De foarte multe ori am primit întrebări referitor la prepararea pilafului, deși mi se pare cea mai simplă mâncare posibilă, este și cea mai complicată pentru că aici aveți câteva necunoscute. Ingredientul de bază, orezul, este foarte important - dacă vreți pilaf mai cleios, cu zeamă, alegeți boabe rotunde, dacă vreți pilaf bob cu bob și mai uscat vă uitați după orezul lung. Eu sunt undeva la mijloc, îmi place să fie bob cu bob, dar moale și fără zeamă, nu-mi place să-l văd terci.
Timpul de preparare - deși nu durează mult să-l faceți, eu acord multă atenție preparării anterioare, după ce închid focul. Un pilaf perfect este cel care se lasă la umflat încet, fără fierbere multă.
Deci, ar mai fi și apa, restul legumelor care le puneți, modul de preparare efectiv. Dar cea mai mare chestie este să aveți răbdare și rezervă cam de 2 ore pentru a face un pilaf exemplar. Bineînțeles și instrucțiunile corecte :)
Această rețetă am improvizat-o, cam așa fac eu pilaful în general dar mai schimb legumele - spanac, mazăre verde, broccoli, etc. Legumele care rămân neschimbate sunt ceapa și morcovul.