Pasca cu brânză și aluat de cozonac Rețetă VIDEO

Pasca cu brânză și aluat de cozonac

Aș zice că această rețetă de pască cu brânză și aluat de cozonac a batut toate recordurile posibile la rundele de testare și variantele încercate în ultimii 5 ani. Am o colecție întreagă de poze cu pască cu brânză din fiecare an, variante diferite, dar niciuna nu a meritat până acum să o public. Diverse motive le-am găsit - se deformează, nu sunt gustoase, nu creșteau, nu arătau bine - deci rețeta perfectă încă era înainte. Până la urmă, în acest an, am făcut o combinație care testată de 2 ori în ultima lună a ieșit perfectă și la gust, și la aspect.

Să știți că este foarte bine să folosim aluat de cozonac aici, dar să aveți în vedere că aluatul clasic este prea moale și lipicios - pasca va fi bună, dar va avea o formă foarte ciudată și vă veți enerva tare să lucrați cu ea. De aceea a trebuit să adaptez alt aluat, tot asemănător cu cel de cozonac, dar care să crească mai încet să fie mai ușor de modelat și la urmă să iasă pasca un fel de operă de artă și să vă înfrumusețeze masa de sărbătoare.

Pentru umplutura cu brânză la fel am folosit combinație foarte bună, este budinca de brânză de pe site, delicioasă la gust și perfectă ca textură pentru această rețetă. Aveți grijă să alegeți brânza mai uscată și mai scursă de zer, nu din aceea cremoasă.

Lucrând la această rețetă mi-am amintit de încă o pască cu brânză care se face acasă la țară la noi, o variantă fără zahăr, cu aluat de colaci și brânză sărată (aceeași budincă dar fără elementele dulci), pașii în rest sunt la fel.

Ingrediente

Apă caldă
125 ml
   
Drojdie uscată
10 g
sau 25g drojdie proaspătă
Zahăr
150 g
   
Lapte
125 ml
   
Ouă
3 buc
   
Unt
80 g
topit și răcorit
Sare
1.5 lingurite
   
Făină albă calitate superioară
650 g
   
Brânză de vaci
500 g
   
Zahăr
3 linguri
pentru brânză
Griș de grâu
4 linguri
   
Ulei
1 lingura
   
Bicarbonat de sodiu
0.25 lingurite
   
Esență de vanilie
1 buc
   
Stafide
50 g
sau merișoare confiate

Pași de urmat

Pas 1

Aluatul:

Drojdia se amestecă cu 1 lingură de zahăr și apă caldă, lăsați 10-15 minute până începe să facă spumă.

Pasca cu brânză și aluat de cozonac - Pas 1
Pas 2

Într-un bol mai mare turnați laptele cald, untul topit, 1 ou, 1 linguriță de sare, 150g zahăr - amestecați bine cu un tel.

Pasca cu brânză și aluat de cozonac - Pas 2
Pas 3

Turnați amestecul de drojdie de la pasul 1 și iar amestecați.

Pasca cu brânză și aluat de cozonac - Pas 3
Pas 4

Adăugați 500g de făină și amestecați aluatul la început cu 1 lingură.

Făina va mai trebui de adăugat dar o veți face pe parcurs, mai jos, în timpul frământării. Dacă adăugați prea multă o dată aluatul s-ar putea face prea tare și nu va crește bine.

Aceasta din cauza că avem diferite tipuri de făină și diferă de la caz la caz cantitățile.

Pasca cu brânză și aluat de cozonac - Pas 4
Pas 5

Începeți să frământați aluatul cu mâinile, adăugând câte puțină făină pe parcurs.

Pasca cu brânză și aluat de cozonac - Pas 5
Pas 6

La final trebuie să obținem un aluat moale, dar nelipicios și ușor de modelat.

Pasca cu brânză și aluat de cozonac - Pas 6
Pas 7

Îl lăsați la o parte, acoperit cu prosop, să crească 40-50 de minute într-un loc cald.

Pasca cu brânză și aluat de cozonac - Pas 7
Pas 8

După acest timp scoateți aluatul pe masă.

Pasca cu brânză și aluat de cozonac - Pas 8
Pas 9

Taiați cam 1/3 din el.

Pasca cu brânză și aluat de cozonac - Pas 9
Pas 10

Această bucată o vom folosi pentru a face baza de la pască.

Pasca cu brânză și aluat de cozonac - Pas 10
Pas 11

Din bucata cealaltă de aluat, rămasă, mai taiați 1/3 - vom avea o bucată mai mică pe care o vom folosi să facem crucea din mijloc.

Pasca cu brânză și aluat de cozonac - Pas 11
Pas 12

Și ultima bucată rămasă, cea mai mare, o vedeți în mijlocul pozei, o vom folosi pentru a face bordura de la pască.

Pasca cu brânză și aluat de cozonac - Pas 12
Pas 13

Facem baza:

Luăm prima bucată pentru bază și o întindem cu făcălețul într-un cerc cam de 28 cm diametru - dimensiunea tăvii pentru pască.

Pasca cu brânză și aluat de cozonac - Pas 13
Pas 14

Îl treceți în tava unsă cu puțin ulei și nivelați/presați uniform.

Aici am folosit tava rotundă cu borduri detașabile de 28cm în diametru.

Pasca cu brânză și aluat de cozonac - Pas 14
Pas 15

Facem bordurile:

- Luăm bucata de aluat din mijloc, cea mai mare, pentru borduri - o tăiem în jumătate.

Pasca cu brânză și aluat de cozonac - Pas 15
Pas 16

Fiecare bucată o întindem în 2 baghete subțiri și lungi.

Lucrați pe masă fără făină, altfel mâinile alunecă și nu veți putea modela baghetele. Dacă se lipește aluatul de mâini, doar ușor vă presărați făină pe degete.

Pasca cu brânză și aluat de cozonac - Pas 16
Pas 17

Pentru tava de 28cm fiecare baghetă trebuie să fie cam de 110cm lungime.

Pasca cu brânză și aluat de cozonac - Pas 17
Pas 18

Răsuciți în sensuri opuse marginile baghetelor - asta va face să aveți o împletitură frumoasă și uniformă.

Pasca cu brânză și aluat de cozonac - Pas 18
Pas 19

Și împletiți - fiind mai lungi baghetele este mai simplu să o faceți de la jumătate, în 2 etape.

Pasca cu brânză și aluat de cozonac - Pas 19
Pas 20

Aranjați bordura în tavă, atent uniți marginile.

Pasca cu brânză și aluat de cozonac - Pas 20
Pas 21

Facem crucea:

Luați ultima bucată de aluat, cea mai mică, și o tăiați în jumătate.

Pasca cu brânză și aluat de cozonac - Pas 21
Pas 22

Din fiecare jumătate întindeți iarăși 2 baghete subțiri și lungi.

Pasca cu brânză și aluat de cozonac - Pas 22
Pas 23

De data asta lungimea lor trebuie să fie de aproximativ 70cm.

Pasca cu brânză și aluat de cozonac - Pas 23
Pas 24

Le împletiți la fel ca la bordură.

Pasca cu brânză și aluat de cozonac - Pas 24
Pas 25

Tăiați în jumătate și vom obține cele 2 elemente ale crucii.

Pasca cu brânză și aluat de cozonac - Pas 25
Pas 26

Acum lăsăm la crescut minim 1 oră - baza și bordura din tavă și împletiturile pentru cruce (astea separat, nu în tavă).

Pasca cu brânză și aluat de cozonac - Pas 26
Pas 27

Umplutura:

Cu 15 minute înainte să se termine timpul de crescut la aluat pregătim umplutura de brânză.

Alegeți pentru pască brânza de vaci bine scursă de zer și puțin mai uscată.

Pasca cu brânză și aluat de cozonac - Pas 27
Pas 28

Adăugați peste brânză - 1 ou, 3 linguri de zahăr, 2 linguri de griș, 1 lingură ulei, 0.5 lingurițe sare, un vârf de linguriță bicarbonat, esență de vanilie și stafide/merișoare, amestecați bine.

Pasca cu brânză și aluat de cozonac - Pas 28
Pas 29

Montăm pasca:

Peste aluatul din tavă presărați 2 linguri de griș, numai pe bază, nu pe bordură.

Pasca cu brânză și aluat de cozonac - Pas 29
Pas 30

Puneți brânza în mijloc și nivelați bine.

Pasca cu brânză și aluat de cozonac - Pas 30
Pas 31

Cu un cuțit sau lingură faceți un canal în brânză, pe mijloc.

Pasca cu brânză și aluat de cozonac - Pas 31
Pas 32

Aranjați în el prima bucată de la cruce.

Pasca cu brânză și aluat de cozonac - Pas 32
Pas 33

La fel faceți încă un canal - ușor tăiați pe mijloc bucata de împletitură, dar nu până la urmă.

Pasca cu brânză și aluat de cozonac - Pas 33
Pas 34

Și atent aranjați și montați a 2-a bucată de aluat pregătit pentru cruce.

Pasca cu brânză și aluat de cozonac - Pas 34
Pas 35

Ungeți cu ou bătut toată suprafața - și aluatul, și brânza.

Pasca cu brânză și aluat de cozonac - Pas 35
Pas 36

Se coace la cuptor preîncălzit la 160 de grade timp de 1 oră.

Primele 15 minute pasca se va rumeni repede.

Pasca cu brânză și aluat de cozonac - Pas 36
Pas 37

Din această cauză o acoperiți cu o folie de aluminiu și lăsați să se coacă 30 de minute așa.

Asta pentru a evita să bronzăm prea tare rezultatul final :)

Pasca cu brânză și aluat de cozonac - Pas 37
Pas 38

După acest timp scoateți folia și mai lăsați pasca în cuptor 15 minute.

Pasca cu brânză și aluat de cozonac - Pas 38
Pas 39

O scoateți din cuptor și lăsați 1 oră să se răcească în tavă.

Pasca cu brânză și aluat de cozonac - Pas 39
Pas 40

Apoi scoateți din tavă, sau scoateți bordurile la tavă și lăsați să se răcească complet timp de 5-6 ore.

Dacă o tăiați fierbinte încă va părea crudă din cauza umpluturii de brânză care are nevoie să se prindă și răcească.

Pasca cu brânză și aluat de cozonac - Pas 40
Pas 41

Aici o secțiune delicioasă și frumoasă pentru voi.

Poftă Bună!

Pasca cu brânză și aluat de cozonac - Pas 41

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 3 kg (1 pască mare de 28cm în diametru)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 180 min
Data publicării:
Notă: 5 (22 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

natalia74
natalia74 26 Apr 2016, 13:26

salut lena forte gustos ii simt si mirosul ca tia esitdar stii eu il fac din faina drojdie oua ulei putin zahar sare si chefir la ai mei nu le place sa fie dulce .gustul la mine se primeste ca la saralie.ard de nerabdare deacum si eu sa fac .vineri cind am sal coc am sa postez si eu

Liuda.Liuda
Liuda.Liuda 27 Apr 2016, 00:24

Arata demential.Deabia astept sa o fac.Revin cu feedback ;)

Vergi
Vergi 27 Apr 2016, 19:02

As vrea sa te intreb , daca inainte de a pune la cuptor pasca , nu o lasi sa creasca ?

lena
Elena (lena) Vergi 27 Apr 2016, 19:53

La pasul 26 am scris ca se lasa sa creasca 1 ora. Dupa ce bun branza nu se mai lasa, va curge zerul din ea si va fi cruda pasca.

stepanenco
stepanenco 27 Apr 2016, 21:23

Salut, Elena!! Atit de bine ti-au iesit!! Am inteles corect, acest aluat il pot face si pt cozonac? Merci!!

lena
Elena (lena) stepanenco 27 Apr 2016, 21:41

Da, se poate, dar mai adaugati putina drojdie. Aici e mai putina pentru a nu creste prea repede pasca si sa nu se deformeze.

stepanenco
stepanenco 27 Apr 2016, 22:11

multumesc pt receptivitate! pot adauga halva? 

Mitza
Mitza 28 Apr 2016, 08:03

Foarte frumoasa,foarte buna si foarte corect pregatita;felicitari!

Olga.T.
Olga (Olga.T.) 28 Apr 2016, 12:29

Foarte frumoasa! Multumim pentru reteta! 😊 dar as avea o întrebare..daca încerc sa fac pasca cu aluat pt colaci,respectam cantitatile mentionate la reteta cu colaci? Sau o injumatatesc? (pt a obtine o pasca,cu acelasi diametru,28 cm) Mulțumesc mult! Si un Paste fericit!

lena
Elena (lena) Olga (Olga.T.) 28 Apr 2016, 22:36

Cu aluat de colaci puneti jumatate de ingrediente pentru tava de 28.

simonel14
simonel14 29 Apr 2016, 12:33

drojdie proaspata inseamna drojdia la cub?

Monaa
Monaa 29 Apr 2016, 14:50

Gata,am scos o din cuptor,am respectat instructiunile dar tot s a rumenit un pic cam mult pe deasupra.De mirosit miroase foarte bine.Acum asteptam sa se raceasca pentru o o putea dezgusta.La cum miroase sigur e foarte gustoasa.Multumesc doamna Elena inca o data pentru toata munca pe care o faceti.Va doresc un Pasti fericit alaturi de cei dragi.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Violeta Ciuperca
Violeta Ciuperca 29 Apr 2016, 17:16

Multumesc mult de reteta! Prima data fac pasca si sunt bucuroasa ca am dat peste reteta dumneavoastra. Zilele trecute mi-am notat o reteta, dar stateam pe ginduri ca sa o fac, azi cind am dat de aceasta reteta am zis ca o fac, am facut-o si mi s-a primit foarte bine. Va multumesc din suflet, ca ati lamurit pasii atit de bine, am aflat raspunsul la multe intrebari. Acum miroase si la noi in casa ca in copilaria mea! Paste fericit! 

Nota mea pentru rețetă:
Violeta Ciuperca
Violeta Ciuperca 29 Apr 2016, 17:18

Poza mea pentru rețetă:
Violeta Ciuperca
Violeta Ciuperca 29 Apr 2016, 17:23

Daca sa fac cozonac din aluatul de la aceasta reteta, in afara de drojdie, ar trebui de marit si cantitatea de oua si zahar?

 
Olga.T.
Olga (Olga.T.) 29 Apr 2016, 20:10

Mulțumesc mult pentru receptivitate! Asa am sa fac! 😊

natalia74
natalia74 30 Apr 2016, 15:04

Foarte gustos

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
natalia74
natalia74 30 Apr 2016, 15:08

Un Paste fericit!

Poza mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) 30 Apr 2016, 22:05

Ma bucur fetele pentru toate mesajele, imi cer scuze pt raspunsul intarziat, suntem si noi in plin proces de pregatiri :)

Violeta, la zahar si restul eu zic ca este duficient de dulce, doar drojdie puneti mai multa.

lena
Elena (lena) 30 Apr 2016, 22:08

Simonel14, da, drojdie la cub.

Violeta Ciuperca
Violeta Ciuperca 30 Apr 2016, 22:32

multumesc mult de sfat!

tanicelu
tanicelu 01 May 2016, 12:03

Lenuta,Hristos a inviat! Multumesc pentru reteta. S-a primit extraordinara!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Olghina.18
Olghina.18 02 May 2016, 09:37

Hristos a Inviat! , Am încercat si eu aceasta rețeta de Paști, cam prea mult am ținut-o in cuptor dar orcum mia esit minunat! ... Multumim Lena!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
sulfinuta
sulfinuta 12 May 2016, 16:51

am facut si eu Pasca aiesit f. bine .Am framantat aluatu mai mult in masina de paine si afost super!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Miruna T.
Miruna (Miruna T.) 11 Apr 2017, 10:34

Am incercat-o prima data anul trecut, o sa o fac si anul acesta. Minunata reteta!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Miruna T.
Miruna (Miruna T.) 12 Apr 2017, 08:50

...si cea de anul asta :)

Poza mea pentru rețetă:
OlgaOlga178
Olga Olga (OlgaOlga178) 14 Apr 2017, 14:52

O reteta perfecta! Am incercat anul trecut si m-ia reusit. Sper ca si anul acesta pasca imi va reusi!

Poza mea pentru rețetă:
IulianaPetcu371
Iuliana Petcu (IulianaPetcu371) 14 Apr 2017, 17:52

Tocmai am taiat din aceasta pasca. Este minunata. Este pt prima oara cand fac pasca si mi-a iesit f delicioasa. Aluatul este pufos ( numai pe acesta il voi folosi la cozonaci) iar umplutura f buna. Sotul este incantat ( iar el e f critic cand vine vorba de pasca sau cozonac). Multumesc mult pt reteta. Este chiar perfecta

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Adidica
Adidica 15 Apr 2017, 01:07

Prima data când am copt pască și foarte mulțumită de rezultat datorită acestei rețete bine explicată

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) 15 Apr 2017, 08:20

Ma bucur mult fetele! Sa aveti Paste Fericit si sa va bucurati de tit ce ati gatit!

LiliVitzu320
Lili Vitzu (LiliVitzu320) 15 Apr 2017, 15:38

e la cuptor   sa vedem     ce va  iesi/ramane 

Nota mea pentru rețetă:
Vali Trq
Vali Trq 15 Apr 2017, 18:19

Superba...Acusi m apuc de inca una.asta e mancata jumate(insarcinata,nu tin post😞)

Poza mea pentru rețetă:
CarolinaHarea804
Carolina Harea (CarolinaHarea804) 16 Apr 2017, 10:26

Nota 10! Multumesc pentru o receta extraordinara de gustoasa!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Carp Cristina
Cristina Carp (Carp Cristina) 21 Sep 2017, 11:53

De fiecare data fac aceasta pasca,este minunata!

Poza mea pentru rețetă:
CrystynaStratycyuc920
Crystyna Stratycyuc (CrystynaStratycyuc920) 04 Apr 2018, 22:41

Merci Lena pentru reteta, chiar maine as vrea sa o incerc, dar am o intrebare: cu ce as putea inlocui grisul?sau sa nul pun deloc?Merci

lena
Elena (lena) Crystyna Stratycyuc (CrystynaStratycyuc920) 05 Apr 2018, 05:38

Eu il voi inlocui cu faina de cocos, de exemplu. Merge si cu faina simpla.

IrinaCoroliuc500
Irina Coroliuc (IrinaCoroliuc500) 05 Apr 2018, 10:43

Lena multumesc din suflet pentru reteta de pasca, anul trecut am facut-o si mi-a iesit perfect. Anul acesta o repet. Intradevar e minunata!

Doamne-ajuta la toti!

Poza mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Irina Coroliuc (IrinaCoroliuc500) 05 Apr 2018, 11:16

Super, spor la treaba!

CristinaBlanaru190
Cristina Blanaru (CristinaBlanaru190) 06 Apr 2018, 13:48

Lena,as aceea o întrebare, cam cat ar trebui sa crească aluatul după acele 40-50 de minute? Parca îmi pare ca nu a putea crescut, mulțumesc

CristinaBlanaru190
Cristina Blanaru (CristinaBlanaru190) Cristina Blanaru (CristinaBlanaru190) 06 Apr 2018, 13:50

Prea crescut, scuze pentru greșeli

lena
Elena (lena) Cristina Blanaru (CristinaBlanaru190) 06 Apr 2018, 15:05

Mai lasa-l cat crezi ca e bine, depinde timpul de mai multi factori si nu e fixat.

DoroshGheorgheVictoria231
Doroș Ion (DoroshGheorgheVictoria231) 07 Apr 2018, 19:24

Multumim pentru reteta, este pur si simplu delicioasa !!!!!!!!!!! Trei ani de paste o fac anume pe aceasta, este favorita familiei !!!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
DoroshGheorgheVictoria231
Doroș Ion (DoroshGheorgheVictoria231) 26 Apr 2019, 11:17

Daca voi pine maia in loc de drojdie se va primi?

lena
Elena (lena) Doroș Ion (DoroshGheorgheVictoria231) 26 Apr 2019, 18:56

Va iesi ceva, dar depunde de puterea la maia si cum stiti s-o manevrati.

Alexa11
Alexa11 26 Apr 2019, 20:32

Foarte bună!!!!!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
StefanescuMagda995
Stefanescu Magda (StefanescuMagda995) 02 May 2019, 14:33

Delicioasa!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
DoroshGheorgheVictoria231
Doroș Ion (DoroshGheorgheVictoria231) 09 May 2019, 15:24

Hristos a inviat !!! Si in acest an aceasta receta a facut furori in familia mea, este favorita tuturor si o fac in fiecare an, nu mai procuram deloc pasca si cozonac din magazin, recetele sunt bine explicate si foarte usor de facut !!! 

lena
Elena (lena) Doroș Ion (DoroshGheorgheVictoria231) 10 May 2019, 20:16

Cu drag, multumesc si eu pentru mesaj! 😘😘😘

Denisa
Denisa 18 Apr 2020, 00:08

Deliciosa!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
CarolinaHarea804
Carolina Harea (CarolinaHarea804) 18 Apr 2020, 13:08

Cite minute aprox ar trebuie de framintat aluatul ?

lena
Elena (lena) Carolina Harea (CarolinaHarea804) 18 Apr 2020, 13:10

Aproximativ 10 minute, dar depinde de indemanare :)

In principiu pana este uniform si neted.

CarolinaHarea804
Carolina Harea (CarolinaHarea804) Elena (lena) 18 Apr 2020, 13:24

Multumesc! Se pare am adaugat prea multa faina si s-a primit un aluat nu prea neted si usor. Ce-as putea face in acest cas? 😔

lena
Elena (lena) Carolina Harea (CarolinaHarea804) 18 Apr 2020, 13:42

Adaugati in el putin unt moale si mai framantati.

CarolinaHarea804
Carolina Harea (CarolinaHarea804) Elena (lena) 18 Apr 2020, 14:18

Am inceput totul de la inceput, ceva mai bine:) Anii trecuti s-a primit foarte bine, sper sa am un resultat reushit si astazi :) Multumesc foarte mult!

IoanaCazacu180
Ioana Cazacu (IoanaCazacu180) Carolina Harea (CarolinaHarea804) 18 Apr 2020, 17:37

si mai mult de 10 minute pana ce devine elastic  apoi lovit de mai multe ori de masa ori in vasul in care a fost framantat intors si lovit aruncat reluat intors  aruncat etc  Face bine fragezeste . Si nu uitati dupa ce a dosăit bine  pus in tava si lasat inca  o jumatate de ora chiar mai mult sa creasca in tava apoi uns cu ou si dat la cuptor la foc moale 

CarolinaHarea804
Carolina Harea (CarolinaHarea804) Ioana Cazacu (IoanaCazacu180) 18 Apr 2020, 19:46

Multumesc la toti! Sa primit 🥰

Oxancic
Oxancic 18 Apr 2020, 22:19

E pentru prima data cînd coc pasca si sunt tare mîndra de ce mi-a iesit, sper sa placa familiei mele

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
DoroshGheorgheVictoria231
Doroș Ion (DoroshGheorgheVictoria231) 22 Apr 2020, 12:15

Amintire din 2017!!!👏

Poza mea pentru rețetă:
susulina
simona andreea (susulina) 04 Mar 2021, 19:20

Minunata

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
doinabutnaru465
doina butnaru (doinabutnaru465) 29 Apr 2021, 19:28

Va multumesc pentru o receta foarte bine descrisa si foarte gustoasa!

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) doina butnaru (doinabutnaru465) 29 Apr 2021, 19:33

Cu drag!🤗

Anca Eu
Anca Eu 01 May 2021, 16:45

Cum nici anul asta nu se poate fără pasca, am făcut-o. Tot pasca Lena, cum zic ai mei. Încă o data, saru’mana Lena!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Anca Eu 01 May 2021, 20:55

Minunat, Paste Fericit!

JennyKauffman803
Jenny Kauffman (JennyKauffman803) 30 Apr 2022, 15:30

I used the microsoft translation, and along with the video, and the pictures and I was able to easily make this recipe. I added lemon zest to the dough and to the cheese, and I soaked the raisins in rum overnight. I loved that with the tips about the baking, my pasca did not look burnt. I will continue to use this recipe for years to come!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Jenny Kauffman (JennyKauffman803) 03 May 2022, 08:35

Thank you very much for the message!

Fialka30
Fialka30 27 May 2022, 17:44

Am pregatit si in acest an, pasca dupa aceasta reteta. Am mai facut acum 2 ani prima data si in acest an a doua oara. Vis a vis nu am ce comenta: foarte bun aluatul ( ca de covrig proaspat dulce), foarte buna umplutura de branza dulce. In schimb de fiecare data cand am facut am avut probleme la coacere.Adica, pe o portiune mare pe mijloc,impletiturile cu forma crucii au ramas crude oricat nu am tinut pasca la cuptor. Din cauza asta , am fost nevoita si pasca sa o tin la cuptor mai mult si respectiv tot aluatul de la pasca a fost mai tare( nu asa fraged cum ar trebui), in schimb, pe mijloc aluat crud.

Concluzie/ sfat: pasca este nemaipomenita, dar eu pe viitor nu mai pun aluat pe mijloc, nimic.

Nota mea pentru rețetă: