Pachetele de primăvară chinezești
Am făcut senzație cu aceste pachețele de primăvară la una din mesele noastre în familie - a fost bătaie pe ele, copiii le-au apreciat mult, dar nici noi nu le-am dus la ureche... Extraordinar de bune, fragede, crocante, aromate și se gătesc chiar simplu. Ca să fiu cât mai aproape de rețeta de pachețele de primăvară originală m-am inspirat de la AndreeaChinesefood și am adaptat ingredientele la ce am avut prin casă. Dar în primul rând nu aș recomanda să înlocuiți ciupercile shiitake cu altele, am scris despre ele în Articolul despre ingrediente chinezești, punctul 7. Au o aromă de usturoi așa de bună și cred că unul din farmecul acestor pachețele vine anume de la acest gust.
Am mers și pe varianta să le învelesc în foi de plăcintă, nu foi de orez - se lucrează mult mai ușor, ies crocante, rumene și exemplare.
În plus, umplutura asta de legume cu tăieței de orez este așa de gustoasă că o puteți face și fără pachețele, eu o gătesc acum foarte des ca o garnitură interesantă și sănătoasă la alte mâncăruri. În poze veți observa că am făcut mai multă umplutură cât îmi trebuie la rețetă, ca să o savurăm ca o garnitură după ce se termină pachețelele.
Ingrediente
●
Varză albă
200 g
dacă aveți puneți varză chinezească, eu am folosit pe moment varză simplă românească
●
Ciuperci shiitake
5 buc
●
Foi de plăcintă
12 buc
un pachet standard, al meu avea 12 foi subțiri
●
Sos de soia
2 lingurite
●
Ulei de susan
1 lingura
●
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
●
Sare și piper
0.5 lingurite
după gust
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Înainte să vă apucați de curățat legume pentru rețetă, turnați apă rece peste ciupercile shiitake.
Lăsați așa 30-40 de minute să se înmoaie bine.
Pas 2
Când sunt gata le scurgeți bine cu mâinile și cu un cuțit le tăiat piciorușul lemnos - nu este bun de mâncat.
Pas 3
Ciupercile rămase le tăiați fideluță subțire.
Pas 4
Varza și morcovii se taie fideluță cât mai subțire.
Firele de ceapă verde le tăiați să fie cam de 2 cm lungime.
Pas 5
Tăiețeii de orez le preparați conform cu instrucțiunile de pe punga, eu am arătat și am explicat de care cumpăr eu în Articolul despre ingrediente chinezești, punctul 9.
Eu le torn apă clocotită fierbinte deasupra și las câteva minute până se înmoaie.
Pas 6
Apoi le scurg într-o sită de apă și cu o foarfecă le tai puțin. Sunt lungi și e greu să manevrezi toată compoziția împreună cu legumele.
Pas 7
Turnați 1 lingură de ulei de susan peste tăiețeii scurși, amestecați puțin și lăsați așa până le folosim în continuare în rețetă.
Pas 8
Într-o tigaie încingeți uleiul de floarea-soarelui și puneți morcovii, ceapa și varza la călit.
Periodic amestecați și căliți timp de 5 minute la foc iute.
Pas 9
După acest timp adăugați ciupercile, amestecați și lăsați încă 2 minute.
Pas 10
Puneți și tăiețeii de orez.
Pas 11
Amestecați bine, adăugați 2 lingurițe de sos de soia - dar nu prea mult, să nu fie lichidă umplutura!
Gustați și dacă mai este nevoie adăugați sare și piper după gust, închideți focul.
Lăsați această umplutură să se răcească bine.
Pas 12
Decongelați din timp foile de plăcintă.
Luați câte 2 foi o dată și le suprapuneți, tăiați-le să obținem 4 pătrate mari.
Pas 13
Ungeți marginile fiecărui pătrat cu albuș de ou crud.
Pas 14
În unul din colțuri puneți câte 1 lingură plină cu umplutură de legume și orez.
Pas 15
Începeți să rulați colțul.
Pas 16
Aduceți și marginile spre mijloc.
Pas 18
În același fel faceți și restul de foi - suprapuneți câte 2, tăiați în 4 pătrate și fiecare pătrat îl rulați cu umplutură.
Pas 19
Într-o tigaie încingeți puțin ulei de floarea-soarelui și puneți la rumenit rulourile.
Le prăjiți bine pe toate părțile la foc mai iute, așa nu vor absorbi mult în ulei în proces.
Se scot pe un prosop sau șervețele de hârtie,
Pas 20
Sunt perfecte calde, dar și reci am observat că erau destul de crocante și bune.
Minunate ca un aperitiv interesant sau gustare.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(24 bucăți)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării: