Pizza Kebab

Pizza Kebab

Ceva timp in urma am fost surprinsa sa aflu ca in Suedia una din cele mai populare varietati de pizza este pizza kebab. Foarte cautata de turisti si iubita de localnici, a fost creata de imigrantii veniti in tara prin anii '80 si reprezinta o combinatie fantastica intre bucataria italiana si cea turceasca.

Sa stiti ca pe buna dreptate si-a castigat popularitatea aceasta pizza kebab, este periculos de gustoasa cum a zis sotul meu, chiar deosebita, in special datorita sosului de usturoi. Carnea kebab o puteti prepara dupa orice reteta, eu am folosit kebab de pui preparat din timp, am congelat apoi chiar 2-3 bucati anume sa le am la indemana cand fac pizza aceasta.

Ingrediente

Aluat de pizza
2 buc
oricare preferati
Kebab de pui
3 buc
vedeti mai jos link spre reteta mea de kebab de pui
Sos de rosii pentru paste si pizza
4 linguri
Mozzarella
300 g
Ardei
1 buc
pentru topiing, puteti folosi ardei gras, sau ardei iute
Ardei iute
0.5 buc
pentru sos, eu am pus ardei bulgaresc neiute, sa manance si copiii
Iaurt cremos
3 linguri
Maioneza
3 linguri
Usturoi (catei)
2 buc
Sare
0.5 lingurite
dupa gust

Pasi de urmat

Pas 1

Preparati din timp kebabul de pui, eu am folosit reteta mea de kebab simplu de pui, am pastrat si am congelat cateva bucati pentru cand voi face pizza kebab.

O feliati subtire cand este rece bine.

Pizza Kebab - Pas 1
Pas 2

Preparati aluatul de pizza dupa reteta preferata, o puteti face dupa retetele mele de:

- aluat de pizza clasic;

- aluat italian;

- aluat cu dospire lenta,

etc.

Pizza Kebab - Pas 2
Pas 3

Intr-un bol amestecati 3 linguri de iaurt, 3 linguri de maioneza, 2 catei de usturoi pisat, putin ardei iute/neiute tocat marunt si sare dupa gust.

Daca sosul iese ceva mai gros, adaugati 2-3 linguri de apa, sa-l subtiati putin, atat cat sa-l intindeti mai usor peste pizza.

Pizza Kebab - Pas 3
Pas 4

Puneti la incalzit cuptorul si intre timp pregatim pizza kebab.

Intindeti foaia de pizza, cu mainile sau sucitorul.

Pizza Kebab - Pas 4
Pas 5

Puneti peste ea 2 linguri din sosul de rosii si il distribuiti uniform.

Pizza Kebab - Pas 5
Pas 6

Adaugati mozzarella data prin razatoare sau rupta bucatele.

Peste cascaval distribuiti feliile de carne kebab.

Pizza Kebab - Pas 6
Pas 7

La final asezonati cu putin ardei iute sau felii de ardei gras neiute.

Optional puteti sa mai adaugati orice alt topping va place - ceapa, porumb, ciuperci, etc. Eu merg pe aceasta varianta simpla si de baza.

Pizza Kebab - Pas 7
Pas 8

Coaceti pizza in cuptorul preincalzit la 200 de grade, timp de 15-20 de minute, sau pana se rumenesc marginile uniform.

Pizza Kebab - Pas 8
Pas 9

Inainte de servire o asezonati deasupra cu sosul de iaurt pregatit mai sus si savurati. Este extrem de buna, frageda si aromata.

Pofta Buna!

Pizza Kebab - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 buc (2 pizza medii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 120 min
Data publicarii:

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !