Nu credeam că vreodată voi găti singură pastele cu fructe de mare, dar am reușit să găsesc formula perfectă care să o acceptăm cu toată familia. Până acum vedeam fructele de mare ca niște chestii complicate și prea specifice să mă apuc de ele, excepție erau doar creveții. Dar două călătorii în Italia m-au făcut să-mi schimb complet ideea și acum rețeta de paste cu fructe de mare este preferata chiar și de copii. Și să știți că aici, sub denumirea de "fructe de mare", nu am în vedere pungile acelea de mix-uri din comerț cu diverse chestii ciopârțite acolo. Aici alegeți voi separat moluștele care vă plac, o fi ele numai creveți în cel mai rău caz, și le combinați cum vă place, am scris mai detaliat despre asta în primii pași din rețetă.
În general, mi-am schimbat percepția de a găti pastele, mai ales după sosurile de roșii gustate în Italia, azi chiar am gătit cu Sos de roșii Napoletan de la CIRIO, un sos italian delicios pe bază de mai multe legume și roșii pentru orice vă place, dar mai ales pentru paste. În orice caz, puteți folosi și roșii simple pasate sau cubulețe, din conserve sau proaspete.
Dacă aveți timp, puteți să faceți Sosul de roșii Marinara simplu de casă, sau Sosul Marinara adaptat de mine, să aveți o mâncare și mai aromată. Tot puteți folosi roșii din conserve dar îmbogățite cu mai multe arome.