Legume la cuptor cu pui si sos alb

Legume la cuptor cu pui si sos alb

Una din cele mai apreciate mancaruri din ultimul timp in familia mea, combinatia bineinteles este foarte buna numai din auzite - in practica parca a fost si mai buna.

Bineinteles ca puteti sa faceti si doar cu legume, fara carne, eu am pus pulpe de pui dezosate.

Ingrediente

Legume preferate
1 kg
ardei, morcov, cartofi, broccoli, ceapa, ciuperci, etc
Pulpe de pui
1 kg
Ulei
3 linguri
Sare,piper
1 lingurite
dupa gust, plus alte ierburi preferate
Ceapa alba
1 buc
Unt
50 g
Faina alba
2 linguri
Lapte
600 ml
Cascaval
100 g

Pasi de urmat

1

Toate legumele se curata, spala si se taie bucati potrivite - nu le taiati prea marunt, chiar mai bine daca sunt mai maricele.

Le puneti intr-o tava de cuptor adanca, stropiti cu ulei, adaugati dupa preferinta putin piper macinat, eu am mai pus si patrunjel uscat - amestecati bine.

2

Carnea de pui se spala si se asezoneaza cu sare si piper.

3

Aranjati bucatile de carne printre legumele din tava.

4

Acoperiti tava cu capac sau folie de aluminiu si o puneti la cuptor preincalzit la 200 grade, pentru aproximativ 45 de minute.

5

Dupa acest timp scoateti folia de deasupra si mai lasati 45 de minute tava la cuptor.

6

Cam cu 15 minute inainte sa se termine timpul de la cuptor preparam sosul alb:

- intr-o tigaie caliti ceapa taiata marunt cu untul, apoi adaugati 2 linguri de faina si mai lasati 1 minut amestecand in tigaie

7

- turnati cate putin lapte in tigaie si amestecati continuu - nu turnati tot laptele o data, se vor face cocoloase.

8

- daca totusi v-au iesit ceva cocoloase le mai desfaceti cu un tel

- potriviti de sare, piper si stingeti focul sub tigaie.

9

Cam asa trebuie sa fie legumele coapte inainte sa turnati sosul peste ele - rumene si coapte, nu fierte.

10

Deci, se toarna sosul uniform peste legumele si carnea din tava, deasupra presarati cascaval dat prin razatoare.

Daca sosul l-ati facut mai din timp, s-ar putea sa se ingroase prea tare ca sa-l puteti turna - in acest caz doar il mai incalziti putin si amestecati in el.

11

Puneti tava la cuptor pentru inca 15-20 de minute, sa se rumeneasca frumos cascavalul.

12

Serviti imediat, sau puteti sa lasati 10 minute dupa cuptor sa se mai racoreasca.

Va arat si o poza cu mancarea in farfurie, cred ca destul de convingatoare.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kilograme (6-8 portii)
Timp de preparare: 150 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (5 voturi)

Comentarii

Nuri
Nuri 14 oct 2014, 16:20

Cat de bine arata tava,cu cascavalul acela topit si rumenit.. Spune`mi te rog pulpele le-ai dezosat,nu inteleg cum ai facut bucatelele de carne ? 

lena
Elena (lena) Nuri 14 oct 2014, 20:33

Eu le-am cumparat gata dezosate, dar puteti folosi de oricare, si cu os.

Alina M.
Alina M. 16 oct 2014, 10:31

Pot sa pun si vinete?

lena
Elena (lena) Alina M. 16 oct 2014, 16:48

Ati putea.

tiki
tiki 19 oct 2014, 16:16

Buna. Eu in loc de broccoli am pus conopida,ca numai asa ceva am avut, si pulpe superioare cu os, in rest am respectat reteta. Sunt cam suparata ca iarasi am mancat prea mult. F.f.f.f buna, nimic de comentat. Multumesc. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Caseru Mirela
Caseru Mirela 07 nov 2014, 14:38

Buna ziua! Pot inlocui pulpele cu piept de pui? Felitaripentru retete !

lena
Elena (lena) Caseru Mirela 07 nov 2014, 14:40

Da, sigur merge si piept de pui - s-ar putea sa iasa un pic mai uscat, dar asta-i pieptul.

Caseru Mirela
Caseru Mirela 07 nov 2014, 14:49

Va multumesc pentru raspuns si sa aveti o zi frumoasa!

Andreea.Maria
Andreea.Maria 28 ian 2015, 09:48

Lena esti grozava !!!  Pana aseara sotul meu nu manca brocoli iar eu nici sa nu aud de sfecla rosie (ambele fiind o sursa de sanatate).  Ne-am vindecat E foaaaarte bun !!  Eu am pus piept de pui (a iesit fraged), cartof, morcov, mazare, cateva pastai, brocoli, ardei si o sfecla rosie f. mica (unele proaspete altele congelate). Am respectat toti pasii si a iesit super !!! 

E o reteta perfecta pentru cei care nu sunt iubitori de legume ! Ii ajuta sa le redescopere !! La noi a functionat !

Nota mea pentru reteta:
Andreea.Maria
Andreea.Maria 28 ian 2015, 10:25

E mai delicios decat pare !

Poza mea pentru reteta:
RuxandraIrina
RuxandraIrina 21 apr 2015, 16:04

Eu am facut si de anul Nou si de Paste si asa repede s-a mancat ca n-am mai apucat sa fac nicio poza! Foarte buna si usoara reteta. Multumim, Lena! Ma gandesc sa incerc si cu piept de curcan. Oare merge?

lena
Elena (lena) RuxandraIrina 22 apr 2015, 10:37

Cred ca merge, ai grija cum il coci, sa nu se usuce prea tare, si eventual il tai bucati mai mici.

Rox30
Rox30 09 aug 2015, 16:46

Bună ziua! Aş putea inlocui caşcavalul cu mozzarella? Ar schimba gustul?

lena
Elena (lena) Rox30 10 aug 2015, 12:21

Puteti inlocui, gustul se va schimba numai spre bine :)

Alida
Alida 04 sep 2015, 11:31

Am facut si eu aceasta reteta, este delicioasa :)

Valentine.A
Valentine.A 03 mar 2016, 15:24

Delicios!

E.M.A
E.M.A 01 nov 2017, 18:27

Foarte, foarte gustoasa rețeta!Ne-a plăcut mult, atât mie, cât și soțului meu. Mai avea puțin și mânca a treia porție. :))) Mulțumesc!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
E.M.A
E.M.A 01 nov 2017, 18:32

Soțul meu a lins farfuria. :)) Foarte bună!

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) E.M.A 01 nov 2017, 20:41

Super, ma bucur mult!

BosukElena
BosukElena 09 dec 2017, 19:40

Exceptionala reteta. Am facut deja de 2 ori in decurs de 3 saptamani. Recomand oricui doreste o cina super gustoasa. Usor de preparat. Tb doar putintica rabdare! 😁

Nota mea pentru reteta:
Liliana243
Liliana Zlotea (Liliana243) 24 ian 2018, 21:25

Delicios. Singurul impediment - timpul f lung de gatit. In rest, o cina delicioasa.

Liliana243
Liliana Zlotea (Liliana243) 24 ian 2018, 21:26

Important - poza....

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Amane
Amane 08 feb 2019, 12:19

Buna ziua.Arata foarte bine, am in plan sa fac astazi.Intrebare,nu se pune si sps in vas inainte de introduceres la cuptor? Eu am cuptor pe gaz si imi e sa nu se usuce prea rau legumele si carnea.Multumesc

BosukElena
BosukElena Amane 08 feb 2019, 15:12

Carnea impreuna cu legumele vor fierbe practic in sucul propriu, fiind acoperite initial. Nu se usuca deloc, din contra. Inaonte de a pume sosul alb peste, eu mereu scot zeama obtinuta in prima etapa, care ar fi mult in exces.

Amane
Amane 08 feb 2019, 17:39

Ceapa mai punem si langa legumele din tava, sau doar o calim?

lena
Elena (lena) Amane 08 feb 2019, 17:40

Ceapa face parte din sos...

Amane
Amane 08 feb 2019, 19:46

Cred ca pentru un vas normal de yena este cam mult lapte 600 de ml.Cam balteste si s-a topit cascavalul si a intrat in compozitia de lapte cu ceapa.Sa speram ca la final imi va iesi bine.am facut ceva gresit?

Anca24
Anca24 03 dec 2019, 17:48

Buna Lena ! In loc de cașcaval , pot sa pun parmezan ? 🥰🥰

lena
Elena (lena) Anca24 03 dec 2019, 17:59

Sigur!