Demult jonglam cu ideea tortului Red Velvet, dar când am observat această variantă rapidă pe un canal de YouTube am zis că asta e momentul! Vă spun din start că a ieșit fenomenal de gustos, demult nu am savurat așa un tort delicios și de foarte mare efect. Pe lângă gust, mi-a plăcut mult metoda aceasta rapidă de preparare a pandișpanului - se răcește în câteva minute și este așa de fraged că nu necesită mare timp de pătrundere și frăgezire la frigider.
Recunosc că una din piedici să încerc un tort Red Velvet a fost faptul că trebuie să folosesc colorant alimentar. Dar până la urmă am zis că nu este așa o mare problemă dacă îl fac chiar și o dată pe an, să fie doar asta singurul produs mai dubios pe care îl consumăm... Din păcate să-l faceți cu suc de sfeclă nu merge, adică puteți, dar nu veți obține această culoare de efect. Pe de altă parte puteți să-l faceți fără colorant, numai cu cacao, sau chiar fără - dar atunci nu va fi Red Velvet.
Fetița mea mică nu mănâncă deloc prăjituri și torturi (nu-i plac, preferă un castravete în loc!), am fost surprinsă când mi-a cerut o felie și a declarat că este cel mai bun tort mâncat vreodată!
A fost interesant să-l gătesc în prima parte a zilei, până în ora 12, și după-amiază deja l-am savurat-testat la o cafea cu sora mea. Chiar rapid și fain, recomand neapărat să-l încercați!