Tort "Smetannik"

Tort "Smetannik"

Este un tort clasic rusesc si se traduce ca "Tort cu smantana", deci ingredientul principal va dati seama ca este smantana - se foloseste la aluat si bineinteles crema. Este foarte fin, moale, fraged, cu gust de inghetata de frisca - foarte bun, eu l-as pune in rand cu Tortul Medovik la apreciere.

Reteta a trebuit s-o lucrez de 3 ori ca sa ajung la varianta finala pe care v-o prezint mai jos, nu este complicat dar ar fi bine sa respectati pasii intocmai ca sa va iasa perfect si gustos.

In poze ingredientele sunt dublate pentru ca asa venea din reteta originala, dar fiindca iese un tort mare si imens, am micsorat si am lasat jumate din ele in reteta finala, pentru un tort normal-mediu.

Ingrediente

Smantana 20% grasime
1200 g
200g pentru aluat si 1kg pt crema
Praf de copt
2 lingurite
1 plic de 10g
Oua
2 buc
Ulei de floarea soarelui
2 linguri
Unt
3 linguri
untul sa fie topit si racit - ar fi cam 50g
Zahar
200 g
plus 1 pahar pentru crema
Faina alba
500 g

Pasi de urmat

1

Intr-un bol puneti 200g de smantana si praful de copt.

2

Amestecati bine cu telul si observati ca vor aparea bule mici de aer - praful de copt reactioneaza cu smantana, se stinge.

3

Adaugati ouale, zaharul, uleiul si untul, amestecati bine cu telul.

4

Si ultima puneti faina.

5

Amestecati mai intai cu o lingura sau spatula, sa se incorporeze bine faina.

6

Apoi scoateti aluatul pe masa presarata cu faina si il mai framantati putin cu mainile, sa se uniformizeze.

7

Cam asa arata aluatul final - moale, placut, putin lipicios - il lasati 30 minute acoperit cu prosop sa se odihneasca.

8

Se imparte in 4-5 bucati(in poza sunt mai multe pt ca era portie dubla de aluat).

Fiecare bucata o modelati usor sa fie in forma de bila rotunda.

9

Presarati putina faina peste hartia de copt si va recomand sa intindeti foile cu facaletul chiar pe hartie - va fi mult mai usor s-o lucrati si mutati pe tava.

Intindeti o foaie cam de 28-30 cm diametru - cam 4 mm grosime, nu le faceti foarte subtiri.

10

Coaceti fiecare foaie la cuptor preincalzit la 200 grade, aproximativ 7-8 minute - trebuie sa fie usor rumenita, aveti grija sa nu le maroniti prea tare.

11

Cat este fierbinte le taiati frumos cu un capac sau cu cutitul dupa o farfurie rotunda.

Resturile le pastrati pentru finisarea tortului.

12

In asa fel coaceti si taiati toate foile.

Eu am facut 4 foi de aluat mai groase putin - aluatul este foarte fraged si se inmoaie prea mult daca le faceti prea subtiri.

13

Bateti smantana cu aproximativ 1 pahar de zahar - puteti regla aici dupa preferinte de dulce.

Aveti grija la crema sa fie smantana grasa - de minim 20%-30% grasime, altfel nu se bate si va curge crema.

Eu am folosit smantana de tzara, de la mama si s-a facut minunata - densa si ferma.

14

Ungeti foile cu crema - nu uitati sa puneti bucati de folie sau hartie de copt sub prima foaie, sa nu murdariti bordurile platoului de tort.

15

Puneti smantana mai din abundenta, acoperiti bine si marginile, nivelati putin cu lingura sau cutitul.

16

Resturile ramase dupa ce ati taiat bordurile se maruntesc bine in robot sau cu facaletul.

17

Si presarati faramiturile peste tort - deasupra si pe margini.

Scoateti bordurile de folie si vedeti ca avem margini curate la platou.

18

Si gata, am terminat - asa arata rezultatul final. Puteti sa-l presarati si cu nuca de cocos razuita, cred ca nu va strica deloc.

19

Foarte important sa puneti tortul la rece imediat dupa finisare, sa se inmoaie si fragezeasca.

Cel mai bine la frigider, acoperit cu folie alimentara, sa se intareasca si smantana. Daca il lasati in camera sau temperatura mai mare de 5 grade se va inmuia prea tare si nu are aceeasi textura.

20

Si o felie delicioasa pentru voi :)

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 2 kilograme (8-10 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (6 voturi)

Comentarii

silvia2002
silvia2002 18 nov 2013, 14:14

Smintina varsata este buna ? din care ?

lena
Elena (lena) silvia2002 18 nov 2013, 15:27

Este buna oricare ai incercat-o si se bate bine, adica se ingroasa.

violeta.nuky
violeta.nuky 18 nov 2013, 16:57

Lena, inteleg ca este vorba de smantana pt.frisca.Merci pt raspuns.Vio

lena
Elena (lena) 18 nov 2013, 17:12

Nu, nu Vio, este vorba de smantana fermentata, nu de frisca.

natinati
natinati 19 nov 2013, 11:54

Buna, Lena! Deseori intru pe site cind vreau sa pregatesc ceva nou. Retetele tale sint delicioase, accesibile si bine explicate. Demuuuuuult asteptam reteta acestui tort, parca mi-ai citit gindurile! Cind il fac voi atasa poze, ca de gustos sunt sigura ca va iesi super bun.

violeta.nuky
violeta.nuky 19 nov 2013, 13:13

Multumesc,nici nu stiam ca smantana fermentata se poate bate ca o frisca.De multe ori cand citesc o reteta unde spune cuvantul "smantana", nu inteleg daca e cea pt. gatit, cea pt. frisca sau fermentata.O sa fac tortul si-ti spun daca mi-a iesit.Cu stima, Vio

lena
Elena (lena) 19 nov 2013, 15:18

Vio eu de obicei mentionez la smantana pentru frisca - o scriu ca Smantana dulce.

Daca scriu smantana, atunci aia din comert simpla este. Se bate numai daca este grasa, ca si frisca - difera putin gustul si textura. Frisca batuta este pufoasa si dulce, smantana fermentata batuta este mai densa si are gust acrisor.

Natinati, va multumesc mult pentru comentariu si apreciere! Astept si pozele la reteta cand il faceti

aurasandra
aurasandra 19 nov 2013, 20:53

Al meu nu e asa frumos, dar va asigur ca e gustoooooos!

Eu l-am imbracat in cocos,ii da un gust minunat, se potriveste cu smantana.

Mulțumim pentru rețete!

Poza mea pentru reteta:
Roberto
Roberto 20 nov 2013, 15:43

buna,poate s-ar schimba denumirea la vreo modificare, insa eu la "smetannik" adaog visina in sucul ei si nuca maruntita. E foarte gustos, insa si varianta clasica,pusa de tine. trebuie chiar sa o incerc asa,pare mai fina. 

semiramida
Tatiana Chihai-Turcan (semiramida) 28 nov 2013, 00:10

Multumesc Lena, demult asteptam reteta asta :*

ionica
ionica 29 nov 2013, 20:37

buna.dar in smanatana nu pui esenta sau zahar vanilat?fara nici o "aroma'?mersi

lena
Elena (lena) ionica 29 nov 2013, 22:16

Nu pun arome pt ca aici este principal gustul de smantana, cred ca doar vanilie as recomanda.

Sasha
Sasha 27 dec 2013, 09:08

am facut si eu acest tort simplu si in acelasi timp foarte gustos, doar ca la mine nu s-au patruns foarte bine blaturile, data viitoare am sa fac 6 blaturi din aceasta cantitate de aluat, si am sa pun mai multa crema, 1.2 sau 1.3 kg de smantana doar pentru crema.

Sabinach
Sabina (Sabinach) 31 dec 2013, 20:32

 LA MULTI ANI!

Poza mea pentru reteta:
whisper4cake
whisper4cake 02 ian 2014, 11:52

Buna! De Craciun am descoperit retetele tale si de Revelion am incercat acest  "Tort Smetannik".Am respectat reteta si a iesit delicios! Multumesc mult si LA MULTI ANI!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Valentine
Valentina Botezatu (Valentine) 06 ian 2014, 14:55

Totul copilăriei mele,făcut de mama mea care e bucatareasa 

Ancuta Rogac92
Anisoara Badila(Rogac) (Ancuta Rogac92) 02 feb 2014, 20:44

Tortul studentiei mele, mereu mergeam cu prietenele la o patiserie si cumparam cate o felie, eri lam facut si eu pentru oaspetii care iam avut azi, doar ca eu lam ornat cu miez de nuca tocat iar inauntru printre foi am pus visini conservate in sucul lor

Poza mea pentru reteta:
Ancuta Rogac92
Anisoara Badila(Rogac) (Ancuta Rogac92) 02 feb 2014, 20:45

Aici o felie din tortul nostru, o explozie de arome 

Poza mea pentru reteta:
Roddy
Rodica (Roddy) 27 apr 2014, 18:16

Draga Lena, daca fac foile de tort azi pot sa il montez miercuri?! multumesc pentru raspuns , o seara buna 

lena
Elena (lena) Rodica (Roddy) 27 apr 2014, 20:04

Da, sigur merg facute cu 5-6 zile inainte.

adela la la
adela la la 06 mai 2014, 11:29

asta e facut de mine... primul tort din viata mea facut vreodata!!! a iesit bine, doar ca eu cred ca trebuia sa  fac foile mai subtiri si mai multa creama sa pun, nu am avut suficienta smintina. 

Poza mea pentru reteta:
Tanneostahii
Tatiana Ostahii (Tanneostahii) 24 iun 2014, 15:25

Mersi pt aceasta reteta minunata:*! Tortul este ft delicios,eu am adaugat banane si ciocolata:*:*

Poza mea pentru reteta:
alinutza1
alinutza1 21 oct 2014, 16:34

draga Lena scumpa,am facut acest tort ,am lucrat foarte bine cu aluatu ,chear mi sa primit mai bine si mai usor decit cel Medovik,,a esit o mare mare bunatate,meriti multe multe likuri,succes in continuare  si multumesc mult de retetele tale pe care le postezi ca-ci datorita tie eu imi surprind sotul si eu devin apreciata si ma simt fericita...

Poza mea pentru reteta:
AlinaDrg
AlinaDrg 28 nov 2014, 00:41

Cred ca merge bine si crema de lapte,as încerca sa i-l fac așa,imi place f mult crema aia ,tu ce părere ai Lena?merci

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) AlinaDrg 29 nov 2014, 20:08

Da, se poate si cu crema de lapte.

LudmilaT
LudmilaT 03 dec 2014, 21:42

Buna Lena, intr-adevar este un deliciu acest tort, cum multi il mai numesc tortul copilariei...:). In octombrie puiutul meu a facut un anisor..si am facut acest tort, l-am ornat mai special la nivel cu sarbatoarea. Desigur pana acum am tot facut acest tort si alte sarbatori.Urmaresc acest site din 2009...dar nu am comentat niciodata, retetele sunt super!!! Si de mare ajutor noua ;) Mult succes in continuare!!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
LudmilaT
LudmilaT 03 dec 2014, 21:47

Si inca o poza :)

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 03 dec 2014, 23:08

Oau Ludmila, arata super tortul! Multa sanatate puiului si multumesc mult de comentariu:)

LudmilaT
LudmilaT 06 dec 2014, 11:04

Buna Lena, uite ca am revenit cu inca o poza, acelasi tort "Smetannik" la o alta sarbatoare . Multumesc pentru retete, stiu ca ai muncit la ele, munca ta este apreciata de noi...cei care te viziteaza pe site  Multa sanatate si familiei tale!!! Si daca tot suntem in ajunul sarbatorilor, va doresc sarbatori fericite!!!

Poza mea pentru reteta:
Lorena Alina
Lorena Alina (Lorena Alina) 20 feb 2015, 11:17

Buna ziua Lena,am facut acest tort la ziua fetitei mele si a fost minunat.Urmeaza ziua sotului si vreau sa fac si foi negre,deci crezi ca stica ceva sa amestec jumatate din compozitia foilor cu cacao? (Stiu ca este si varianta "tort ziua si noaptea" ,dar imi plac mai mult ingredientele acestea).O zi buna si multumesc anticipat!

