Alivenci Moldovenești cu brânză și mărar Rețetă VIDEO
Eu sunt mare fan Alivenci sau Alivanca, până acum făceam rețeta de alivenci dulce - iese ca o budincă de mălai, sau mămăligă dulce și aromată. Este perfectă cu smântână și dulceață, neapărat caldă! Dar știam și de această rețetă de alivenci sărată cu brânză și mărar, nu prea am avut timp să v-o arăt dar tot experimentând diverse plăcinte pentru mic dejun am ajuns și la alivenci. Sinceră să fiu am combinat ingredientele intuitiv, și am fost chiar impresionată de ce bună mi-a ieșit - este moale, fragedă cu aromă de brânză, unt și mărar. Mălaiul se simte și se vede dar nu intens, nu încurcă, este perfect așa.
Chiar v-o recomand pentru că este o plăcintă simplă și cu rezultate neașteptat de bune, la noi s-a "topit" prea repede...
Recent mi-a spus cineva că a încercat și checul cu mălai, sau varianta americană de Alivenci - Cornmeal Bread-ul, este ceva mai pufoasă și moale decât Alivanca clasică.
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Praf de copt
1 lingurita
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-un bol mare puneți brânza de vaci, smântâna, ouăle și untul topit.
Pas 2
Adăugați brânza telemea dată prin răzătoarea mai mare și mărarul tocat.
Pas 3
Amestecați bine toate aceste ingrediente.
Pas 4
Puneți făina, mălaiul, praful de copt și sarea, amestecați bine cu un tel să nu fie cocoloașe.
Am pus mălai simplu pentru mămăligă.
Pas 5
Așterneți cu hârtie de copt o tavă de cuptor, eu am folosit tava simplă rotundă cu borduri detașabile de 28 de cm.
Turnați aluatul în tavă.
Pas 6
Nivelați bine și puneți în cuptor preîncălzit la 180 de grade pentru 30-40 de minute.
Pas 7
După cuptor lăsați să se răcească complet.
Pas 8
Porționați și serviți după cum vă place, e bună și ruptă bucăți :)
Pas 9
Minunată ca aperitiv, pentru mic dejun sau pur și simplu de poftă :)
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(10 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării:
Notă:
5 (4 voturi)
Colecții:
Mâncăruri diverse,
Mâncăruri diverse VIDEO,
Mic dejun copii,
Rețete ușoare,
Rețete rapide,
Brânză,
Tarte, alivenci, gălete,
Aperitive cu Brânză, Ouă, Legume,
Aperitive,
Aperitive Festive