De când am început să fac rețeta de rață cu varză la cuptor nu ne mai săturăm de ea, chiar ieri făcusem o tură și am savurat cu toată familia. Singura problemă la această mâncărică cu varză, este faptul că se găsește mai greu carnea de rață, sau este ceva mai scumpă. Am zis să încerc aceeași metodă, dar de data asta am făcut-o din varză murată cu carne de porc, a ieșit la fel de bun, dar sunt câteva chestii de menționat aici.
În primul rând puteți face doar din varză murată, sau o combinați cu varză dulce, sau faceți carne de porc cu varză dulce la cuptor. Obligatoriu este să luați niște carne mai grasă de porc, perfect ar fi să combinați fleică cu ceafă, pentru că farmecul acestei rețete de varză murată cu carne de porc este anume faptul că varza se călește în grăsimea pe care o lasă carnea. Dacă aveți carne mai slabă puneți și niște ulei peste varză. Urmează să vă arăt într-o altă zi cum fac eu această rețetă de varză cu ciolan, o altă chestie excepțională!
În plus, am pus câteva felii de mere printre varză și carne, a ieșit foarte bun și dădea contrast bun cu varza acră, dar puneți după gust și preferințe. Este important să faceți această mâncare într-o tavă adâncă cu capac, sau să o acoperiți cu niște folie de aluminiu, așa ca să nu intre în contact cu mâncarea.