Clatite de post cu suc de portocale Reteta VIDEO

Clatite de post cu suc de portocale

Initial planificam sa fac numai reteta video pentru Clatitele de post simple, dar undeva in procesul de planificare m-am gandit sa fac o modificare la reteta - am inlocuit o parte din apa cu suc de portocale. Scopul meu a fost sa obtin clatitele de o culoare galben mai intensa, ca cele cu oua. Rezultatele au depasit toate asteptarile - pe langa faptul ca am avut clatitele foarte frumoase, sucul de portocale a intrat in reactie cu bicarbonatul si am avut clatitele si mai fragede, cu gaurele apetisante si mult mai rumene.

Am dublat cantitatile la reteta, daca vi se par multe puteti micsora in jumate ingredientele, recomand sa nu omiteti sucul de portocale(am folosit suc natural simplu de portocale din comert), este cel care va face toata treaba si efectul de "Oau!". Clatitele s-ar putea sa fie un pic mai lipicioase decat cele cu oua, dar o tigaie mai bunicica si sa aveti rabdarea sa se rumeneasca bine inainte sa le intoarceti. Eu ung tigaia cu ulei numai inainte de prima clatita, aluatul contine ulei si tigaia incinsa bine nu vor lasa clatitele sa se lipeasca.

Daca totusi nu va descurcati cu ele, ungeti cu putin ulei si un servetel tigaia inainte de a coace fiecare clatita.

Ingrediente

Faina alba
400 g
Zahar
2 linguri
Sare
1 lingurite
Bicarbonat de sodiu
1 lingurite
Apa
500 ml
Suc natural de portocale
500 ml
Ulei
10 linguri
Esenta de vanilie
1 buc

Pasi de urmat

1

Intr-un bol amestecati faina cu sarea, zaharul si bicarbonatul de sodiu.

2

Adaugati apa.

3

Sucul de portocale.

4

Si uleiul.

5

Amestecati bine cu un tel, mixer sau blenderul vertical, sa nu fie cocoloase.

6

Aluatul trebuie sa fie putin mai gros decat cel clasic, cu oua.

7

Incingeti foarte bine o tigaie de clatite - ungeti cu putin ulei.

8

Turnati cate jumatate de polonic in tigaie si coaceti clatita la foc mediu.

9

Observati ca va fi buna si usor de intors atunci cand nu mai este umeda deasupra si marginile se rumenesc bine.

10

Cu ajutorul spatulei le intoarceti pe partea cealalta si mai lasati 1 minut pe tigaie.

11

Cand este gata, o mutati pe farfurie si la fel continuati cu restul de clatite.

Pe parcurs le suprapuneti una peste alta sa se abureasca un pic si sa fie mai fragede.

12

Din aceste cantitati ies cam 24-25 de clatite.

13

Si o sectiune - clatitele sunt moi, fragede si foarte gustoase.

14

Sunt la fel de bune si calde si reci, servite cu gemul preferat.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 25 bucati
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (2 voturi)

Comentarii

tiki
tiki 24 mar 2016, 08:46

Buna. Vrea sa fac si eu clatite. La suc nu am inteles. L-ai cumparat gata facut ? Daca eu nu gasesc pot stoarce niste portocale,nu ? Pupici. Ati facut modificari pe aici la comentarii? M-am obisnuit cu ce era inainte. Erau mai mari pozele....noastre.Hahaha.

lena
Elena (lena) tiki 24 mar 2016, 09:47

Salut Sanda,

Lucram acum la modificarea blocului de comentarii, modificarile le facem pe parcurs, trebuie sa fim in pas cu tehnologiile noi - de aici si unele modificari mai putin comode la inceput pt userii obisnuiti cu sistemul vechi. Dimensiunea pozelor inca nu e finala, acum suntem in teste, vor fi mai mari si vei putea adauga 2-3 poze la o reteta.

Despre suc - pai am luat un Granini, sau ceva de genul - suc natural de portocale. Nu prea am timp acum sa le storc, dar merge desigur sa pui si suc stors. Important sa fie un suc mai acru si de culoare galbena :)

tiki
tiki 24 mar 2016, 09:51

Ooo, imi plac ambele raspunsuri. Si poze mai multe. E ok. Merg acuma la shopping (pe o vreme nasoala) si vad de portocale-suc,ce-i mai convenabil. Pupici.

anca2015
anca2015 25 mar 2016, 11:28

Am mancat-o pe prima. Pt mine este uau. Nici nu zici ca e de post.

Urmeaza si celelalte :)

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 27 mar 2016, 18:34

Buna. Gata clatitele. Am facut jumatate de portie si mi-au iesit 11 buc. Pe prima am halit-o urgent. F. bune, aromate...yamy, yamy. 5 am dat prin bloc, restul le dau la Buni, ca mie mi-a fost suficient. Eee. Cu portocalele m-am pacalit. Ca pret. Am luat 1 kg, cu aprox. 3 lei si mi-a iesit fix 250 ml.  Adevarat ca am stors cu ala de lamaie ,ca n-am mai vrut sa murdaresc storcatorul..sa-l spal, sita aia.....ca poate iesea mai bine. Si Granini era 5 lei si ceva. Deci mi-ar trebui 4 kg. ptr. 1 litru. In fine. Fu  f. bun. Mutumesc de reteta.  Aoleo. Nota nu mai este ? A, am dat click si a aparut cand am bifat ca am facut-o. Mai sa fie. Imi inod urechile. Acuma sa pun poza. Nu stiu ce se-ntampla. Am pus poza si mi s-a intins scrisul pe tot ecranul numai 2 randuri, si poza f. mare si nu aveam Posteaza comentariul. Acuma fara poza il am. Nu stiu ce sa fac. Cand stiu o postez. Trimit numai .....vorba. Pupici.

gabriela29sv
gabriela29sv 27 mar 2016, 20:35

Geniale. ..foarte foarte bune, nici nu zici ca sunt de post... Mersi mult Lena pentru reteta 😘👍

gabriela29sv
gabriela29sv 27 mar 2016, 20:39

Delicioase

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 27 mar 2016, 20:58

Tiki, vorbim pe mail si vedem mai exact ce s-a intamplat la comentariul tau, se rezolva cu siguranta :)

Gabriela, da, sunt geniale, asta am zis si eu prima data cand le-am facut. Chiar ma gandeam sa mai fac o tura pt copii :)

gabriela29sv
gabriela29sv 29 mar 2016, 09:14

La fel am patit si eu, am atasat o foto langa comentariu si am ramas doar cu comentariul 😕

igorbt
Igor Butuc (igorbt) 29 mar 2016, 12:11

gabriela29sv, poti sa incerci sa atasezi poza acum? Ar fi trebuit sa se fi rezolvat acum.

tiki
tiki 29 mar 2016, 17:16

Ia sa incerc acuma si sa dau si nota. Cred ca e ok. Opa, trebuie sa-mi scriu datele ?? !!!. Le-am scris si mai sus la...vorba. Nu-i bai. Scriem. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: