Rață cu mere la cuptor Rețetă VIDEO

Rață cu mere la cuptor

Mă bucur mult că am reușit să filmez și să vă arăt această rețetă cu carne de rață, este una din cele mai simple dar foarte de efect - este la fel de gustoasă cum se aude, să știți :) Rețeta de rață la cuptor am avut-o eu în minte mai demult, am tot scotocit și alte rețete cu rață pe internet dar niciuna nu mi-a satisfăcut cerințele mele simpliste... Așa că nu m-am supărat tare, am făcut-o cât mai simplu, să văd cum iese în general ideea. Ne-a plăcut atât de mult că nu am mai schimbat la rețetă nimic între timp, vedeta rămâne carnea de rață - merele, sarea și piperul sunt doar pentru a sublinia gustul și textura.

Rețeta se face și în varianta cu rață întreagă, se gătește cam la fel - ungeți rața cu mirodenii (sare, piper în cel mai simplu caz) - puneți felii de mere pe lângă ea, în burta puteți pune 1 măr întreg și cam atât. Nu uitați s-o ungeți pe parcurs cu zeama lăsată, pentru o glazură mai frumoasă. Eu totuși aleg să fac rețeta cu pulpe și piept separate, rața întreagă este de efect pe o masă de sărbătoare, dar când începeți s-o tăiați și porționați tot efectul se duce... Mai ales când toată lumea vrea să mănânce pulpa de la rață :)

Dacă mă întrebați cum alegeți carnea de rață - în primul rând dacă este de acasă, să luați numai rață din aceea tânără, crescută în câteva luni. Rațele bătrâne sunt bune numai de ciorbe, pentru cuptor facem din celelalte.

Din magazine - se găsește în Carrefour, Metro și eu personal o cumpăr de la Lidl (parcă aici e cea mai ieftină) - nu este reclamă, nu am nici o treabă cu ei, dar aș vrea să țină pulpele și pieptul de rață cât mai mult în magazine, sunt perfecte și ne delectăm periodic cu ele în diverse rețete :)

Ingrediente

Carne de rață
1.5 kg
pulpe și piept sau puteți lua rață întreagă
Mere
4 buc
   
Sare
1 lingura
   
Piper negru măcinat
0.5 lingurite
   

Pași de urmat

Pas 1

Pregătiți și spălați carnea de rață, dacă aveți și piept de rață îl tăiați în 2-3 bucăți.

Rață cu mere la cuptor - Pas 1
Pas 2

Merele le curățați de coțor și tăiați felii mai groase.

Soiul de mere nu prea are importanță, am folosit de toate.

Rață cu mere la cuptor - Pas 2
Pas 3

Puneți carnea într-o tavă mare de cuptor, nu o ungeți cu ulei, rața va lăsa suficientă grăsime la coacere.

Rață cu mere la cuptor - Pas 3
Pas 4

Presărați carnea pe ambele părți cu sare și piper.

Rață cu mere la cuptor - Pas 4
Pas 5

Printre bucățile de carne aranjați feliile de mere.

Aveți grijă aici la 2 aspecte:

- carnea și merele să nu fie prea înghesuite

- pulpele și pieptul să fie aranjate la final, atunci când merg în cuptor, cu pielea în sus.

Rață cu mere la cuptor - Pas 5
Pas 6

Puneți tava la cuptor preîncălzit la 200 de grade pentru 45-50 de minute.

În tot acest timp o mai scoateți din cuptor și ungeți (cu o pensulă) bucățile de carne cu zeama pe care o lasă.

Rață cu mere la cuptor - Pas 6
Pas 7

Cam așa trebuie să arate la final, fără zeamă-supă în tavă, merele sunt coapte, nu fierte și puțin glazurate.

Rață cu mere la cuptor - Pas 7
Pas 8

Serviți rața cu mere pe lângă o garnitură preferată - piure de cartofi, de mazăre, orez, salată sau orice altceva vă place.

Poftă Bună!

Rață cu mere la cuptor - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1500 g (5-6 porții)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Data publicării:
Notă: 5 (1 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Suri
Suri 25 Feb 2017, 19:48

O reteta extraordinar de simpla si gustoasa. Am servit rata cu salata si vin rosu. A fost o incantare pentru papilele noastre gustative. Iti multumesc pentru retetele gustoase!

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Suri 25 Feb 2017, 19:59

O, super, ma bucur mult, si noua ne place tare!