Mancare de spanac cu oua

Mancare de spanac cu oua

Am gasit saptamanile trecute spanac proaspat in piata, desi este de sera totusi il prefer mai mult decat pe cel congelat. Il folosesc mai mult proaspat in salate, dar mi-a venit sa fac o mancarica cu oua si mi-a placut asa de mult ca a devenit una din preferatele noastre. Cred ca puteti sa-l folositi si pe cel congelat daca nu gasiti proaspat.

O foarte buna varianta de mic dejun, cina sau pranz - este gustos, satios si spanacul parca capata alta consistenta si gust cu ouale, si cum fara branza deasupra... Nu sunt mare amatoare de mancaruri cu spanac dar asta a devenit preferata mea, in plus are multe vitamine si este satioasa - mancare perfecta pentru cei care tin la silueta si sanatate.

Apropo, a mancat f.bine si Sofia spanacul in asa forma - cu siguranta poate fi introdus in meniul copiilor.

Ingrediente

Spanac
200 g
proaspat sau congelat
Oua
2 buc
Ceapa alba
0.5 buc
Ulei de masline
1 lingura
Sare
0.5 lingurite
Branza telemea
50 g
eu am folosit telemea de oaie

Pasi de urmat

Pas 1

Daca aveti spanac proaspat il spalati si preparati conform pasilor 1-7 din Reteta de Spanac cu usturoi. Apoi il tocati, nu foarte marunt.

Daca folositi spanac congelat, mai bine alegeti spanac frunze nu tocat - si il folositi direct din punga.

Mancare de spanac cu oua - Pas 1
Pas 2

Taiati ceapa marunt si o caliti in putin ulei.

Mancare de spanac cu oua - Pas 2
Pas 3

Adaugati spanacul, amestecati bine si lasati 5 minute sa se patrunda.

Mancare de spanac cu oua - Pas 3
Pas 4

Ouale se bat bine cu o furculita.

Mancare de spanac cu oua - Pas 4
Pas 5

Si le adaugati in tigaie.

Mancare de spanac cu oua - Pas 5
Pas 6

Amestecati periodic pana ouale se gatesc complet - cam 5 minute.

Potriviti de sare.

Mancare de spanac cu oua - Pas 6
Pas 7

Serviti mancarea calda, cu putina branza rasa presarata deasupra.

Merge foarte bine si cu o lingura de iaurt pe langa, ca un fel de sos.

Pofta Buna!

Mancare de spanac cu oua - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 400 g (1 portie)
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

tiki
tiki 05 Feb 2014, 11:56

Buna. Am avut o punga de spanac in congelator si erau desenate frunze,dar scria -taiat si portionat-si am fost cam tocate, dar f.f.f ok. Am facut toata punga si am pus numai 3 oua,ca mi se parea cam mult gandindu-ma ca la 1 kg.de spanac trebuie 10 oua....wow. Am zdrobit si 1 catel de usturoi. Eu de obicei il faceam cu 1 ochi langa si fara ceapa,dar asa a fost mai gustos si mai simplu. Ce vedeti in poza pe farfurie nu mai este ca imediat am halit-o.Ieseau si aburi si ma gandeam ca imi abureste obiectivul....dar nu. hahaha.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 05 Feb 2014, 11:57

Am uitat sa specific ca punga continea 400 gr.de spanac.

Anutii Lacramioara
Anutii Lacramioara 05 Feb 2014, 22:35

Vreau sa-i multumesc dnei Lena ,pentru reteta zilei,mi se pare delicioasa,mai ales pentru faptul ca sunt mai mult vegetariana,insa o sa-mi permit sa va transmit reteta mea cu spanac. De obicei le fac fara la'ochi' ,necantarite produsele. Depinde de numarul de persoane,si fiecare cat consuma. De obicei  primavara pun spanac la congelator pentru iarna. Nu imi place congelat din magazin. Spal frunze de spanac,le oparesc cel mult un minut,cat sa scada ,le scot cu o paleta intr-un castron cu apa rece unde am pus cuburi de gheata. Strecor bine,pun in pungi de plastic apoi la congelator.

SPANAC CU CASCAVAL

-doua legaturi de spanac,curat de codite,spal bine,topesc o lingurita unt,pun spanacul,si calesc bine . Pun 50g cascaval ras,las sa se topeasca bine,servesc simplu,cu paine prajita,sau cu ochiuri alaturi,sau la un gratar de vita sau piept de pasare.

POFTA BUNA!

Ancuta Rogac92
Anisoara Badila(Rogac) (Ancuta Rogac92) 06 Feb 2014, 20:57

Am facut si eu in seara asta doar pentru mine caci sotu a dorit o farfurie de pasta carbonara, dar mi a mancat mai mult de jumatate din portia mea caci ia placut mult,ut , eu am facut fara sa masor si am calit si 3 ciupercute sampinion proaspete caci eu as manca ori ce cu ciuperci, mi a plact mult cum a iesit, am sa mai fac caci am si comanda de la sot , sa fac si pentru el, nu am facut poza nu am reusit caci sa mancat repede