Clatite "de catifea"

Clatite "de catifea"

Foarte gustoase, moi si fragede, chiar parca sunt de catifea. Ingredientele nu sunt asa deosebite de clatitele clasice, dar cred ca proportia si metoda de preparare fac diferenta. Au fost chiar apreciate si remarcate de cei care le-au gustat.

Ingrediente

Oua
3 buc
Lapte
3 pahare
1 pahar=250ml
Faina alba
1.5 pahare
Ulei de floarea soarelui
3 linguri
Zahar
3 linguri
Sare
0.25 lingurite

Pasi de urmat

Pas 1

Ouale se bat spuma tare cu mixerul.

Clatite "de catifea" - Pas 1
Pas 2

Adaugati 1 pahar de lapte, sarea si zaharul, amestecati.

Clatite "de catifea" - Pas 2
Pas 3

Adaugati faina, amestecati cu un tel sau incet cu mixerul, sa nu fie cocoloase.

Clatite "de catifea" - Pas 3
Pas 4

Turnati restul de lapte, amestecati.

Clatite "de catifea" - Pas 4
Pas 5

La urma adaugati uleiul si amestecati.

Clatite "de catifea" - Pas 5
Pas 6

Incingeti bine tigaia, o ungeti cu o pensula cu ulei si turnati 1 polonic de aluat.

Se coc la foc mediu-mic.

Clatite "de catifea" - Pas 6
Pas 7

Cand sunt rumene pe o parte le intoarceti si lasati sa se coaca 4-5 secunde si pe partea cealalta.

Clatite "de catifea" - Pas 7
Pas 8

Continuati la fel cu restul aluatului - eu de obicei nu mai ung tigaia cu ulei dupa prima clatita.

Le serviti cu orice gem va place.

Pofta Buna!

Clatite "de catifea" - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (8 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

timotei
timotei 08 Oct 2014, 01:08

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
vio2011
vio2011 12 Oct 2014, 22:26

Delicioase,le mai trebuie vanilie. Am crezut ca este o greseala când nu am văzut in Reteta praful de copt dar au ieșit bune fară el

Nota mea pentru reteta:
Alina Heering
Alina Heering 18 Oct 2014, 17:59

maximul de stele delicioase

Nota mea pentru reteta:
anika29
anika29 22 Oct 2014, 14:39

Am facut si eu clatitele aseara. Intr-adevar de catifea! Am fost sceptica la inceput la consistenta compozitiei dar au iesit foarte bune!

Nota mea pentru reteta:
irachka
irachka 19 Feb 2015, 22:52

Foarte bune clatitele, eu am facut mule moldovenesti din ele:) doar ca in poza sunt reci cand sunt fierbinti untul  de pe ele se topeste si arata mai frumoase...

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
raluca57
raluca57 18 Mar 2015, 14:31

Le-am facut, sunt chiar de catifea. Cred ca am pus cu 100ml lapte mai putin. Ar mai merge ceva vanilie, coaja de lamaie. Excelente!!!!

Nota mea pentru reteta:
Alina Heering
Alina Heering 03 May 2015, 18:53

Este a-3-a oara cand le fac!!!! 👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼

Poza mea pentru reteta:
Carmen Nedelea
Carmen Nedelea 17 Sep 2015, 14:59

Lena, te rog spune-mi, ce inseamna "ouale se bat spuma"? adica albus galbenus? In poza cam seamana a albus spuma, dar eu nu ma pricep, si mai bine intreb din timp. Merci

lena
Elena (lena) Carmen Nedelea 17 Sep 2015, 15:12

Da, exact, ouale integrale, nu se separa.

timotei
timotei 11 Oct 2016, 17:24

Lena cred-ca o data pe saptamina fac clatite si numai dupa reteta asta fac. Eu in lok de lapte pun apa minerala si se primesc niste clatite minunate,au gaurele marunte si muuuulte caci daca pun Nutella sau dulceata se strecura printre gaurelele mici si la copii mei le place tare mult.

lena
Elena (lena) timotei 11 Oct 2016, 17:50

Ma bucur :) Sa stiu si eu treaba cu apa minerala, buna idee!

IrinaManea380
Irina Manea (IrinaManea380) 14 Aug 2017, 12:52

bună, Lena! am făcut multe dintre rețetele tale și toate au ieșit excelent.iti multumesc frumos! toate mai puțin asta... am schimbat 3 tigai la prăjit, aluatul este f moale și nu pot să întorc clătita întreagă căci se rupe. care este secretul?

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Irina Manea (IrinaManea380) 16 Aug 2017, 08:37

Buna Irina, eu cred ca trebuia de adaugat inca putina faina. Voi avea in vedere sa masor cantitatea exacta in grame si voi modifica la ingrediente, cu paharul e mai confuz pt multi.

IrinaManea380
Irina Manea (IrinaManea380) Elena (lena) 16 Aug 2017, 12:44

asa am facut pana la urma, am mai adaugat faina... cca 50% din cat am pus la inceput. si au iesit delicioase, s-au mancat chiar si acelea care aratau ca o zdeanta :) multumesc Lena pentru munca ta!

piti
Daniela (piti) 30 Nov 2017, 17:52

Buna Lena,

am instalat aplicatia pe telefon si am vrut sa-mi salvez la favorite reteta dar nu apare in sectiunea Dulciuri-altele...il rog pe dl Igor sa ne ajute :-)

E reteta preferata de clatite.

Multumesc!

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Daniela (piti) 30 Nov 2017, 18:02

Retetele favorite nu au categorii, le gasiti direct pe inimioara :)

piti
Daniela (piti) 30 Nov 2017, 18:37

Nu m-am facut inteleasa....pe aplicatie NU gasesc "clatitele de catifea"...vreau sa le pun la favorite🤗

lena
Elena (lena) Daniela (piti) 30 Nov 2017, 18:50

Am inteles! Mai sigur dati un “search” dupa cuvantul “clatite”, la mine apar in lista.

crisan
alexandra crisan (crisan) 08 Jun 2018, 11:30

Azi fac si baietii mei reteta

TatianaAntonciuc894
Tatiana Antonciuc (TatianaAntonciuc894) 21 Mar 2021, 13:26

nu pot sa vad reteta din cauza reclamei

lena
Elena (lena) Tatiana Antonciuc (TatianaAntonciuc894) 21 Mar 2021, 14:18

Nu este reclama, cititi atent ce scrie.

nicma
nicma 12 May 2024, 11:41

Fac rețeta aceasta aproape în fiecare weekend. Pe unele le umplu cu telemea și mozzarella.

nicma
nicma 12 May 2024, 11:43

Clătite umplute cu telemea și mozzarella.

Poza mea pentru reteta:
RuxandraIrina
RuxandraIrina 19 Jul 2024, 16:23

Spre rusinea mea, nu reusesc sa le intorc in tigaie. Se rup de fiecare data. Oare unde gresesc? Nu aveti si versiunea video a retetei?

lena
Elena (lena) RuxandraIrina 19 Jul 2024, 17:00

La aceasta reteta nu am, incercati sa mai puneti 2-3 linguri de faina in aluat, depinde textura lui si de absorbtia la fiecare marca in parte.