Mancare de spanac cu oua
Am gasit saptamanile trecute spanac proaspat in piata, desi este de sera totusi il prefer mai mult decat pe cel congelat. Il folosesc mai mult proaspat in salate, dar mi-a venit sa fac o mancarica cu oua si mi-a placut asa de mult ca a devenit una din preferatele noastre. Cred ca puteti sa-l folositi si pe cel congelat daca nu gasiti proaspat.
O foarte buna varianta de mic dejun, cina sau pranz - este gustos, satios si spanacul parca capata alta consistenta si gust cu ouale, si cum fara branza deasupra... Nu sunt mare amatoare de mancaruri cu spanac dar asta a devenit preferata mea, in plus are multe vitamine si este satioasa - mancare perfecta pentru cei care tin la silueta si sanatate.
Apropo, a mancat f.bine si Sofia spanacul in asa forma - cu siguranta poate fi introdus in meniul copiilor.
Ingrediente
●
Spanac
200 g
proaspat sau congelat
●
Ulei de masline
1 lingura
●
Branza telemea
50 g
eu am folosit telemea de oaie
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Daca aveti spanac proaspat il spalati si preparati conform pasilor 1-7 din Reteta de Spanac cu usturoi. Apoi il tocati, nu foarte marunt.
Daca folositi spanac congelat, mai bine alegeti spanac frunze nu tocat - si il folositi direct din punga.
Pas 2
Taiati ceapa marunt si o caliti in putin ulei.
Pas 3
Adaugati spanacul, amestecati bine si lasati 5 minute sa se patrunda.
Pas 4
Ouale se bat bine cu o furculita.
Pas 5
Si le adaugati in tigaie.
Pas 6
Amestecati periodic pana ouale se gatesc complet - cam 5 minute.
Potriviti de sare.
Pas 7
Serviti mancarea calda, cu putina branza rasa presarata deasupra.
Merge foarte bine si cu o lingura de iaurt pe langa, ca un fel de sos.
Pofta Buna!
Cantitate:
400 g
(1 portie)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)