Carne de porc cu cașcaval și ceapă, la cuptor

Carne de porc cu cașcaval și ceapă, la cuptor

Foarte bună rețetă, carnea se combină perfect cu cașcaval și ceapă. Această rețetă se mai numește carne în stil franțuzesc, este o bună înlocuire a clasicelor șnițele de sărbători - se prepară mult mai repede și este foarte gustos.

Semipreparate

200 g
   

Ingrediente

Cotlet de porc fără os
500 g
sau orice carne preferată, friptură de porc sau carne de vițel
Maioneză
200 g
se poate și fără maioneză, dar carnea va fi mai uscată
Ceapă albă
2 buc
   
Cașcaval clasic
400 g
   
Sare
0.5 lingurite
   
Piper negru
0.5 lingurite
   

Pași de urmat

Pas 1

Cotletul de porc se taie felii și se porționează în bucăți medii.

Carne de porc cu cașcaval și ceapă, la cuptor - Pas 1
Pas 2

Carnea se bate bine cu ciocănelul.

Carne de porc cu cașcaval și ceapă, la cuptor - Pas 2
Pas 3

Se unge o tavă de cuptor cu ulei, în care se pun bucățile de carne una lângă alta.

Carne de porc cu cașcaval și ceapă, la cuptor - Pas 3
Pas 4

Se presară piper și sare peste carne.

Carne de porc cu cașcaval și ceapă, la cuptor - Pas 4
Pas 5

Se prepară puțină maioneză (sau folosiți cumpărată).

Se unge carnea uniform cu ea.

Carne de porc cu cașcaval și ceapă, la cuptor - Pas 5
Pas 6

Ceapa se taie fidea subțire și se aranjează peste carnea unsă cu maioneză.

Carne de porc cu cașcaval și ceapă, la cuptor - Pas 6
Pas 7

Se rade cașcavalul deasupra.

Carne de porc cu cașcaval și ceapă, la cuptor - Pas 7
Pas 8

Carnea se lasă la cuptor, la temperatura maximă, aproximativ 40-50 de min - cât se rumenește.

Cât este fierbinte se scot din tavă bucățile de carne. Dacă lăsați să se răcească în tavă, cașcavalul se lipește rău de ea, și va fi mai greu să le scoateți întregi.

Carne de porc cu cașcaval și ceapă, la cuptor - Pas 8
Pas 9

Sunt sigură că va place la toată familia, arată foarte bine și are un gust deosebit.

Eu le prepar cam la toate sărbătorile.

Poftă Bună!

Carne de porc cu cașcaval și ceapă, la cuptor - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (9-10 bucăți)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Data publicării:
Notă: 5 (8 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

vero79
veronica (vero79) 24 Feb 2009, 07:51

Buna dimineata.Ai dreptate sunt usor de preparat si arata si bine,multumesc pentru reteta am sa o scriu si pe aceasta langa celelalte.

Nota mea pentru rețetă:
naciualina
alina naciu (naciualina) 25 Feb 2009, 13:39

ce bunatate tb neaparat sa o fac si eu.

lena ajutane si cu niste garnituri

mersi si bafta in continuare

lena
Elena (lena) 25 Feb 2009, 16:47

Sigur, voi face si garnituri, doar ca sunt foarte simple...

geta73
geta73 26 Feb 2009, 13:09

Buna Lena ,

reteta asta este excelenta ma ajuti cu o garnitura la ea,multumesc mult pentru retetele minunate

lena
Elena (lena) 26 Feb 2009, 18:24

Deci garnituri se pot face urmatoarele: piure de cartofi, cartofi natur, orez, legume proaspete, legume congelate, etc.

geta73
geta73 03 Mar 2009, 10:58

Ce sa zic ?este o retaeta super.Am incercat-o sambata si a fost un adevarat deliciu.Dragele mele incercati-o  este foarte buna.Multumesc mult LENA .

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) geta73 03 Mar 2009, 18:23

geta73
geta73 03 Mar 2009, 19:33

Lena ,eu am mai adaugat ceva , daca imi dai acceptul o sa-ti spun .

lena
Elena (lena) 04 Mar 2009, 09:51

Da, sigur - stiu ca se poate adauga ciuperci, rosii, cartofi - dar asta deja este alta reteta.

Astept sa ne spui ce ai pus

geta73
geta73 05 Mar 2009, 14:03

nuuuuuuu,nu m-am abatut prea mult de la reteta de baza .am mai pus peste carne boia dulce de ardei si cimbru ,iar ceapa am amesctecat-o cu un ardei kapia rosu tocat la fel fideluta .

lena
Elena (lena) 05 Mar 2009, 22:15

Interesant

olga
olga 26 Mar 2009, 13:26

Intr-adevar, e foarte usor de preparat si rezultatul este delicios. Eu am folosit carnita de curcan in loc de porc si a iesit foarte gustos. Cel mai important este ca nu am stat mai mult de 20 min in bucatarie - cu tot cu spalat vase! Multumim Lena!

alinutza85
alinutza85 07 Apr 2009, 22:50

Sunt  foarte gustoase aceste snitele,chiar delicioase....

Multumim pt.aceste retete  minunate!!!

Toata stima si respectul..... 

Mihaela
Mihaela 03 Jun 2009, 18:38

Lena, esti o adevarata minune, pina in mopmentul asta, situl tau, imi place cel mai mult, este foarte bine explicat, si foarte organizat cu poze... cu tot...

suuuuupeeeerrrrr... toata stima si rezpectul... as vrea sa fac si eu aceasta reteta, dar merge si cu orice fel de carne?? eu nu maninc carne de porc, si.. nici nu prea maninc carne de obicei, dar cu carne de miel, pui sau vita.. ce parere ai?

lena
Elena (lena) Mihaela 03 Jun 2009, 18:46

Eu zic ca merge cu orice tip de carne preferat, important la aceasta reteta sa nu fie cu oase

AncaC
AncaC 15 Jun 2009, 17:42

M-ar interesa şi câteva retete din carne de vită

lena
Elena (lena) 15 Jun 2009, 18:01

La aceasta reteta poti folosi si carne de vita, batuta bine.

AncaC
AncaC 15 Jun 2009, 19:44

Multumesc pentru sfat, sunt sigura ca va fi buna, am incercat retata cu peste si cascaval si mi-a placut f. mult!

zooni
zooni 12 Dec 2009, 16:46

Draga Lena, te respect foarte mult, in prmul rand, pentru munca pe care o depui si  ca ne dai o MANA de AJUTOR  noua celor care vrem sa gatim si suntem de cele mai multe in pana de idei.

Crista
Cristina Sabau (Crista) 30 Dec 2009, 09:36

ce bine arata....hmmm ..dar oare daca  as face cu pulpa de porc sau pulpa de vita ..cum ar iesi? imi dai un sfat te rog...  mersi

Crista
Cristina Sabau (Crista) 30 Dec 2009, 09:37

...tocmai am observat un com mai sus ...merge cu orice tip de carne ...super !

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) 30 Dec 2009, 09:44

Va fi bine, doar sa le bati bine - sa fie moale carnea si le tii la un foc mai mic la cuptor, sa se patrunda bine carnea.

TaniaA
TaniaA 25 Feb 2010, 15:11

simplu, rapid si cel mai important: foarte bun!!!!!!!!!!!!!!

TaniaA
TaniaA 01 Sep 2010, 11:48

e o alternativa foarte buna si mai rapida atunci cand ai pofta de snitele dar nu ai mult timp la dispoyitie si n-ai chef sa prajesti la tigae. am incercat sa le fac si fara ceapa dar nu au fost asa bune, cu ceapa carnea iese moale si foarte buna.

amalia80
amalia80 02 Sep 2010, 10:56

Arata bine, insa eu as pune cascavalul mai pe la sfarsit. Mi se pare cam mult 50 de minute pentru cascaval sa stea la cuptor.

Nota mea pentru rețetă:
nona
nona nona (nona) 19 Oct 2010, 10:55

arata f bine si cred ca asta fac azi de mancare la familia mea , chiar nu mai stiu ce!

imi place sa mai vin cu ceva nou si cred ca daca as unge carnea si cu putin mustar nu ar fi rau! ce zici lena merge?

lena
Elena (lena) nona nona (nona) 19 Oct 2010, 16:46

Sigur nu strica, doar daca va place mancarea mai picanta poti sa pui si mustar.

valeria
valeria 07 Nov 2010, 21:04

Buna. sunt noua pe aici.dar apa nu se pune??

Elena2
Elena2 26 Dec 2010, 12:44

e superrrrrrrrrrrrr

Elena2
Elena2 26 Dec 2010, 12:45

Imi place foarte mult reteta...!

Nina-Andreea
Nina-Andreea 17 Dec 2011, 17:07

Nu prea sunt eu prietena cu carnea de porc, dar aceasta reteta este absolut dementiala! Tocmai am savurat-o lângă un piure de cartofi si castraveti murati. Un deliciu!!

Poza mea pentru rețetă:
Iulia2002
Iulia2002 27 Apr 2012, 12:49

Draga Lena, esti fantastica!!!Am gatit aseara aceasta reteta si a fost o nebunie....Sunt dependenta de site-ul tau, e foarte bine organizat, totul este perfect.

Multumesc foarte mult!!!

alina roxana
alina roxana 27 May 2012, 16:16

nemaipomenit de gustos si foarte usor de preperat  ,multumim lena

Poza mea pentru rețetă:
g.iuliana
g.iuliana 07 Sep 2012, 12:37

Buna Lena,super-delicioasa carnita,ma inspir des din retetele tale, si iti multumesc.Numai bine.

Lianulia
Lianulia 09 Oct 2013, 17:39

O reteta pe gustul meu: rapida, simpla si gustoasa! Si eu as pune cascavalul spre sfarsit.

Nota mea pentru rețetă:
tiki
tiki 28 Oct 2013, 17:36

Buna tuturor. Din cauza unei vecine, mi-a iesit carnea mai crocanta (nu vreau sa zic arsa), dar a fost f.buna. Ceapa a fost cireasa de pe tort. Cu o garnitura si un castravete murat........no coment. Pupici.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
daliana
daliana 10 Apr 2014, 21:35

Buna, as dori sa fac reteta in acest weekend, vreau sa va intreb daca se poate pastra pana a doua zi, nu se prea intareste cascavalul?multumesc

lena
Elena (lena) daliana 10 Apr 2014, 21:53

Daca le serviti reci a 2-a zi, intr-adevar crusta de cascaval este mai tare, dar sunt la fel de buni, eu le mai pun la sanwich-uri.

Dar le puteti incalzi cam 10 minute la cuptor intr-o tava, sau la microunde, si sunt ca proaspete.

anny908
anny908 21 Apr 2014, 16:41

cer scuze...la temperatura maxima,cascavalul timp de 40-50 min.nu se va arde?

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) anny908 21 Apr 2014, 21:28

Depinde de cascaval si de cuptor, dar oricum mai putin de 40 de minute la 180-200 grade trebuie lasata.

OanaPavel
OanaPavel 02 Dec 2014, 15:23

Se pune foaie de aluminiu peste tava si se da la cuptor? 

lena
Elena (lena) OanaPavel 02 Dec 2014, 17:34

Nu se pune foaie de aluminiu deasupra.

vio2011
vio2011 07 Dec 2014, 23:21

Idee geniala pt masa de revelion:tu Lena o lauzi pe bunica ta iar noi te lăudăm pe tine!încă odată mulțumim!

maria si sofia
maria si sofia 07 Jan 2015, 17:16

Cate bucati ies dintr-o portie, oare imi ajunge pentru 4 adulti si 3 copii? Mersi

lena
Elena (lena) maria si sofia 07 Jan 2015, 17:28

Ajunge, dar depinde si de cat de mancaciosi sunt :(

Vio 333596
Vio 333596 08 Jan 2015, 08:30

10  

Super misto,ffff buna

Multumesc!

maria si sofia
maria si sofia 08 Jan 2015, 17:41

Mersi, :) sa speram ca nu chiar asa mancaciosi!

Saracarina
Saracarina 25 Apr 2015, 11:27

Lena, cu ceapa verso fi la fel de buna sau sa folosesc ceapa uscata? Multumesc. 🌺

Saracarina
Saracarina 25 Apr 2015, 11:28

Doamne ferește, ce am scris! Ceapa verde. Scuze.

lena
Elena (lena) 25 Apr 2015, 13:36

Se poate si cu verde, dar e mai gustos cu ceapa uscata:)

Charlie
Charlie 23 Apr 2017, 12:50

Draga Lena, ce-mi faci tu mie?  

A iesit un Tort de porc, cu crema de ceapa si cascaval!  O minune! 

Iti multumesc, si te pup!

Mari Nagy
Mari Nagy 18 Dec 2017, 10:31

Draga Lena, multumesc pentru reteta. E minunata, ca si toate celelalte retete ale tale ! Usor de facut, gustoasa, satioasa si aspectuoasa. Pe cand mi-am adus aminte sa fac poza (sa ma laud !!!) doua bucati lipseau deja iar ce se vede mai inchis la culoare nu e ars, e ceapa rosie pentru ca nu am avut suficienta alba. 

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă: