Ingrediente
●
Crema de branza de vaci(quark)
500 g
●
Ulei de floarea soarelui
1 pahar
●
Praf de copt
3 buc
adica 3 plicuri
●
Esenta de vanilie
1 buc
●
Faina alba calitate superioara
700 g
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
De obicei pentru aceasta reteta de aluat, cumpar crema de branza, sau branza de vaci mai lichida.
Pas 2
Intr-un bol mai mare, incepem sa facem aluatul - se pune branza prima.
Pas 3
Adaugam ouale, ametecam bine.
Pas 4
Apoi se toarna uleiul, la fel amestecati bine.
Pas 5
Adaugati un pahar de zahar si mixati.
Pas 6
Urmeaza plicurile cu praf de copt si esenta de vanilie.. Amestecati bine.
Pas 7
In final adaugati faina, si framantati un aluat moale. Nu se lipeste de maini pt ca are mult ulei, asa ca nu il framantati mult.
Pas 8
Aluatul se lasa 2 ore la temepratura camerei, acoperit cu folie alimentara. In acest timp pregatim merele.
Pas 9
Merele se curata de coaja si cotor, se taie cubulete. Se pun cu un pahar de zahar intr-un ceaun sau tigaie, cu o jumate de pahar de apa. Lasati la foc mediu sa se inmoaie bine si sa se evapore tot lichidul.
Pas 10
Dupa ce o scazut tot lichidul, stingeti focul si lasati sa se raceasca.
Pas 11
Dupa 2 ore, impartim aluatul in 4 si il framantati usor.
Pas 12
Fiecare parte de aluat o intindeti cu facaletul, cam de 5-6 mm grosime. Cu un pahar sau cana cu gura mare taiati rondele din el.
Pas 13
Puneti cate putina umplutura de mere pe fiecare bucatica de aluat.
Pirojki-urile se formeaza astfel - se apropie marginile opuse ale rondului de aluat, si se lipeste bine(ca la coltunasi).
Pas 14
Se pun pe tigaie de cuptor, unsa cu ulei, cu marginea in jos - se modeleaza ca sa nu se vada colturile.
Se ung cu galbenus de ou si se lasa la cuptor pana se rumenesc.
Pas 15
Se scot din cuptor, si se lasa sa se racoreasca usor. Sunt bune si aromate, atat calde cat si reci.
Pofta Buna!
Cantitate:
2 kg
(30 buc)
Timp de preparare:
90 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
120 min
Data publicarii:
Nota:
5 (8 voturi)