Pizza cu Nutella si banane

Pizza cu Nutella si banane

Vreau astazi sa va arat unul din deserturile preferate ale fetelor mele, de fiecare data sunt incantate cand le gatesc surpriza pizza cu Nutella si banane, bineinteles pe langa alte feluri de pizza clasice. Tot procesul este simplu si rapid, chiar merita sa o pregatiti periodic, ca un mic alint dulce pentru toata familia.

Eu o fac cu aluatul de pizza clasic, recomand neaparat bananele pentru ca echilibreaza si evidentieaza subtil gustul mai complet al cremei de ciocolata Nutella. Inca ceva, sa preparati pizza desert prima apoi restul de pizza pe care le-ati planificat, astfel pizza cu Nutella va avea timp sa se raceasca putin si sa fie exact asa cum trebuie cand ajungeti sa serviti desertul.

Puteti cu usurinta sa preparati acest desert si cu Nutella de casa, astfel va fi ceva mai sanatoasa, vegana sau de post, dar bineinteles va organizati din timp sa aveti crema de ciocolata deja preparata.

Ingrediente

Aluat de pizza
1 buc
vedeti in pasi linkul spre reteta mea de aluat
Nutella
5 linguri
nutella de casa, daca vreti o varianta vegana sau de post
Banane
2 buc

Pasi de urmat

Pas 1

Preparati aluatul de pizza, vedeti reteta mea de aluat clasic aici, foarte reusit si testat de multi ani, doar aveti grija eventual sa dublati cantitatile daca sunteti mai mult de 3 persoane la masa.

Deci intindeti foaia de pizza si eventual o puneti in tava, eu o asamblez pe hartie de copt si o coc pe vatra improvizata ca in reteta de pizza a lui Gennaro, vedeti pasii 10-17.

Pizza cu Nutella si banane - Pas 1
Pas 2

Distribuiti Nutella pe toata suprafata, de preferat in strat nu prea gros.

Pizza cu Nutella si banane - Pas 2
Pas 3

Peste crema de ciocolata aranjati rondele de banane.

Pizza cu Nutella si banane - Pas 3
Pas 4

Coaceti pizza in cuptorul preincalzit la 200-220 de grade, pana se rumenesc frumos marginile.

Pizza cu Nutella si banane - Pas 4
Pas 5

Neaparat lasati sa se raceasca putin inainte de servire si savurati. Este delicioasa si intotdeauna cu succes maxim la copii.

Pofta Buna!

Pizza cu Nutella si banane - Pas 5

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 buc (o pizza medie)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 50 min
Data publicarii:

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !