Ciuperci umplute

Ciuperci umplute

Este o rețetă clasică, puțin improvizată de mine - foarte bună și sănătoasă.

Semipreparate

4 linguri
   

Ingrediente

Ciuperci albe proaspete
1 kg
   
Ceapă albă
1 buc
   
Cașcaval clasic
100 g
   
Carne de pui
200 g
   
Pătrunjel verde
1 legatura
1 legătură mică
Piper negru
0.25 lingurite
un vârf de linguriță
Sare
0.5 lingurite
   
Maioneză
4 linguri
   

Pași de urmat

Pas 1

Spălați și curățați ciupercile proaspete. Le scoateți piciorușul (le lăsați într-o farfurie separat) și atent cu un cuțit curățați interiorul ciupercilor.

Ciuperci umplute - Pas 1
Pas 2

Piciorușele ciupercilor le tăiați mărunt, carnea de pui o spălați și tăiați cubulețe, apoi curățați ceapa și o tăiați mediu. Turnați puțin ulei într-o tigaie, și puneți la călit împreună ceapa, carnea și piciorușele.

Ciuperci umplute - Pas 2
Pas 3

Le lăsați să se rumenească, după care opriți focul și lăsați puțin până se răcoresc.

Dați această compoziție prin mașina de tocat carne, sau le pasați bine cu un blender.

Ciuperci umplute - Pas 3
Pas 4

Peste compoziția tocată, adăugați verdeața mărunțită, cașcavalul ras mărunt, sare, piper după gust.

Amestecați bine.

Ciuperci umplute - Pas 4
Pas 5

Umpleți ciupercile pregătite cu compoziția anterioară, le ungeți cu maioneză (vor face o crustă rumenă) și le puneți la cuptor.

Ciuperci umplute - Pas 5
Pas 6

Le lăsați la cuptor până se rumenesc bine, după care le scoateți.

Ciuperci umplute - Pas 6
Pas 7

Sunt bune atât calde cât și reci - sigur vor fi preferatele meniului familiei.

Poftă Bună!

Ciuperci umplute - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (3-4 porții)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Notă: 4 (3 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

naciualina
alina naciu (naciualina) 11 Feb 2009, 13:25

deseara o sa le fac si eu

Nota mea pentru rețetă:
amalia80
amalia80 02 Sep 2010, 10:39

Eu le ung cu ou si apoi le presar putin pesmet, voi incerca si cu maioneza sa vedem cum ies.

bocsa
gabriela (bocsa) 05 Sep 2010, 18:22

Si eu tot cu ou le ungeam dupa ce le pun umplutura.Am sa incerc cu maioneza.Produsul final arata bine, trebuie incercat.

olguta
olguta 29 Sep 2010, 15:43

eu fac umplutura din ciuperci, ceapa, morcov si ou fiert, iar cascavalul il presor deasupra

strutioana
strutioana 16 Mar 2011, 10:03

cand le pun in tava le pun cu gaura aia in jos??si cu ce se unge tava ca nu am vas de sticla?? 

lena
Elena (lena) strutioana 16 Mar 2011, 10:05

Tava se unge cu putin ulei, orice tava - si se pun cu gaura in sus, se vede bine in poze.

ionmaria100
maria (ionmaria100) 13 May 2011, 10:08

am incercat si eu reteta asta si au fost super bune!!pacat ca nu am timp sa fac mai multe dintre retetele postate de tine .dar o sa incerc ca sunt delicioase.

lennusika
lennusika 27 Aug 2011, 21:32

Buna seara...Nici nu stiu cum sa incep...Eu am facut multe retete de pe situl dumneavoastra...o iesit foarte bune...dar... as vrea sa va cer un sfat...peste doua saptamani ...daca imi iau permisul de conducere...as vrea sa ii invit la mine acasa pe viitori mei socrii...la pranz pe la 12 ...si nu stiu ce mancare sa fac...vreau sa fie ceva mai special...m-am inregistrat poate ma puteti ajuta si pe mine cu niste ideei...multumesc tare mult...si astept raspuns...

Cori
Cori 11 Jan 2012, 19:59

Mmmm, foarte bune ciupercile umplute ! Si eu fac de cate ori am ocazia, cu diferite umpluturi, in functie de ce am prin casa sau ce am pofta.

Foarte apetisante cele facute de tine, dupa cum se vad in poza 

Poza mea pentru rețetă:
lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 29 Jan 2012, 23:20

Am facut-o anul trecut de Valentine's Day, cred ca repet experienta si peste cca 2 saptamani. Gustos, gustos!

Poza mea pentru rețetă:
aacteea
aacteea 02 Mar 2012, 20:59

Si eu fac ciuperci umplute ( de care sunt f mandra ) , mereu sunt laudata. Branza, unt si marar  condimente , asta contin ciupercile din poza mea. Apoi punem kaizer..Dupa care punem cascaval, eu nu am avut asa ca am pus cascavea( tot un fel de cascaval afumat ) , piper si un vf de delicat..Le-am pus pe aragaz ( am gratar cu apa)Si in sfarsit poza cu prima ciupercuta minune...

Poza mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) 02 Mar 2012, 21:01

Aacteea, nu te suparici, dar voi sterge pasii retetei tale - este categorie separat pt asta sau pe forum - aici punem doar pozele finale de la retetele incercate, te rog mult....

aacteea
aacteea 02 Mar 2012, 22:14

Ok, nu-i problema.

Ghicicine
Ghicicine 11 Jun 2012, 02:19

Mmmm. Super cipercile umplute. Am incercat si eu reteta dar m-am blocat la punctul 5, adica le-am uns cu maioneza si a trecut 1 zi si inca nu au facut crusta rumena sa le pot baga la cuptor :P. Dar au iesit superrr ...

lena
Elena (lena) 11 Jun 2012, 07:09

Ghicicine, le pui imediat la cuptor, la 200 de grade si crusta se face acolo...........

stelutica
stelutica 15 Jun 2013, 17:20

perfecta e aceasta reteta...am facut-o si eu ,este ideala pt cei "pofticiosi"!

Nota mea pentru rețetă:
sofronie.amalia
sofronie.amalia 26 Jan 2014, 23:26

Foarte bune ciupercile, facute dupa reteta postata de tine, eu obisnuiam sa le fac cu bacon dar sunt foarte gustoase si cu pui !

HosuAla883
Hosu Ala (HosuAla883) 30 Dec 2018, 11:52

Buna ziua.Fac aceasta reteta de vreo 2 ani, dupa ce am preluat-o de pe acest site.Este un deliciu!Multumesc, Lena!

Nota mea pentru rețetă: