Gem crud de trandafiri și zahăr
Trandafirii de dulceață din grădină ne bucură în fiecare an cu arome și petale frumoase, chiar am reușit anii trecuți să prepar din ei câteva rețete aromate - dulceață de trandafiri, sirop de trandafiri și dulceață de cireșe cu trandafiri. Anul trecut am testat o nouă rețetă de pastă cu trandafiri cruzi, sau gem de trandafiri, care a trecut testul peste iarnă și sezon.
Acest gem crud de trandafiri este ca o mică bombă de culoare și aromă, dar și de vitamine crude conservate. L-am folosit în limonade, aluaturi, creme, sau chiar simplu cu un iaurt grecesc, are un gust puțin mai astringent, doar aveți grijă să consumați câte puțin. Se păstrează neapărat la frigider în borcane de sticlă, deci folosiți pe parcursul anului și vă bucurați de aromele verii chiar și în sezonul rece!
Ingrediente
●
Petale de trandafiri
200 g
uscate, curățate și atent alese de impurități, nespălate!
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Pregați toate ingredientele, stoarceți zeama de la 1 lămâie, 200g petale de trandafiri se aleg de pe flori, aveți grijă să fie uscate, curate și fără insecte.
Pas 2
Puneți-le pe toate într-un blender.
Pas 3
Și mixați bine până obțineți o pastă uniformă și fină.
Pas 4
Cu o lingură puneți acest gem de trandafiri crud în borcane și închideți strâns capacele.
Puneți la frigider și păstrați cât aveți nevoie, rezistă cu succes peste iarnă, mai mult nu știu pentru că la noi s-au consumat repede.
Pas 5
Și doar clătind blenderul cu apă plată, uitați ce culoare frumoasă am avut - imediat am folosit această apă la o limonadă delicioasă cu trandafiri...
Poftă Bună!
Cantitate:
600 g
Timp de preparare:
10 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării: