Clătite de post cu suc de portocale Rețetă VIDEO
Inițial planificam să fac numai rețeta video pentru Clătitele de post simple, dar undeva în procesul de planificare m-am gândit să fac o modificare la rețetă - am înlocuit o parte din apă cu suc de portocale. Scopul meu a fost să obțin clătitele de o culoare galben mai intensă, ca cele cu ouă. Rezultatele au depășit toate așteptările - pe lângă faptul că am avut clătitele foarte frumoase, sucul de portocale a intrat în reacție cu bicarbonatul și am avut clătitele și mai fragede, cu găurele apetisante și mult mai rumene.
Am dublat cantitățile la rețetă, dacă vi se par multe puteți micșora în jumate ingredientele, recomand să nu omiteți sucul de portocale (am folosit suc natural simplu de portocale din comerț), este cel care va face toată treaba și efectul de "Oau!". Clătitele s-ar putea să fie un pic mai lipicioase decât cele cu ouă, dar o tigaie mai bunicică și să aveți răbdarea să se rumenească bine înainte să le întoarceți. Eu ung tigaia cu ulei numai înainte de prima clătită, aluatul conține ulei și tigaia încinsă bine nu vor lăsa clătitele să se lipească.
Dacă totuși nu vă descurcați cu ele, ungeți cu puțin ulei și un șervețel tigaia înainte de a coace fiecare clătită.
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
●
Suc natural de portocale
500 ml
●
Esență de vanilie
1 buc
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-un bol amestecați făina cu sarea, zahărul și bicarbonatul de sodiu.
Pas 5
Amestecați bine cu un tel, mixer sau blenderul vertical, să nu fie cocoloașe.
Pas 6
Aluatul trebuie să fie puțin mai gros decât cel clasic, cu ouă.
Pas 7
Încălziți foarte bine o tigaie de clătite - ungeți cu puțin ulei.
Pas 8
Turnați câte jumătate de polonic în tigaie și coaceți clătita la foc mediu.
Pas 9
Observați că va fi bună și ușor de întors atunci când nu mai este umedă deasupra și marginile se rumenesc bine.
Pas 10
Cu ajutorul spatulei le întoarceți pe partea cealaltă și mai lăsați 1 minut pe tigaie.
Pas 11
Când este gata, o mutați pe farfurie și la fel continuați cu restul de clătite.
Pe parcurs le suprapuneți una peste alta să se aburească un pic și să fie mai fragede.
Pas 12
Din aceste cantități ies cam 24-25 de clătite.
Pas 13
Și o secțiune - clătitele sunt moi, fragede și foarte gustoase.
Pas 14
Sunt la fel de bune și calde și reci, servite cu gemul preferat.
Poftă Bună!
Cantitate:
25 buc
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării:
Notă:
5 (3 voturi)