Batoane de ciocolata cu branzica

Batoane de ciocolata cu branzica

Mi-a placut foarte mult ideea de a face aceste batoane, imediat cum am vazut-o pe un forum am si aplicat-o, mai ales ca aveam si un ajutor mic mare devorator de ciocolata :)

Este simplu, doar singura conditie este sa aveti forme de briose din silicon, se gasesc acum in multe magazine online si la Ikea.

Umplutura am improvizat-o si a fost perfecta, chiar neasteptat pentru mine, cantitatea de nuca de cocos sa stiti ca poate varia din cauza consistentei branzicii, cu cat este mai lichida cu atat mai mult cocos va lua. Apropo, cred ca ar merge aici ca umplutura si crema de cocos de la Tortul Bounty.

Nu prea pot sa pun cantitati foarte exacte pentru ca depinde de marimea formelor, adancimea lor, dar aproximativ ar trebui sa ajunga pentru cam 8 forme de briose.

Deci, un desert extraordinar de bun, aspectuos si sigur sanatos!

Ingrediente

Ciocolata alba/neagra
200 g
Branza de vaci
500 g
Miere
3 linguri
reglati dupa gust, la cat de dulce va place
Nuca de cocos
200 g
atat cat va lua branzica ca sa fie groasa si sa nu curga
Stafide
2 linguri
eu am pus coacaze uscate - dar se poate si fara fructe uscate

Pasi de urmat

Pas 1

Topiti ciocolata la microunde sau baie de aburi.

Batoane de ciocolata cu branzica - Pas 1
Pas 2

Cu o pensula se ung formele de silicon pentru briose.

Eu am folosit 6 forme dreptunghiulare si 2 rotunde simple.

Batoane de ciocolata cu branzica - Pas 2
Pas 3

Le puneti pe un fund si lasati la frigider pentru 15-20 de minute.

Batoane de ciocolata cu branzica - Pas 3
Pas 4

Dupa acest timp le mai ungeti o data cu ciocolata si mai puneti la frigider pentru 15 minute.

Batoane de ciocolata cu branzica - Pas 4
Pas 5

In acest timp preparati umplutura de branza:

- adaugati mierea, stafidele si nuca de cocos pana obtineri o consistenta groasa, sa nu curga.

Batoane de ciocolata cu branzica - Pas 5
Pas 6

Umpleti formele cu branzica, presati bine sa nu fie goluri.

Batoane de ciocolata cu branzica - Pas 6
Pas 7

Se unge stratul de branzica cu ciocolata, eu as recomanda sa ungeti mai gros, chiar in 2 reprize, ca si peretii formelor.

Batoane de ciocolata cu branzica - Pas 7
Pas 8

Mai lasati la frigider minim 15 minute, apoi le scoateti atent din forme. Se scot destul de bine, siliconul este perfect pentru asa ceva.

Batoane de ciocolata cu branzica - Pas 8
Pas 9

Si o sectiune delicioasa :)

Batoane de ciocolata cu branzica - Pas 9
Pas 10

Le serviti cu un ceai/cafea.

Sofia a mancat vreo 2 din prima, i-au placut mult "briosele" cu ciocolata :)

Pofta Buna!

Batoane de ciocolata cu branzica - Pas 10

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 8 buc
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (8 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

alinaa
alinaa 15 Apr 2013, 12:52

imi lasa apa in gura, pentru ca iubesc acest amestec de branza cu nuca de cocos si ciocolata. le voi incerca cat de curand. o singura intrebare as avea : branza e sarata sau dulce? multumesc 

lena
Elena (lena) alinaa 15 Apr 2013, 12:54

E dulce

zatara
zatara 15 Apr 2013, 13:18

super reteta tine-o tot asa Lena !!!!!

crisan
alexandra crisan (crisan) 15 Apr 2013, 15:14

iami iami ce bine arata. 

Nota mea pentru reteta:
cezar
cezar 17 Apr 2013, 18:11

desertul preferat  al  familiei noastre de la mic la mare 

Lena esti o dulce  mersi pentru retetaneaparat o sa  incerc

tatinela
tatinela 03 May 2013, 17:23

vreau si eu sa le fac dar n-am forme de zilicon,in de astea simple n-o sa iasa?

Nota mea pentru reteta:
tatinela
tatinela 03 May 2013, 17:24

scuze,silicon)

lena
Elena (lena) 03 May 2013, 22:01

Nu iese - cele de silicon se scot bine si se dezlipeste ciocolata.

TanDi
TanDi 21 Sep 2013, 17:27

Am inceput cu stangul aceasta reteta. Am vrut sa topesc tabletele de ciocolata la microunde si s-a facut cocoloase zgrunturoase din care n-am mai putut face nimic. Intrebare: oare merge cu Nuttela topita?

lena
Elena (lena) TanDi 21 Sep 2013, 17:51

Cred ca ciocolata ai nimerit-o mai proasta. Nutella s-ar putea sa nu se prinda, nu este la fel de tare ca ciocolata.

TanDi
TanDi 21 Sep 2013, 17:57

Ce marca de ciocolata e testata ca sa nu mai patesc la fel?

lena
Elena (lena) TanDi 21 Sep 2013, 18:04

Folosesc bine la chestii din astea si pentru prajituri/torturi - Primola, nu este cea mai buna, dar se topeste si are consistenta f.buna.

TanDi
TanDi 21 Sep 2013, 18:59

Multumesc frumos.

TanDi
TanDi 28 Sep 2013, 18:52

Am revenit cu o incercare de a face aceste briose. Deci mie mi-a luat aprox 3 tablete de ciocolata a cate 90 gr, nuca de cocos mi-a luat cam 100 gr si miere ceva ma multa. MI-au iesit 12 briose din astea rotunde. Dupa pasul final ele stau deja de 30 min in frigider si ciocolata este inca moale.  Banuiesc ca nu vor binevoi sa iasa din formele din silicon. Ce sa le fac?

lena
Elena (lena) TanDi 28 Sep 2013, 19:02

Lasa-le mai mult, ce fel de ciocolata folosesti?

Cantitatea de nuca de cocos depinde de lichiditatea branzicii, mierea dupa gust si depinde cat de groasa este ciocolata topita.

TanDi
TanDi 28 Sep 2013, 19:11

Am folosit tablete cu ciocolata cu lapte Poiana. S-a topit bine la abur. Am uns formele de silicon cu o pensula de silicon de 2 ori pana in umplutura si un strat mai gros peste umplutura. Poate totusi stratul initial era mai subtire? Le las pana maine dimineata, sper sa se scoata.

lena
Elena (lena) TanDi 28 Sep 2013, 19:51

Eu nu folosesc ciocolata cu lapte, este mai moale si intr-adevar s-ar putea intari mai greu.

TanDi
TanDi 28 Sep 2013, 20:08

M-am agitat degeaba. S-a intarit foarte bine (ce-i drept am tinut cam 1,5 ore la frigider) si se scot perfect. Cu siguranta voi mai face aceasta reteta, este deosebita combinatia si sunt foarte aspectuase. Multumesc pt sfaturi.

lena
Elena (lena) 28 Sep 2013, 20:15

Sa aveti pofta buna!

natalia s
natalia s 29 Nov 2013, 19:44

Cu ce as putea inlocui nuca de cocos?

lena
Elena (lena) natalia s 30 Nov 2013, 09:27

Alte nuci maruntite/pisate, stafide maruntite putin, pesmet din biscuiti.

alehapi
alehapi 14 Dec 2013, 21:03

O intrebare...in formele de hartie se pot face oare?

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) alehapi 14 Dec 2013, 22:00

Nu cred, forma de hartie se cam lasa si inmoaie.

michela78
michela78 07 Feb 2014, 10:49

As putea folosi branza Philadelphia si sa o "reglez " cu o cantitate mai mare de nuca de cocos?

lena
Elena (lena) michela78 07 Feb 2014, 13:11

Da, sa fie umplutura mai densa.

Antonia Madalina
Antonia Madalina 09 Feb 2014, 12:46

FOARTE BUNE RETETELE 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Laura-Monica
Laura-Monica 13 Feb 2014, 21:28

Offf! Reteta asta e delicioasa, doar ca nu am putut sa le scot din forme. Mi s-a spart ciocolata sau a ramas lipita de fundul formelor, cel mai adesea. Ce as putea face sa nu mi se mai intample asta? Formele mele din silicon sunt putin mai groase decat cele pe care le vad la tine. Oare asta sa fie problema? Desi nu vad legatura. :)

lena
Elena (lena) Laura-Monica 13 Feb 2014, 22:10

Da, eu cred ca e de vina ciocolata, ar trebui sa schimbi marca de ciocolata sau sa folosesti ciocolata neagra. Cea cu lapte este mai fina si se intareste mai rau.

Laura-Monica
Laura-Monica 13 Feb 2014, 22:24

Am folosit ciocolata neagra 70% de la JD Cross si Primola 55%. :(

lena
Elena (lena) 13 Feb 2014, 22:26

Hmm, da, poate siliconul nu este chiar asa bun.

bibi13
bibi13 04 May 2014, 13:00

buna, eu am folosit ciocolata alba aerata Poiana.....nu mi-a iesit prea bine, deorece nu prea s-a lipit ciocolata....ce as putea sa fac? app foarte buna reteta

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) bibi13 04 May 2014, 22:21

Puneti pe viitor ciocolata neagra si totul va fi bine, urmati exact reteta.

Pe astea le mancati cumva, nu cred ca mai pot fi reparate dar la gust sigur sunt bune :)

Corina.Iasi
Corina.Iasi 04 Jan 2015, 16:10

Foarte faina ideea cu formele de briose ciocolatite :))

voi incerca si eu, doar ca umplutura vreau s-o incerc in stil Dots (branza cu un pic de unt, zeama de portocale & zahar vanilat)

Nota mea pentru reteta:
Anna Aniuta
Anna Aniuta 25 Sep 2015, 19:08

Dupa ce ungem prima data formele si stau la frigider 15-20min, ciocolata topita nu se intareste iar?(cea ramasa) Trebuie incalzita iar pentru runda 2 sau o tot tinem pe aburi?

lena
Elena (lena) Anna Aniuta 25 Sep 2015, 21:43

Da, reincalziti ciocolata cand se raceste.

AnastasiaHirzob771
Anastasia (AnastasiaHirzob771) 20 May 2018, 15:50

Delicios desertul...am folosit crema de la tortul Bounty. Trebuie de avut grija sa se răcească complet inainte de a o pune în formele unse cu ciocolată. Multumesc, Lena!

ella.elena
ella.elena 13 Oct 2019, 16:08

Mmm gustul copilariei pentru branzica dulce 😊 E geniala combinatia branzica+cocos+ciocolata neagra ❤

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: