Pizza Regeasca
Dap, as zice ca este o pizza demna sa fie numita asa - un upgrade la o pizza simpla, care va da senzatia de "Oau!" la oricine si imediat o pofta mare de a rupe din "coronitza" delicioasa.
Puteti s-o faceti cu orice umplutura, aici am combinat niste carnaciori de curcan cu diverse: porumb, sunca, ceapa, ardei, masline verzi.
Coronita o puteti face din carnaciori afumati sau din cascaval(se poate topi si curge putin, dar oricum este delicios).
Semipreparate
●
600 g
o portie, pentru 2 pizza
Ingrediente
●
Carnati, crenvusti
500 g
●
Diverse umpluturi pentru pizza
500 g
●
Sos de rosii
100 ml
sau maioneza
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Preparati Aluatul de pizza, urmati toti pasii.
Il impariti in 2 bile si pe rand formam fiecare pizza.
Intindeti cu mainile sau cu facaletul aluatul. Il puneti pe masa asternuta cu o bucata de hartie de copt, rupeti o bucata mai mare de hartie ca sa va incapa bine blatul si sa mai fie putin loc pe langa.
Pas 2
Sa intindeti aluatul putin mai mult decat de obicei, ca sa avem loc pentru formarea marginilor.
Pe margini puneti cascavalul taiat felii groase ca in poza.
Pas 3
Inveliti cascavalul cu aluatul din margini.
Pas 4
Taiati ruloul in bucati cam de 1 cm grosime.
Pas 5
Fiecare bucata taiata o intoarceti cu sectiunea in sus.
Pas 6
Pe parcursul intoarcerii rulourilor s-ar putea sa va para ca nu iese bine, dar dupa ce le intoarceti pe toate, aranjati-le usor cu mainile, ca sa fie pizza rotunda.
Pas 7
La fel faceti si cu umplutura de carnati.
Pas 8
Rulati, taiati, intoarceti.
Pas 9
Aranjati usor marginile, sa fie pizza perfect rotunda.
Pas 10
Apoi puneti ingredientele ca la orice pizza - eu am pus Maioneza rapida, piper macinat + cascaval+sunca+carnati+ardei+masline si ceapa rosie.
Treceti atent pizza pe tava de cuptor mare - aici o sa vedeti si utilitatea hartiei de copt - apucati atent hartia si mutati pizza pe tava.
Pas 11
Coaceti pizza la cuptor preincalzit, aproximativ 35 de minute la 200 grade, pana se rumeneste frumos.
Aici o vedeti pe cea cu cascaval, s-a topit putin dar a fost extraordinar de buna.
Pas 12
Si cea cu carnati, mai aratoasa, mai regeasca :)
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(2 pizza)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (3 voturi)