Biscuiți economici cu iaurt
Sunt foarte puține rețete care să-mi iasă perfect din prima și pe care să nu le mai testez de măcar încă o dată pentru site. Dar la această rețetă de biscuiți cu iaurt am avut o presimțire bună - deși i-am făcut prima dată, în același timp am ținut să le fac poze pentru voi, și jackpot - s-au bucurat de un succes foarte mare la copii și nu numai. Pe lângă faptul că se gătesc repede, sunt niște biscuiți destul de economici, cu siguranță găsiți vreun iaurt pierdut prin frigider, 2 ouă, puțin ulei și câteva linguri de zahăr, nu?
I-am modelat în 2 forme, una de pișcot alungit - se face simplu și iese chiar mai bun decât pișcotul clasic (așa mi-a zis soțul). Cealaltă formă este împletită și biscuiții ies mai crocanți, la fel de buni și ceva mai interesanți. Deci puteți să-i modelați după plac, la fel merg combinate diverse arome, niște stafide, nuci, cacao, etc.
Ingrediente
●
Iaurt
200 g
puteți înlocui cu lapte bătut, chefir, etc
●
Făină albă calitate superioară
400 g
●
Praf de copt
10 g
un plic
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-un bol puneți iaurtul, 2 linguri de zahăr, 2 ouă, uleiul și sarea.
Pas 2
Amestecați bine cu o lingură sau spatulă.
Pas 3
Adăugați acum făina și praful de copt.
Mai păstrați puțină făină pentru modelarea aluatului pe masă.
Pas 4
Amestecați bine compoziția cu spatula sau lingura, până se încorporează complet făina.
Pas 5
Apoi presărați făina pe masă și mutați aluatul acolo.
Mai frâmântați puțin cu mâinile până devine uniform, este un aluat moale și ușor de lucrat.
Pas 6
Îl tăiați în aproximativ 24 de bucăți uniforme.
Pas 7
Acum le modelați cum vă place, le puteți face pișcot, cerc sau împletiți.
Pentru pișcot am făcut un baston mic din fiecare bucată de aluat.
Pas 8
Puțin l-am turtit cu degetele.
Pas 9
Apoi am pus 4 linguri de zahăr într-o farfurie și am presat în el biscuitele format cu una din laturi.
Pas 10
Pișcoturile astfel formate le aranjați cu zahărul în sus pe o tavă de cuptor, așternută cu hârtie de copt eventual.
Pas 11
Pentru biscuiții împletiți am modelat o baghetă mai subțire și am împletit-o, la fel i-am trecut cu una din laturi prin zahăr.
Biscuiții cerc le modelați în formă de bilă turtită și neapărat să-i presați în zahăr - acesta le face crocanți și mai buni chiar.
Pas 12
Se coc în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 20-25 de minute - încercați să nu-i rumeniți prea tare.
Pas 13
Aici sunt gata și cei împletiți.
Lăsați puțin să se răcorească și-i serviți cu mare poftă, sunt foarte buni, chiar neașteptat de buni!
Poftă Bună!
Cantitate:
750 g
(2 tăvi de biscuiți)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
20 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)