Varză murată cu carne de porc, la cuptor

Varză murată cu carne de porc, la cuptor

De când am început să fac rețeta de rață cu varză la cuptor nu ne mai săturăm de ea, chiar ieri făcusem o tură și am savurat cu toată familia. Singura problemă la această mâncărică cu varză, este faptul că se găsește mai greu carnea de rață, sau este ceva mai scumpă. Am zis să încerc aceeași metodă, dar de data asta am făcut-o din varză murată cu carne de porc, a ieșit la fel de bun, dar sunt câteva chestii de menționat aici.

În primul rând puteți face doar din varză murată, sau o combinați cu varză dulce, sau faceți carne de porc cu varză dulce la cuptor. Obligatoriu este să luați niște carne mai grasă de porc, perfect ar fi să combinați fleică cu ceafă, pentru că farmecul acestei rețete de varză murată cu carne de porc este anume faptul că varza se călește în grăsimea pe care o lasă carnea. Dacă aveți carne mai slabă puneți și niște ulei peste varză. Urmează să vă arăt într-o altă zi cum fac eu această rețetă de varză cu ciolan, o altă chestie excepțională!

În plus, am pus câteva felii de mere printre varză și carne, a ieșit foarte bun și dădea contrast bun cu varza acră, dar puneți după gust și preferințe. Este important să faceți această mâncare într-o tavă adâncă cu capac, sau să o acoperiți cu niște folie de aluminiu, așa ca să nu intre în contact cu mâncarea.

Ingrediente

Carne de porc
1 kg
alegeți ceafă sau fleică, ceva mai grasă să fie
Varză murată
1 kg
   
Varză albă
500 g
opțional
Ceapă albă
1 buc
   
Bulion de roșii
500 ml
adică suc de roșii mai lichid
Ulei de floarea-soarelui
100 ml
   
Boia ardei dulce sau iute
1 lingurita
   
Sare
1 lingura
   
Piper negru măcinat
0.5 lingurite
și alte mirodenii după gust
Mere
1 buc
este opțional

Pași de urmat

Pas 1

Carnea de porc o spălați bine, asezonați cu sare și piper măcinat sau alte mirodenii preferate.

Varză murată cu carne de porc, la cuptor - Pas 1
Pas 2

Varza albă se taie bucăți mai mari, sau mai mici, cum vă place.

Puneți 1 linguriță de sare peste ea și frecați un pic cu mâinile, fără mare zel :)

Varză murată cu carne de porc, la cuptor - Pas 2
Pas 3

Luați o tavă mai adâncă de cuptor și puneți în ea varza murată tocată.

Eu am avut varză murată deja tocată, după rețeta mea de aici. Dacă aveți varză murată întreagă, se toacă mai mărunt, bineînțeles.

Varză murată cu carne de porc, la cuptor - Pas 3
Pas 4

Deasupra puneți varza albă tocată, cea simplă.

Vă spuneam mai sus că puteți face doar cu varză murată, numai cu varză dulce sau le combinați, depinde cât de acră vă place să fie mâncarea. Cât am varză murată mie îmi place să le combin, este moderat de acră și o tentă de dulce.

Varză murată cu carne de porc, la cuptor - Pas 4
Pas 5

Tăiați cubulețe o ceapă și adăugați în tava cu varză.

Varză murată cu carne de porc, la cuptor - Pas 5
Pas 6

Presărați puțină boia de ardei, încă niște piper și mirodenii după gust.

Anume în această mâncare nu-mi place să folosesc cimbrul, el acoperă complet cu aroma lui puternică toate celelalte. Dar dacă vă place, îl folosiți.

Varză murată cu carne de porc, la cuptor - Pas 6
Pas 7

Turnați deasupra bulionul și cele 100 ml de ulei.

Varză murată cu carne de porc, la cuptor - Pas 7
Pas 8

Amestecați bine cu mâinile toată această compoziție din tavă.

Varză murată cu carne de porc, la cuptor - Pas 8
Pas 9

Deasupra puneți bucățile de carne, le adânciți puțin în varză.

Varză murată cu carne de porc, la cuptor - Pas 9
Pas 10

Aici am pus și câteva felii de mere prin varză, dar este opțional.

Varză murată cu carne de porc, la cuptor - Pas 10
Pas 11

Acoperiți tava cu un capac sau cu o folie de aluminiu și puneți în cuptor preîncălzit la 200 de grade, pentru 1 oră.

Varză murată cu carne de porc, la cuptor - Pas 11
Pas 12

După o oră scoateți folia, mâncarea va arăta cam așa.

Varză murată cu carne de porc, la cuptor - Pas 12
Pas 13

Întoarceți pe partea cealaltă bucățile de carne, mai amestecați ușor varza cu o lingură.

Puneți tava înapoi în cuptor pentru încă 1 oră, aceeași temperatură, dar fără capac sau folie.

Varză murată cu carne de porc, la cuptor - Pas 13
Pas 14

Este foarte important să nu vă grăbiți și să scoateți varza cu carne prea repede din cuptor. Ea trebuie să fie călită bine, carnea rumenită frumos, fără zeamă, doar cu grăsime.

Dacă mai este necesar, o mai țineți 15-20 de minute în plus la cuptor.

Varză murată cu carne de porc, la cuptor - Pas 14
Pas 15

Serviți cu niște piure sau ca atare, este oricum delicioasă și foarte bună.

Poftă Bună!

Varză murată cu carne de porc, la cuptor - Pas 15

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (8 porții)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Notă: 3 (1 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

eduardu
Eduardu (eduardu) 23 Jun 2018, 20:23

Nu ma asteptam sa fie atat de buna varza la cuptor. Am avut doar varza murata pusa toamna trecuta (la butoi dupa reteta si indicatiile tale de pe site,si cu ocazia asta iti multumesc,s-a pastrat pana acum foarte bine,si cred ca ar mai fi rezistat o perioada daca nu se termina!)A iesit foarte putin acra,ma asteptam sa fie mai acra si mai sarata. Ce-i drept nu am mai pus deloc sare in tava,doar piper si busuioc. In schimb am dat gres cu carnita de porc,am taiat-o cubulete mai mari si nu s-a patruns chiar asa cum trebuie,dar a fost acceptabila. Data viitoare o feliez mai subtire. Trebuie neaparat sa incerc si cu rata. Saru-mana pt retete testate si delicioase!!!

Poza mea pentru rețetă: