Batoane de ciocolată cu brânzică

Batoane de ciocolată cu brânzică

Mi-a plăcut foarte mult ideea de a face aceste batoane, imediat cum am văzut-o pe un forum am și aplicat-o, mai ales că aveam și un ajutor mic mare devorator de ciocolată :)

Este simplu, doar singura condiție este să aveți forme de brioșe din silicon, se găsesc acum în multe magazine online și la Ikea.

Umplutura am improvizat-o și a fost perfectă, chiar neașteptat pentru mine, cantitatea de nucă de cocos să știți că poate varia din cauza consistenței brânzicii, cu cât este mai lichidă cu atât mai mult cocos va lua. Apropo, cred că ar merge aici ca umplutură și crema de cocos de la Tortul Bounty.

Nu prea pot să pun cantități foarte exacte pentru că depinde de mărimea formelor, adâncimea lor, dar aproximativ ar trebui să ajungă pentru cam 8 forme de brioșe.

Deci, un desert extraordinar de bun, aspectuos și sigur sănătos!

Ingrediente

Ciocolată albă/neagră
200 g
   
Brânză de vaci
500 g
   
Miere
3 linguri
reglați după gust, la cât de dulce vă place
Nucă de cocos
200 g
atât cât va lua brânzica ca să fie groasă și să nu curgă
Stafide
2 linguri
eu am pus coacăze uscate - dar se poate și fără fructe uscate

Pași de urmat

Pas 1

Topiți ciocolata la microunde sau baie de aburi.

Batoane de ciocolată cu brânzică - Pas 1
Pas 2

Cu o pensulă se ung formele de silicon pentru brioșe.

Eu am folosit 6 forme dreptunghiulare și 2 rotunde simple.

Batoane de ciocolată cu brânzică - Pas 2
Pas 3

Le puneți pe un fund și lăsați la frigider pentru 15-20 de minute.

Batoane de ciocolată cu brânzică - Pas 3
Pas 4

După acest timp le mai ungeți o dată cu ciocolată și mai puneți la frigider pentru 15 minute.

Batoane de ciocolată cu brânzică - Pas 4
Pas 5

În acest timp preparați umplutura de brânză:

- adăugați mierea, stafidele și nuca de cocos până obțineți o consistență groasă, să nu curgă.

Batoane de ciocolată cu brânzică - Pas 5
Pas 6

Umpleți formele cu brânzică, presați bine să nu fie goluri.

Batoane de ciocolată cu brânzică - Pas 6
Pas 7

Se unge stratul de brânzică cu ciocolată, eu aș recomanda să ungeți mai gros, chiar în 2 reprize, ca și pereții formelor.

Batoane de ciocolată cu brânzică - Pas 7
Pas 8

Mai lăsați la frigider minim 15 minute, apoi le scoateți atent din forme. Se scot destul de bine, siliconul este perfect pentru așa ceva.

Batoane de ciocolată cu brânzică - Pas 8
Pas 9

Și o secțiune delicioasă :)

Batoane de ciocolată cu brânzică - Pas 9
Pas 10

Le serviți cu un ceai/cafea.

Sofia a mâncat vreo 2 din prima, i-au plăcut mult "brioșele" cu ciocolată :)

Poftă Bună!

Batoane de ciocolată cu brânzică - Pas 10

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 8 buc
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:
Notă: 5 (8 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

alinaa
alinaa 15 Apr 2013, 12:52

imi lasa apa in gura, pentru ca iubesc acest amestec de branza cu nuca de cocos si ciocolata. le voi incerca cat de curand. o singura intrebare as avea : branza e sarata sau dulce? multumesc 

lena
Elena (lena) alinaa 15 Apr 2013, 12:54

E dulce

zatara
zatara 15 Apr 2013, 13:18

super reteta tine-o tot asa Lena !!!!!

crisan
alexandra crisan (crisan) 15 Apr 2013, 15:14

iami iami ce bine arata. 

Nota mea pentru rețetă:
cezar
cezar 17 Apr 2013, 18:11

desertul preferat  al  familiei noastre de la mic la mare 

Lena esti o dulce  mersi pentru retetaneaparat o sa  incerc

tatinela
tatinela 03 May 2013, 17:23

vreau si eu sa le fac dar n-am forme de zilicon,in de astea simple n-o sa iasa?

Nota mea pentru rețetă:
tatinela
tatinela 03 May 2013, 17:24

scuze,silicon)

lena
Elena (lena) 03 May 2013, 22:01

Nu iese - cele de silicon se scot bine si se dezlipeste ciocolata.

TanDi
TanDi 21 Sep 2013, 17:27

Am inceput cu stangul aceasta reteta. Am vrut sa topesc tabletele de ciocolata la microunde si s-a facut cocoloase zgrunturoase din care n-am mai putut face nimic. Intrebare: oare merge cu Nuttela topita?

lena
Elena (lena) TanDi 21 Sep 2013, 17:51

Cred ca ciocolata ai nimerit-o mai proasta. Nutella s-ar putea sa nu se prinda, nu este la fel de tare ca ciocolata.

TanDi
TanDi 21 Sep 2013, 17:57

Ce marca de ciocolata e testata ca sa nu mai patesc la fel?

lena
Elena (lena) TanDi 21 Sep 2013, 18:04

Folosesc bine la chestii din astea si pentru prajituri/torturi - Primola, nu este cea mai buna, dar se topeste si are consistenta f.buna.

TanDi
TanDi 21 Sep 2013, 18:59

Multumesc frumos.

TanDi
TanDi 28 Sep 2013, 18:52

Am revenit cu o incercare de a face aceste briose. Deci mie mi-a luat aprox 3 tablete de ciocolata a cate 90 gr, nuca de cocos mi-a luat cam 100 gr si miere ceva ma multa. MI-au iesit 12 briose din astea rotunde. Dupa pasul final ele stau deja de 30 min in frigider si ciocolata este inca moale.  Banuiesc ca nu vor binevoi sa iasa din formele din silicon. Ce sa le fac?

lena
Elena (lena) TanDi 28 Sep 2013, 19:02

Lasa-le mai mult, ce fel de ciocolata folosesti?

Cantitatea de nuca de cocos depinde de lichiditatea branzicii, mierea dupa gust si depinde cat de groasa este ciocolata topita.

TanDi
TanDi 28 Sep 2013, 19:11

Am folosit tablete cu ciocolata cu lapte Poiana. S-a topit bine la abur. Am uns formele de silicon cu o pensula de silicon de 2 ori pana in umplutura si un strat mai gros peste umplutura. Poate totusi stratul initial era mai subtire? Le las pana maine dimineata, sper sa se scoata.

lena
Elena (lena) TanDi 28 Sep 2013, 19:51

Eu nu folosesc ciocolata cu lapte, este mai moale si intr-adevar s-ar putea intari mai greu.

TanDi
TanDi 28 Sep 2013, 20:08

M-am agitat degeaba. S-a intarit foarte bine (ce-i drept am tinut cam 1,5 ore la frigider) si se scot perfect. Cu siguranta voi mai face aceasta reteta, este deosebita combinatia si sunt foarte aspectuase. Multumesc pt sfaturi.

lena
Elena (lena) 28 Sep 2013, 20:15

Sa aveti pofta buna!

natalia s
natalia s 29 Nov 2013, 19:44

Cu ce as putea inlocui nuca de cocos?

lena
Elena (lena) natalia s 30 Nov 2013, 09:27

Alte nuci maruntite/pisate, stafide maruntite putin, pesmet din biscuiti.

alehapi
alehapi 14 Dec 2013, 21:03

O intrebare...in formele de hartie se pot face oare?

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) alehapi 14 Dec 2013, 22:00

Nu cred, forma de hartie se cam lasa si inmoaie.

michela78
michela78 07 Feb 2014, 10:49

As putea folosi branza Philadelphia si sa o "reglez " cu o cantitate mai mare de nuca de cocos?

lena
Elena (lena) michela78 07 Feb 2014, 13:11

Da, sa fie umplutura mai densa.

Antonia Madalina
Antonia Madalina 09 Feb 2014, 12:46

FOARTE BUNE RETETELE 

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Laura-Monica
Laura-Monica 13 Feb 2014, 21:28

Offf! Reteta asta e delicioasa, doar ca nu am putut sa le scot din forme. Mi s-a spart ciocolata sau a ramas lipita de fundul formelor, cel mai adesea. Ce as putea face sa nu mi se mai intample asta? Formele mele din silicon sunt putin mai groase decat cele pe care le vad la tine. Oare asta sa fie problema? Desi nu vad legatura. :)

lena
Elena (lena) Laura-Monica 13 Feb 2014, 22:10

Da, eu cred ca e de vina ciocolata, ar trebui sa schimbi marca de ciocolata sau sa folosesti ciocolata neagra. Cea cu lapte este mai fina si se intareste mai rau.

Laura-Monica
Laura-Monica 13 Feb 2014, 22:24

Am folosit ciocolata neagra 70% de la JD Cross si Primola 55%. :(

lena
Elena (lena) 13 Feb 2014, 22:26

Hmm, da, poate siliconul nu este chiar asa bun.

bibi13
bibi13 04 May 2014, 13:00

buna, eu am folosit ciocolata alba aerata Poiana.....nu mi-a iesit prea bine, deorece nu prea s-a lipit ciocolata....ce as putea sa fac? app foarte buna reteta

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) bibi13 04 May 2014, 22:21

Puneti pe viitor ciocolata neagra si totul va fi bine, urmati exact reteta.

Pe astea le mancati cumva, nu cred ca mai pot fi reparate dar la gust sigur sunt bune :)

Corina.Iasi
Corina.Iasi 04 Jan 2015, 16:10

Foarte faina ideea cu formele de briose ciocolatite :))

voi incerca si eu, doar ca umplutura vreau s-o incerc in stil Dots (branza cu un pic de unt, zeama de portocale & zahar vanilat)

Nota mea pentru rețetă:
Anna Aniuta
Anna Aniuta 25 Sep 2015, 19:08

Dupa ce ungem prima data formele si stau la frigider 15-20min, ciocolata topita nu se intareste iar?(cea ramasa) Trebuie incalzita iar pentru runda 2 sau o tot tinem pe aburi?

lena
Elena (lena) Anna Aniuta 25 Sep 2015, 21:43

Da, reincalziti ciocolata cand se raceste.

AnastasiaHirzob771
Anastasia (AnastasiaHirzob771) 20 May 2018, 15:50

Delicios desertul...am folosit crema de la tortul Bounty. Trebuie de avut grija sa se răcească complet inainte de a o pune în formele unse cu ciocolată. Multumesc, Lena!

ella.elena
ella.elena 13 Oct 2019, 16:08

Mmm gustul copilariei pentru branzica dulce 😊 E geniala combinatia branzica+cocos+ciocolata neagra ❤

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă: