 2014, 10:38

Asta este pizza mea regeasca! A fost un deliciu! Multumesc pentru reteta!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Lorena Alina
Lorena Alina (Lorena Alina) 10 nov 2014, 19:57
Lena,poza cu "Regina" mea pizza!Multumesc pt reteta,nota 10 ....Multa sanatate!Da-mi voie sa-ti dedic melodia "Fata mea-Doina Sulac" pt comorile tale sper din suflet sa iti placa!
Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 11 nov 2014, 13:34

Multumesc mult Lorena! Mi-a placut mult si apreciez