Alivenci Moldovenești cu brânză și mărar Rețetă VIDEO

Alivenci Moldovenești cu brânză și mărar

Eu sunt mare fan Alivenci sau Alivanca, până acum făceam rețeta de alivenci dulce - iese ca o budincă de mălai, sau mămăligă dulce și aromată. Este perfectă cu smântână și dulceață, neapărat caldă! Dar știam și de această rețetă de alivenci sărată cu brânză și mărar, nu prea am avut timp să v-o arăt dar tot experimentând diverse plăcinte pentru mic dejun am ajuns și la alivenci. Sinceră să fiu am combinat ingredientele intuitiv, și am fost chiar impresionată de ce bună mi-a ieșit - este moale, fragedă cu aromă de brânză, unt și mărar. Mălaiul se simte și se vede dar nu intens, nu încurcă, este perfect așa.

Chiar v-o recomand pentru că este o plăcintă simplă și cu rezultate neașteptat de bune, la noi s-a "topit" prea repede...

Recent mi-a spus cineva că a încercat și checul cu mălai, sau varianta americană de Alivenci - Cornmeal Bread-ul, este ceva mai pufoasă și moale decât Alivanca clasică.

Ingrediente

Ouă
3 buc
   
Brânză de vaci
250 g
   
Brânză telemea
200 g
   
Unt topit
50 g
   
Smântână
200 g
   
Făină
50 g
   
Mălai
100 g
   
Praf de copt
1 lingurita
   
Sare
1 lingurita
   
Mărar tocat
1 lingura
   

Pași de urmat

Pas 1

Într-un bol mare puneți brânza de vaci, smântâna, ouăle și untul topit.

Alivenci Moldovenești cu brânză și mărar - Pas 1
Pas 2

Adăugați brânza telemea dată prin răzătoarea mai mare și mărarul tocat.

Alivenci Moldovenești cu brânză și mărar - Pas 2
Pas 3

Amestecați bine toate aceste ingrediente.

Alivenci Moldovenești cu brânză și mărar - Pas 3
Pas 4

Puneți făina, mălaiul, praful de copt și sarea, amestecați bine cu un tel să nu fie cocoloașe.

Am pus mălai simplu pentru mămăligă.

Alivenci Moldovenești cu brânză și mărar - Pas 4
Pas 5

Așterneți cu hârtie de copt o tavă de cuptor, eu am folosit tava simplă rotundă cu borduri detașabile de 28 de cm.

Turnați aluatul în tavă.

Alivenci Moldovenești cu brânză și mărar - Pas 5
Pas 6

Nivelați bine și puneți în cuptor preîncălzit la 180 de grade pentru 30-40 de minute.

Alivenci Moldovenești cu brânză și mărar - Pas 6
Pas 7

După cuptor lăsați să se răcească complet.

Alivenci Moldovenești cu brânză și mărar - Pas 7
Pas 8

Porționați și serviți după cum vă place, e bună și ruptă bucăți :)

Alivenci Moldovenești cu brânză și mărar - Pas 8
Pas 9

Minunată ca aperitiv, pentru mic dejun sau pur și simplu de poftă :)

Poftă Bună!

Alivenci Moldovenești cu brânză și mărar - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (10 porții)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Data publicării:
Notă: 5 (4 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Ioana A.
Ioana A. 07 Aug 2017, 14:41

Interesant gustul.. ne-a placut!! Foarte usor de facut..

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
VerbinaBaltei488
Verbina Baltei (VerbinaBaltei488) 21 Oct 2017, 00:32

Exceptionala !!!

Foarte, foarte bunaaa!!!

Multumesc pentru reteta !!!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
AdrianaConstantin515
Adriana Constantin (AdrianaConstantin515) 28 Sep 2018, 21:17

Foarte buna. Am devenit fani

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
CristinaVitelaru439
Cristina Vitelaru (CristinaVitelaru439) 27 Jan 2019, 10:37

O reteta delicioasa, apreciata de toti ai casei! Multumim de postare!

Nota mea pentru rețetă: