Biscuiti economici cu iaurt

Biscuiti economici cu iaurt

Sunt foarte putine retete care sa-mi iasa perfect din prima si pe care sa nu le mai testez de macar inca o data pentru site. Dar la aceasta reteta de biscuiti cu iaurt am avut o presimtire buna - desi i-am facut prima data, in acelasi timp am tinut sa le fac poze pentru voi, si jackpot - s-au bucurat de un succes foarte mare la copii si nu numai. Pe langa faptul ca se gatesc repede, sunt niste biscuiti destul de economici, cu siguranta gasiti vreun iaurt pierdut prin frigider, 2 oua, putin ulei si cateva linguri de zahar, nu?

I-am modelat in 2 forme, una de piscot alungit - se face simplu si iese chiar mai bun decat piscotul clasic(asa mi-a zis sotul). Cealalta forma este impletita si biscuitii ies mai crocanti, la fel de buni si ceva mai interesanti. Deci puteti sa-i modelati dupa plac, la fel merg combinate diverse arome, niste stafide, nuci, cacao, etc.

Ingrediente

Iaurt
200 g
puteti inlocui cu lapte batut, kefir, etc
Oua
2 buc
Ulei
100 ml
Zahar
6 linguri
Faina alba calitate superioara
400 g
Sare
0.5 lingurite
Praf de copt
10 g
un plic

Pasi de urmat

1

Intr-un bol puneti iaurtul, 2 linguri de zahar, 2 oua, uleiul si sarea.

2

Amestecati bine cu o lingura sau spatula.

3

Adaugati acum faina si praful de copt.

Mai pastrati putina faina pentru modelarea aluatului pe masa.

4

Amestecati bine compozitia cu spatula sau lingura, pana se incorporeaza complet faina.

5

Apoi presarati faina pe masa si mutati aluatul acolo.

Mai framantati putin cu mainile pana devine uniform, este un aluat moale si usor de lucrat.

6

Il taiati in aproximativ 24 de bucati uniforme.

7

Acum le modelati cum va place, le puteti face piscot, cerc sau impletiti.

Pentru piscot am facut un baston mic din fiecare bucata de aluat.

8

Putin l-am turtit cu degetele.

9

Apoi am pus 4 linguri de zahar intr-o farfurie si am presat in el biscuitele format cu una din laturi.

10

Piscoturile astfel formate le aranjati cu zaharul in sus pe o tava de cuptor, asternuta cu hartie de copt eventual.

11

Pentru biscuitii impletiti am modelat o bagheta mai subtire si am impletit-o, la fel i-am trecut cu una din laturi prin zahar.

Biscuitii cerc le modelati in forma de bila turtita si neaparat sa-i presati in zahar - acesta le face crocanti si mai buni chiar.

12

Se coc in cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 20-25 de minute - incercati sa nu-i rumeniti prea tare.

13

Aici sunt gata si cei impletiti.

Lasati putin sa se racoreasca si-i serviti cu mare pofta, sunt foarte buni, chiar neasteptat de buni!

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 750 grame (2 tavi de biscuiti)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Comentarii

MGP
MGP 22 feb 2019, 09:22

Buna ziua

Cum se pastreaza cel mai bine si cam cate zile tin?

Multumesc

lena
Elena (lena) MGP 22 feb 2019, 09:24

Le tin pe masa din bucatarie, intr-o cutie. N-am testat cat tin, dar sigur o saptamana ar trebui 😉

denilu
denilu 22 feb 2019, 19:22

Bună seara. Acum am vazut rețeta și aș vrea s-o încerc mâine, dar am o întrebare: Aș putea să pun o parte făină integrală și dacă da, cam cât? Mulțumesc frumos. O seară bună!

lena
Elena (lena) denilu 22 feb 2019, 19:33

Inlocuiti jumatate, aceeasi cantitate 😉

AlexandraSimion150
Alexandra Simion (AlexandraSimion150) 23 feb 2019, 13:26

Buna ziua! Se poate inlocui zaharul cu fructoza? Procedura ramane neschimbata? Dar cantitatea? Multumesc frumos!

lena
Elena (lena) Alexandra Simion (AlexandraSimion150) 23 feb 2019, 13:35

Teoretic se poate, dar nu stiu cantitatile, nu am lucrat cu fructoza. Cel mai bine sa testati :)

AlexandraSimion150
Alexandra Simion (AlexandraSimion150) 23 feb 2019, 13:38

Asa voi face. Am mai transformat cateva retete de aici si au fost la fel de bune, doar ca fara zahar 😉 Multumesc frumos pentru raspuns!

DoinaUlmeanu141
Doina Ulmeanu (DoinaUlmeanu141) 23 feb 2019, 20:10

Salut! Pot înlocui uleiul cu unt? Singurele mele variante sunt: unt, ulei de măsline sau ulei de in. Eventual 50ml ulei si 50ml unt topit? Mulțumesc.

lena
Elena (lena) Doina Ulmeanu (DoinaUlmeanu141) 23 feb 2019, 20:12

Toate variantele merg, important sa nu aiba miros intens si sa incurce😉

DoinaUlmeanu141
Doina Ulmeanu (DoinaUlmeanu141) Elena (lena) 24 feb 2019, 00:40

Mulțumesc pentru răspuns. Intre timp le-am făcut cu 50ml ulei de in si 50ml unt topit. Au ieșit atât de gustoase încât nu a mai rămas nici măcar unul pentru poză 😁. O treime le-am dat prin zahăr cu scorțișoară, alta prin zahăr amestecat cu nucă măcinată iar ultima cu zahăr vanilat. Delicioase toate! Mulțumesc pentru rețetă!

ConsuelaCatiBadea544
Consuela Badea (ConsuelaCatiBadea544) 03 mar 2019, 17:26

Buna ziua,

Daca nu am hartie de copt cum procedez? Ung tava, tapetez cu faina sau cum? Merge sa coc asa fara sa ung tava? Scuze ca cer asa amanunte dar nu am mai facut biscuiti pana acum iar reteta asta imi lasa gura apa.

lena
Elena (lena) Consuela Badea (ConsuelaCatiBadea544) 03 mar 2019, 21:10

Cred ca merge de pus si pe tava neunsa, pt ca au ulei in compozitie. Dar pt siguranta o puteti unge cu un pic de ulei :)

ConsuelaCatiBadea544
Consuela Badea (ConsuelaCatiBadea544) Elena (lena) 24 mar 2019, 15:46

Daniela B.
Daniela B. 28 mar 2019, 14:22

Foarte foarte gustosi si economici! Mulțumim pentru rețetă!

Poza mea pentru reteta:
DumitracheElena
DumitracheElena 25 iun 2019, 11:06

Buna ziua,

Merge si cu iaurt de capsuni?😃

Multumesc mult

lena
Elena (lena) DumitracheElena 25 iun 2019, 14:56

Sigur😉

Rodica2019
Rodica2019 28 nov 2019, 13:27

Deliciosi, nu foarte dulci, perfecti ptr cei mici. Eu am folosit zahar brun.

Multumesc mult. Retetele tale sunt cautate si in UK 😘

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Rodica2019 28 nov 2019, 13:46

Super, sa-i savurati cu placere Rodica! 😘👍😉