Nota mea pentru reteta:
Lorena Alina
Lorena Alina (Lorena Alina) 20 feb 2015, 11:35

Si aici poza cu tortul ornat cu crema pentru ca a trebuit sa "execut" comanda ei de tort cu gargariță pentru ca asa ii spunem fetei mele de cand s-a nascut,iar ea iubeste gargarițele!Lena,esti alaturi de noi la orice zi importanta din viata noastra prin retetele tale pe care noi le punem cu drag pe masa!!Sanatate!!

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 21 feb 2015, 22:40

La multi ani Lorena! Sa va traiasca fericita si numa bucurii sa va aduca Gargaritza :)

Ref la tort, da, merge si cu cacao.

Lorena Alina
Lorena Alina (Lorena Alina) 23 feb 2015, 01:42

Multumeeesc!!Gata si tortul sotului,adaugarea de cacao a fost foarte ok,am schimbat decorul dar bineinteles glazura si crema de pe site-ul tau....Mii de multumiri Lena!

Poza mea pentru reteta:
DorinaB
DorinaB 10 mar 2015, 19:28

Tortul copilariei mele, mama ne facea cite 2 pe saptamina, avind vaca noastra! Acum sunt alte vremuri, dar nici un tort din comert nu se compara cu bunatatea asta!!!!! 

Poza mea pentru reteta:
violeta.nuky
violeta.nuky 26 mar 2015, 15:28

Lena,acum fac acest tort.Aluatul e destul de moale.Sa inteleg ca dupa ce se odihneste (pe masa,cred) se mai intareste putin?ca altfel nu stiu daca pot sa intind foile.Multam antiipat,Vio

lena
Elena (lena) violeta.nuky 26 mar 2015, 15:52

Daca ii mai pui multa faina s-ar putea sa fie ceva mai tari foile.

Incearca sa infainezi masa cat mai bine cand le intinzi, si vezi la pasul 9, am scris ca le-am intins direct pe hartia de copt, asa sigur chiar daca se lipesc de foaie nu are nimic.

violeta.nuky
violeta.nuky 26 mar 2015, 17:11

Multam mult.Asa voi face.Vio

violeta.nuky
violeta.nuky 28 mar 2015, 12:12

Revin cu impresii.Tortul a iesit foarte bun, deosebit la gust.Foile s-au inmuiat bine,smantana s-a batut mai bine decat frisa.Intr-un cuvant  a iesit super.Multam mult pentru reteta si cu siguranta il mai fac.Cu stima,Vio.

violeta.nuky
violeta.nuky 04 iun 2015, 18:32

Revin cu impresii dupa ce am facut de 3 ori acest tort.

Prima data a iesit fff bun,am folosit si la foi (4) si la crema smantana cu 34% grasime.S-a batut ff bine smantana,foile s-au inmuiat 

A doua oara a fost un fiasco total, folosit la foi iaurt (nu am avut smantana suficienta) si smantana cu 24% grasime la crema,nu s-a batut bine,aveam smantana toata bucataria.Foile au ramas tari, nu s-a putut taia

A treia oara,foile facute cu smantana 20% grasime, smantana de la Pilos cu 20% grasime dupa 30 minute era moale, am pus 3 plicuri intaritor de frisca.Am montat tortul,l-am bagat in folie alimentara si a doua zi erau foile moi,frisca se intarise si intr-un cuvant a fost laudat de toata lumea.Poate foloseste altor persoane experinta mea.Spre sfarsitul lunii tb sa-l fac iar.Este fff bun.Multam mult,Lena pt acest tort.Cu deosebita stima,Violeta.

p.s.nu tine de acest subiect,dar aseara am mancat ultimul borcan de zacusca de dovlecel facut toamna trecuta.Minunata.Este reteta familiei mele si de cand am descoperit aceasta reteta,zacusca de vinete este uitata.

MashaL
MashaL 21 iul 2015, 14:39

nu mi s-au inmuiat foile...nu inteleg cauza

Marusea
Marusea 08 oct 2015, 14:53

Turtele la acest tort pot fi coapte cu 3-5 zile inainte de incorporare cu smintina?

lena
Elena (lena) Marusea 08 oct 2015, 23:26

Da, sigur, si cu o saptamana inainte chiar.

Yvonne
Yvonne 05 nov 2015, 06:52

Si eu doream sa intreb acelasi lucru,daca se poate coace aluatul inainte cu 2 zile...vad ca s-a raspuns mai sus.Deci este ok,am sa-l coc vineri iar crema o voi aplica sambata,ca sa fie gata Duminica pt un parastas. Am atatea de facut ca trebuie sa fac pe rand in mai multe zile pregatirile.

Vreau sa spun ca ma uit la reteta asta de anul trecut :) dar acum cu ocazia asta,am zis gata,fac tortul cu smantana :)

Prima data de pe site-ul tau am facut placinta cu cartofi si ceapa!!! Wow,ce buna...am inebunit americanii cu ea :) Imi place deoarece are o anume aroma taraneasca,simpla si gustoasa-gustul gradinii.

Acum fierb si o ciorba de legume cu hrisca,tot reteta ta!

Ce sa mai,esti o supervedeta ,ai unele dintre cele mai gustoase retete traditionale.

Felicitari si toate cele bune :)

Yvonne

lena
Elena (lena) 05 nov 2015, 07:00

Multumesc Yvonne! Spor la treaba si sa aveti pofta mare!

MashaL
MashaL 09 nov 2015, 13:04

Buna Lena acest tort l-am facut inca cind eram in tara cu smintina cumparata de la tarani care au vacutele lor. Vreau sa spun ca nu mi sa inmuiat foile deloc imi venea greu sa le tai. Cam cum crezi care ar fi cauza? Vreau sa-l fac din nou la sf lunii. poate sa fie o cauza ca am copt putin mai mult decit trebuia turtele si sa se fi uscat?

lena
Elena (lena) MashaL 13 nov 2015, 21:53

Cred ca ceva n-a fost bine cu praful de copt. Data viitoare unge-le inainte cu putin ceai sau alt sirop, lasa sa se absoarba apoi cu crema.

La mine problema a fost chiar inversa, se inmuia prea mult.

alinutza7
alinutza7 20 feb 2016, 10:48

Foarte delicios tortul , primul tort efectuat de miinele mele , a fost chiar ca 1incercare foarte bun , multumim pentru reteta ❤️😊😊💋

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
liudi
liudi 25 mar 2016, 22:25

Ms mult doamna Lena

Poza mea pentru reteta:
Lucia123
lucia lucia (Lucia123) 16 iun 2016, 21:25

Salut Lena.

Spunemi te rog cit timp trebuie sa stea tortul la frigider?e ok daca fac foile cu 2 zile inainte?mersi

lena
Elena (lena) lucia lucia (Lucia123) 16 iun 2016, 21:58

Da, va fi bine.

Pashutza25
Pashutza25 03 iul 2016, 13:20

Imi venise eri pofta de tort si am hotarit sa il fac pe acesta doar ca in lok de praf de copt am pus bicarbonat de sodiu ca nu aveam praf de copt.la un strat am pus si niste gem de capsuni e o bunatate de tort.si acum stau si ma gindesc pe care sa il fac la ziua printesei mele pe acesta sau albinuta ca e la fel de bun.mersi de retete

Poza mea pentru reteta:
Vio84
Vio84 16 aug 2016, 16:56

Am reusit si eu torta inca nam gustat e la frigider! Dar in fine se face usor p/u prima data in viata fac torta. Am facut din portiè dubla si mia ramas 2 turte vreau sa intreb daca pot sa le pastrez 2-3 saptamini??? Si unde la uscat ori frigider? Scuze poate is intrebari stupide dar nu am experienta de loc in patiserie!! Merci mult Lena. Am recomandat acest sait la tot Parisul!!!  Dau alt comentariu dupa ce il gustam!!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Vio84
Vio84 16 aug 2016, 21:39

Am taiat torta foarte delicioasa am respectat receta pas cu pas insa in crema am pus o lamie cu tot cu coarja am maruntito cu robotul,crema a esit dulce cu aroma de lamie foarte delicioasa.Merci Lena 

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Vio84 17 aug 2016, 16:55

Ma bucur mult Vio! Multumesc de comentarii, poze si recomandari, sa aveti pofta mare!

Lucia123
lucia lucia (Lucia123) 01 feb 2017, 23:52

Buna Lena,Am facut si eu acest tort de 2 ori dar nu s-a inmuiat prea bine,turtele au ramas cam dure,cu toate ca am respectat reteta + a stat peste noapte la frigider,care ar putea fi cauza?

Si as vrea sa intreb pentru 40 persoane circa ,va fi ok daca fac din 4 portii?

lena
Elena (lena) lucia lucia (Lucia123) 02 feb 2017, 15:16

Poate a fost smantana prea densa. Eu as recomanda sa-l lasi vreo 4-5 ore la temperatura camerei si pe urma la rece, asa se face si mai mosle.

Lucia123
lucia lucia (Lucia123) Elena (lena) 02 feb 2017, 16:35

Ok.mersi pentru recomandare

SaboiAna975
Ana (SaboiAna975) 06 feb 2017, 21:52

Felicitări pentru rețetă!

Se face mai usor de cat "Medovicul"(asa mi se pare),dar am o rugaminte la tine Lena:vreau sa incerc alta crema ,ceva poate cu cacao,ce-mi recomanzi?inteleg,nu va fi Smetanic,dar dupa gustul meu e un pic cam grea crema,multumesc anticipat;)

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Ana (SaboiAna975) 07 feb 2017, 11:29

Crema cu smantana e cea mai usoara in acest caz, dar poti incerca si crema de vanilie. Vezi prajitura Alba ca Zapada, o poti face ca acolo. Cu cacao la fel...

SaboiAna975
Ana (SaboiAna975) Ana (SaboiAna975) 08 feb 2017, 20:49

Mulțumesc

DinaGriminciuc826
Dina Griminciuc (DinaGriminciuc826) 07 apr 2017, 19:19

Buna,spuneti-mi va rog daca as putea gati din timp foile acestui tort minunat.daca da atunci cum le pastrez.multumesc

lena
Elena (lena) Dina Griminciuc (DinaGriminciuc826) 08 apr 2017, 10:09

Da sigur, se pot face si cu o saptamana inainte, pastrate simplu la temperatura camerei intr-o punga ermetica.

IrinaPopa
IrinaPopa 13 iun 2017, 01:25

Salut Lena! Vreau sa iti multumesc pentru recetele tale gustoase, cind sunt in pana de ideii mereu intru pe site si ma inspir de la tine :) sa iti dea dumnezeu sanatate si sccese in ceea ce faci:) am o intrebare : la acest tort daca tai turtele din prima nu va fii Mai usor ?

lena
Elena (lena) IrinaPopa 13 iun 2017, 14:07

Multumesc Irina!

De tort - se poate si dinainte, ideea este ca daca le taiati dupa coacere foile sunt mai drepte si uniforme. Si la acest tort pentru a-l orna se folosesc resturile de coji coapte.

Daca va este mai usor le taiati inainte de coacere, dar din 1-2 foi faceti faramiturile pt ornat tortul.

IrinaPopa
IrinaPopa Elena (lena) 13 iun 2017, 15:04

Merci mult Lena , am sa postez rezultatele mai tirziu:) :*

FulgusorFulguta267
FulgusorFulguta267 18 ian 2018, 05:37

Buna dimineata. Pentru crema pot combina smantana pentru frisca de 35 % cu smantana. Imi ramane frișcă de la alt tort si as vrea sa o utiluzez.

lena
Elena (lena) FulgusorFulguta267 18 ian 2018, 06:41

Da, se poate.

BogdanSiLudmilaVlcea816
(BogdanSiLudmilaVlcea816) 06 apr 2018, 18:32

Buna!

Ce pot sa fac daca foile au iesit cam tari? Ar fi ok daca le insiropez?

Multumesc!

lena
Elena (lena) (BogdanSiLudmilaVlcea816) 06 apr 2018, 19:04

Da, se poate, dar daca sunt fragede oricum se inmoaie si de la crema.

BogdanSiLudmilaVlcea816
(BogdanSiLudmilaVlcea816) Elena (lena) 06 apr 2018, 19:27

Multumesc!