Salata "Pestii in lac"

Salata "Pestii in lac"

Cred ca aceasta reteta este foarte buna pentru o masa festiva - salata arata interesant, se prepara usor si este gustoasa. Recomand sa incercati.

Semipreparate

400 ml

Ingrediente

Sprot afumat in ulei(conserva de 160g)
1 buc
eu iau de obicei de la Ocean Fish sau Baltica
Cartofi
2 buc
Folositi un cartof mare sau 2 mici.
Morcovi
2 buc
Ceapa alba
2 buc
Oua
2 buc
Cascaval clasic
50 g
Usturoi
2 buc
dupa preferinte
Patrunjel verde
1 buc
sau marar
Ulei de floarea soarelui
50 ml

Pasi de urmat

Pas 1

Fierbeti cartofii si ouale, le curatati si lasati sa se racoreasca.

Salata "Pestii in lac" - Pas 1
Pas 2

Morcovii se curata, se dau prin razatoare si se calesc 2 min in putin ulei.

Salata "Pestii in lac" - Pas 2
Pas 3

Ceapa se curata si se taie marunt, se adauga la morcovii din tigaie. Se calesc impreuna pana se rumenesc usor apoi se lasa sa se racoreasca.

Salata "Pestii in lac" - Pas 3
Pas 4

Intr-o farfurie adanca incepem sa montam salata. Mai intai se rade cartoful fiert, se unge cu maioneza amestecata cu usturoi(daca va place).

Salata "Pestii in lac" - Pas 4
Pas 5

Peste cartofi se pune amestecul de ceapa cu morcovi, scurs de ulei mai intai. Si acest strat se unge cu maioneza.

Salata "Pestii in lac" - Pas 5
Pas 6

Pestii se scot din conserva si 6-7 din ei se taie in jumate, le vom folosi pentru ornarea salatei.

Salata "Pestii in lac" - Pas 6
Pas 7

Ceilalti pesti se maruntesc bine cu furculita.

Salata "Pestii in lac" - Pas 7
Pas 8

Aceasta pasta de peste va fi urmatorul strat de salata, se unge si acesta cu maioneza.

Salata "Pestii in lac" - Pas 8
Pas 9

Urmeaza stratul de cascaval ras, uns cu maioneza si el.

Salata "Pestii in lac" - Pas 9
Pas 10

Ultimul strat este cel de oua rase. Se unge cu maioneza.

Salata "Pestii in lac" - Pas 10
Pas 11

In acest ultim strat se pun coditele de peste si se presara verdeata.

Pofta Buna!

Salata "Pestii in lac" - Pas 11

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4-5 portii)
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (10 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 16

tiki
tiki 08 Jan 2024, 17:31

De f.mult timp nu am mai facut aceasta salata. Vad va de 10 ani....Tare buna e. M--am gandit scuma sa fi pus deasupra o pelicula de gelatina, asa sa dea luciu, ca o apa. Vad eu. Data viitoare. Multumesc de reteta.

Poza mea pentru reteta:
mthmb
mthmb 11 Oct 2017, 10:46

Personal nu sunt un mare fan al pestelui afumat, dar musafirii au fost.

Multumesc de idee.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
DianaSerghei
DianaSerghei 10 Apr 2015, 21:06

o fac foarte des aceasata salata

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 12 Jul 2013, 22:48

Iata si opera mea.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
irinutza
irinutza 28 Oct 2012, 19:08

o salata foarte gustoasa!!! am incercat sa o fac si mi-a iest bine.

Poza mea pentru reteta:
Aida S
Aida S 05 Sep 2010, 19:21

minunate idei

Nota mea pentru reteta:
disturbed
disturbed 02 Sep 2010, 08:50

yam yam! Pastisori!

Nota mea pentru reteta:
Nata
Nata 19 May 2010, 08:54

salut. eu am facut salata ieri.....  combinatia de ingrediente e super..... ff gustoasa..... si se prepara f repede.....

Incercati-o si n-o sa regretati.

Nota mea pentru reteta:
anita
anita 16 May 2010, 16:19

Super arata!Trebuie incercata urgent

Nota mea pentru reteta:
millena
millena 24 Sep 2009, 14:57

excelenta reteta, felicitari

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile