Mă bucur mult că am reușit să filmez și să vă arăt această rețetă cu carne de rață, este una din cele mai simple dar foarte de efect - este la fel de gustoasă cum se aude, să știți :) Rețeta de rață la cuptor am avut-o eu în minte mai demult, am tot scotocit și alte rețete cu rață pe internet dar niciuna nu mi-a satisfăcut cerințele mele simpliste... Așa că nu m-am supărat tare, am făcut-o cât mai simplu, să văd cum iese în general ideea. Ne-a plăcut atât de mult că nu am mai schimbat la rețetă nimic între timp, vedeta rămâne carnea de rață - merele, sarea și piperul sunt doar pentru a sublinia gustul și textura.
Rețeta se face și în varianta cu rață întreagă, se gătește cam la fel - ungeți rața cu mirodenii (sare, piper în cel mai simplu caz) - puneți felii de mere pe lângă ea, în burta puteți pune 1 măr întreg și cam atât. Nu uitați s-o ungeți pe parcurs cu zeama lăsată, pentru o glazură mai frumoasă. Eu totuși aleg să fac rețeta cu pulpe și piept separate, rața întreagă este de efect pe o masă de sărbătoare, dar când începeți s-o tăiați și porționați tot efectul se duce... Mai ales când toată lumea vrea să mănânce pulpa de la rață :)
Dacă mă întrebați cum alegeți carnea de rață - în primul rând dacă este de acasă, să luați numai rață din aceea tânără, crescută în câteva luni. Rațele bătrâne sunt bune numai de ciorbe, pentru cuptor facem din celelalte.
Din magazine - se găsește în Carrefour, Metro și eu personal o cumpăr de la Lidl (parcă aici e cea mai ieftină) - nu este reclamă, nu am nici o treabă cu ei, dar aș vrea să țină pulpele și pieptul de rață cât mai mult în magazine, sunt perfecte și ne delectăm periodic cu ele în diverse rețete :)