Reteta de Burrito mexican cu carne de vita

Reteta de Burrito mexican cu carne de vita

Daca inca nu ati incercat un burrito mexican adevarat, aproape ca la el acasa, va recomand neaparat sa o faceti. Chiar este delicios, anume varianta de casa mi se pare cea mai buna, pentru ca puteti singuri sa va alegeti ingredientele de cea mai buna calitate si cel mai bun gust.

Anume reteta de burrito cu carne de vita este cea clasica, exemplara, dar voi incerca neaparat si reteta de burrito cu pui in viitorul apropiat.

Daca sunteti incepatori am 3 recomandari esentiale:

- sa luati tortilla mai mare, asa veti modela si asambla burrito-ul mai usor;

- faceti din start doza dubla de carne gatita, adica folositi la reteta 1 kg de carne de vita, congelati amestecul gata preparat si prajit, apoi oricand aveti pofta de un burrito de casa rapid, doar decongelati o portie;

- puteti pune mai mult sos in burrito, asa va fi mult mai zemos si gustos, dar pentru prima data folositi mai putin, sa nu va curga peste tot cand il asamblati.

Ingrediente

Lipii tortilla
8 buc
aproximativ
Ceapa alba
1 buc
Ulei
50 ml
Usturoi (catei)
4 buc
Carne tocata de vita
500 g
Ardei gras rosu
1 buc
Porumb conservat
150 g
Fasole rosie la conserva
2 linguri
Pasta de rosii
3 linguri
Boia ardei dulce sau iute
1 lingurita
Oregano uscat
1 lingurita
Chimion pudra
1 lingurita
Sare
1 lingura
Piper negru macinat
0.5 lingurite
Orez fiert
200 g
gasiti link in pasi mai jos
Guacamole
8 linguri
dintr-un avocado, gasiti reteta mea in pasi. Dar puteti sa puneti numai felii de avocado, sau orice alt sos va place.
Rosii
1 buc
Salata verde
1 buc
sau folositi varza alba tocata
Cascaval
200 g

Pasi de urmat

1

In primul rand trebuie sa gatiti carnea de vita pentru reteta de burrito.

Intr-o tigaie adanca turnati uleiul, il incalziti si adaugati ceapa tocata marunt. Caliti la foc mediu si amestecati periodic pana incepe sa se rumeneasca.

2

Adaugati 4 catei de usturoi tocat sau pisat, amestecati si mai lasati 1 minut sa se caleasca.

3

Puneti carnea tocata de vita si amestecati continuu cu lingura pana se desface toata si isi schimba culoarea.

Lasati la prajit, amesecand periodic, pana scade complet tot lichidul din ea si incepe sa se rumeneasca.

4

Adaugati ardeiul rosu taiat cubulete, amestecati si caliti 5 minute.

5

Puneti toate mirodeniile - cate 1 lingurita de boia, oregano si chimion, apoi 1 lingura de sare si 0.5 lingurita de piper negru macinat.

Amestecati bine, caliti 2 minute.

6

Adaugati 3 linguri pasta de rosii, amestecati si lasati tigaia pe foc inca 5-10 minute la foc moderat.

7

La final puneti porumbul din conserva (scurs de zeama) si 2 linguri de fasole din conserva (sau mai mult, daca va place).

8

Amestecati totul bine si inchideti focul, aceasta va fi umplutura de baza pentru reteta de burrito cu carne de vita.

Lasati putin sa se raceasca pana pregatiti restul ingredientelor.

9

Pregatim restul ingredientelor pentru reteta de burrito.

Fierbeti 1 cana mica de orez, eu il gatesc de obicei dupa reteta de orez fiert cu unt, doar ca folosesc orez basmati.

Lasati-l putin sa se racoreasca, il puteti fierbe si cu ceva timp inainte de a pregati carnea.

10

Pregatit sosul Guacamole, puteti sa folositi reteta mea de pe site, sau oricare alta va place. Daca nu sunteti fan avocado puteti folosi orice alt sos preferat, de iaurt sau maioneza.

La fel puteti pastra si folosi avocado felii, dar iarasi folositi sos de iaurt sau maioneza la asamblat.

In plus, spalati si uscati frunzele de salata, taiati rosia cubulete.

11

Acum pregatim efectiv burrito mexican.

Luati o foaie de tortilla, de la o margine puneti un pic de cascaval ras, apoi 2-3 linguri de carne si 2 linguri de orez.

12

Apoi urmeaza sosul Guacamole (sau oricare alt sos doriti) si cateva cuburi de rosii.

13

La final puneti 1-2 frunze de salata (sau felii subtiri de varza alba/rosie) si inca 1-2 linguri de cascaval ras.

14

Modelam si gatim burrito in urmatorul fel:

- mai intai indoiti marginile laterale putin oblic (observati in poza ca nu sunt paralele);

15

- cu ambele maini strans rulati partea cu umplutura spre mijloc, faceti o singura intoarcere;

16

- apoi aduceti aripioarele marginilor laterale ramase spre mijloc si iarasi rulati in continuare burrito.

17

Incingeti bine pe aragaz o tigaie uscata, fara ulei.

Puneti rulourile de burrito la rumenit, prima data cu incheietura in jos.

18

Apoi le intoarceti repede pe toate partile, pana se rumenesc frumos.

Aveti grija ca se fac imediat, trebuie sa stati langa ele si continuati sa intoarceti rulourile.

19

Serviti rulourile de burrito intregi sau taiate jumatati, eventual cu niste iaurt pe langa, sau vreo salsa picanta de legume proaspete tocate marunt.

Verdictul nostru - clasicul burrito mexican de vita este delicios, cu siguranta il vom mai pregati de multe ori.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 8 portii
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !