Salată "Peștii în lac"

Salată "Peștii în lac"

Cred că această rețetă este foarte bună pentru o masă festivă - salata arată interesant, se prepară ușor și este gustoasă. Recomand să încercați.

Semipreparate

400 ml
   

Ingrediente

Sprot afumat în ulei(conservă de 160g)
1 buc
eu iau de obicei de la Ocean Fish sau Baltica
Cartofi
2 buc
Folosiți un cartof mare sau 2 mici.
Morcovi
2 buc
   
Ceapă albă
2 buc
   
Ouă
2 buc
   
Cașcaval clasic
50 g
   
Usturoi
2 buc
după preferințe
Pătrunjel verde
1 buc
sau mărar
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
   

Pași de urmat

Pas 1

Fierbeți cartofii și ouăle, le curățați și lăsați să se răcorească.

Salată "Peștii în lac" - Pas 1
Pas 2

Morcovii se curăță, se dau prin răzătoare și se călesc 2 min în puțin ulei.

Salată "Peștii în lac" - Pas 2
Pas 3

Ceapa se curăță și se taie mărunt, se adaugă la morcovii din tigaie. Se călesc împreună până se rumenesc ușor apoi se lasă să se răcorească.

Salată "Peștii în lac" - Pas 3
Pas 4

Într-o farfurie adâncă începem să montăm salata. Mai întâi se rade cartoful fiert, se unge cu maioneză amestecată cu usturoi(dacă vă place).

Salată "Peștii în lac" - Pas 4
Pas 5

Peste cartofi se pune amestecul de ceapă cu morcovi, scurs de ulei mai întâi. Și acest strat se unge cu maioneză.

Salată "Peștii în lac" - Pas 5
Pas 6

Peștii se scot din conservă și 6-7 din ei se taie în jumate, le vom folosi pentru ornarea salatei.

Salată "Peștii în lac" - Pas 6
Pas 7

Ceilalți pești se mărunțesc bine cu furculița.

Salată "Peștii în lac" - Pas 7
Pas 8

Această pastă de pește va fi următorul strat de salată, se unge și acesta cu maioneză.

Salată "Peștii în lac" - Pas 8
Pas 9

Urmează stratul de cașcaval ras, uns cu maioneză și el.

Salată "Peștii în lac" - Pas 9
Pas 10

Ultimul strat este cel de ouă rase. Se unge cu maioneză.

Salată "Peștii în lac" - Pas 10
Pas 11

În acest ultim strat se pun codițele de pește și se presară verdeața.

Poftă Bună!

Salată "Peștii în lac" - Pas 11

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4-5 porții)
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:
Notă: 5 (10 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 16

tiki
tiki 08 Jan 2024, 17:31

De f.mult timp nu am mai facut aceasta salata. Vad va de 10 ani....Tare buna e. M--am gandit scuma sa fi pus deasupra o pelicula de gelatina, asa sa dea luciu, ca o apa. Vad eu. Data viitoare. Multumesc de reteta.

Poza mea pentru rețetă:
mthmb
mthmb 11 Oct 2017, 10:46

Personal nu sunt un mare fan al pestelui afumat, dar musafirii au fost.

Multumesc de idee.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
DianaSerghei
DianaSerghei 10 Apr 2015, 21:06

o fac foarte des aceasata salata

Poza mea pentru rețetă:
tiki
tiki 12 Jul 2013, 22:48

Iata si opera mea.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
irinutza
irinutza 28 Oct 2012, 19:08

o salata foarte gustoasa!!! am incercat sa o fac si mi-a iest bine.

Poza mea pentru rețetă:
Aida S
Aida S 05 Sep 2010, 19:21

minunate idei

Nota mea pentru rețetă:
disturbed
disturbed 02 Sep 2010, 08:50

yam yam! Pastisori!

Nota mea pentru rețetă:
Nata
Nata 19 May 2010, 08:54

salut. eu am facut salata ieri.....  combinatia de ingrediente e super..... ff gustoasa..... si se prepara f repede.....

Incercati-o si n-o sa regretati.

Nota mea pentru rețetă:
anita
anita 16 May 2010, 16:19

Super arata!Trebuie incercata urgent

Nota mea pentru rețetă:
millena
millena 24 Sep 2009, 14:57

excelenta reteta, felicitari

Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile