Vreau astazi sa va sugerez o reteta de trufe de ciocolata - as spune chiar ca sunt si cele mai simple bomboane de casa, gustul nu se compara cu nimic din comert, dar ingredientele le puteti controla singuri, la fel si gustul.
Puteti sa improvizati trufe de ciocolata aromate, umplute cu orice, glazurate, sau simple, doar pudrate cu cacao/cocos/nuci. In plus, mie imi place sa le fac mai dietetice, folosesc ciocolata de 90% si le indulcesc cu stevie, pentru un gust bun dar continut scazut de carbohidrati. Aici sa aveti in vedere ca e nevoie de mai multa smantana lichida decat am scris mai jos.
Oricum, le recomand cu drag si neaparat sa folositi ciocolata care va place la gust, nu luati orice ciocolata neverificata. Ar fi bine sa fie de 60-70% pentru textura optima, dar va orientati si pe parcursul gatirii. Zilele trecute am facut o tura de trufe amestecate cu coaja de portocala confiata, nuci maruntite din granola low-carb, si a iesit o nebunie!