Pâine cu lapte
O pâinică neașteptat de bună, a fost o mare descoperire pentru mine - un miez moale, pufos și fraged.
Se prepară foarte repede, și chestia este că doar înlocuiți apa din pâine cu laptele. Recomand să o încercați neapărat, veți fi foarte surprinși și uitați de pâinea cu E-uri :)
În poze veți vedea cantitatea dublă de ingrediente (este așa de bună că se termină prea repede, a trebuit să fac mai mult), eu voi pune rețeta de bază - pentru 1-2 pâinici.
Ingrediente
●
Făină albă calitate superioară
480 g
●
Drojdie uscată
7 g
sau 25g de drojdie proaspătă
●
Susan
2 lingurite
sau mac
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Încălziți puțin laptele - aveți grijă să nu fie fierbinte să nu opăriți drojdia.
În puțin lapte dizolvați drojdia.
Pas 2
Apoi adăugați restul de lapte și sarea, amestecați bine.
Pas 3
Adăugați făina și frământați aluatul.
Pas 4
Puneți aluatul într-un bol uns cu puțin ulei și lăsați să crească până își dublează volumul.
Pas 5
Când a crescut îl mai frământați o dată și lăsați 10 min să se odihnească.
Pas 6
Din cantitatea de aluat pe care am făcut-o eu (am pus dublu de ingrediente) eu am făcut 3 bile pentru 3 pâini.
Dacă faceți o singură porție de aluat, îl lăsați așa sau îl împărțiți în 2 bile de aluat.
Pas 7
Fiecare bilă de aluat o tăiați în 3 părți egale.
Pas 8
Întindeți fiecare bucată de aluat și împletiți pâinea. Detalii despre împletitură puteți vedea și în Rețeta de pâine de casă.
Pas 9
Fiecare pâine astfel formată o puneți într-o tavă unsă cu puțin ulei - eu am pus în tăvi de cozonac, dar merge și orice tavă de cuptor. Lăsați să crească pâinile într-un loc cald și ferit de curent.
Pas 10
După ce își dublează volumul le ungeți cu puțin ou bătut și presărați susan sau mac.
Pas 11
Coaceți pâinile la foc mediu - 180-200 grade până se rumenesc frumos. Le scoateți din cuptor și lăsați 10 min în tăvile fierbinți.
Pas 12
După 10 min scoateți pâinile din tăvi, le răsturnați pe un fund și acoperiți cu un prosop până se răcesc complet.
Pas 13
Pâinea este perfectă să o lăsați 2-3 ore să se răcească complet și să se pătrundă. Altfel se mănâncă prea repede, nici nu observați cum se termină - așa-i de bună proaspătă.
Poftă Bună!
Cantitate:
2 buc
(o pâine mare sau 2 mici)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (15 voturi)