Ingrediente
●
Sprot afumat în ulei(conservă de 160g)
1 buc
eu iau de obicei de la Ocean Fish sau Baltica
●
Cartofi
2 buc
Folosiți un cartof mare sau 2 mici.
●
Usturoi
2 buc
după preferințe
●
Pătrunjel verde
1 buc
sau mărar
●
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Fierbeți cartofii și ouăle, le curățați și lăsați să se răcorească.
Pas 2
Morcovii se curăță, se dau prin răzătoare și se călesc 2 min în puțin ulei.
Pas 3
Ceapa se curăță și se taie mărunt, se adaugă la morcovii din tigaie. Se călesc împreună până se rumenesc ușor apoi se lasă să se răcorească.
Pas 4
Într-o farfurie adâncă începem să montăm salata. Mai întâi se rade cartoful fiert, se unge cu maioneză amestecată cu usturoi(dacă vă place).
Pas 5
Peste cartofi se pune amestecul de ceapă cu morcovi, scurs de ulei mai întâi. Și acest strat se unge cu maioneză.
Pas 6
Peștii se scot din conservă și 6-7 din ei se taie în jumate, le vom folosi pentru ornarea salatei.
Pas 7
Ceilalți pești se mărunțesc bine cu furculița.
Pas 8
Această pastă de pește va fi următorul strat de salată, se unge și acesta cu maioneză.
Pas 9
Urmează stratul de cașcaval ras, uns cu maioneză și el.
Pas 10
Ultimul strat este cel de ouă rase. Se unge cu maioneză.
Pas 11
În acest ultim strat se pun codițele de pește și se presară verdeața.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(4-5 porții)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (10 voturi)