Tort "Musuroi de cartita"
Stiam demult de acest tort in varianta la plic, luna trecuta mi l-ati amintit pe forumul nostru - multumesc mult Lavinia pentru poze si idee :) - am improvizat fara plicul cu prafuri, si am avut un rezultat 100% cu toate, si blatul si crema au fost perfecte.
Este un tort foarte fresh, datorita combinatiei crema de lapte-banane, blatul ciocolatos si putin faramicios se potriveste pefect cu toate. Recomand cu incredere, mai ales ca am fost rugata de musafirii care l-au gustat sa-l postez neaparat cat mai repede pe site.... va dati seama ca au avut si de ce:) La ultima etapa aveti si poza cu sectiunea tortului.
Detalii tehnice - am folosit Reteta de chec cu cacao pentru blat, in tava de 28 cm (recomand sa folositi o tava mai mica sau sa mariti ingredientele proportional daca vreti un tort mai inalt). La crema am folosit jumatate din ingredientele de la Reteta de crema de galbenusuri cu lapte, amestecata cu putina gelatina, din pacate a mea nu s-a prins deloc si a fost tortul mai cremos - deci daca vreti un tort cremos nu puneti gelatina, daca vreti unul mai ferm, ca un sufleu, adaugati gelatina dizolvata in putina apa.
Semipreparate
●
1 l
folositi 4 galbenusuri si restul cantitatilor ingredientelor in jumatate
Ingrediente
●
Ingredientele de la checul cu cacao
1 buc
adica 1 cantitate din toate ingredientele - pentru o tava de 24-26 cm - daca este mai mare puneti cam dublu
●
Gelatina
20 g
O dizolvati in 100 ml de apa calda bine
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Preparati blatul pentru tort dupa Reteta de chec cu cacao - il lasati sa se racoreasca, in acest timp pregatiti crema.
Pas 2
Preparati Crema de galbenusuri si unt - urmati toti pasii si folositi doar jumatate din ingredientele retetei.
Aici aveti o poza cu crema gata, racita si incorporata cu unt.
Pas 3
Pentru a face crema mai ferma puteti adauga putina gelatina dizolvata in apa calda. O adaugati la crema si amestecati bine.
Pas 4
Acoperiti crema cu o folie alimentara de plastic, o puneti la rece pentru 30-50 de min, in acest timp gelatina usor se prinde si crema va fi mai tare. Din pacate, am folosit o gelatina mai noua si nu s-a prins, veti vedea ca la mine crema turnata pe tort este mai lichida. In mod normal trebuie sa se faca mai groasa si va fi mai simplu de pus pe tort.
Pas 5
Pana se prinde crema pregatim blatul - cu o lingura usor si atent scoateti miezul - pastrati bordurile si luati cam asa ca sa ramana jumatate de cm de la baza blatului.
Pas 6
Cam asa trebuie sa fie blatul gata pregatit pentru a lucra mai departe. Faramiturile le puneti separat si le vom folosi la ultima etapa.
Pas 7
Bananele se taie jumatati de-a lungul si se pun la baza blatului.
Pas 8
Turnati crema peste banane, cu o lingura o impingeti si pe la margini si intre banane. Aici o vedeti mai cremoasa, din cauza gelatinei care nu s-a prins, dar a fost foarte buna si asa, a curs putin de tot - crema este destul de buna si fara gelatina.
Pas 9
Pe toata suprafata tortului presarati din abundenta faramiturile scoase mai inainte de pe blat - la mine au mai ramas, nu am folosit toata cantitatea.
Pas 10
Il inveliti cu o folie alimentara si il puneti la frigider pentru 2-3 ore sa se intareasca crema si sa se patrunda aromele.
Pas 11
Aici aveti si o sectiune cu tortul - a fost super delicios, cu aroma de lapte, banane si ciocolata.
Cantitate:
1 kg
(10-12 portii)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
120 min
Data publicarii:
Nota:
5 (6 voturi)