Ingrediente
●
Paste
500 g
aici puteti folosi orice tip de paste doriti, unica conditie este sa fie sub forma de spaghetti, adica lungi
●
Zahar
1 pahar
cantitatea de zahar se regleaza dupa gust - aici am pus sa fie mai dulce
●
Esenta de vanilie
1 buc
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe pachet.
Pas 2
Dupa ce au fiert le scurgeti de apa, clatiti cu un pic de apa rece.
Apoi le turnati putin ulei rafinat - 2-3 linguri, amestecati bine, ca sa nu se lipeasca intre ele.
Pas 3
Stafidele le clatiti cu apa fierbinte.
Pas 4
Intr-un bol adanc bateti 5 oua, adaugati laptele, zaharul si esenta de vanilie.
Pas 5
Cu un tel sau lingura le amestecati bine.
Pas 6
Se adauga compozitia de oua la macaroane si se amesteca bine cu o lingura.
Pas 7
Adaugati stafidele si mai amestecati o data.
Pas 8
O tava de cuptor se asterne cu hartie de copt, asa ca sa aiba si bordurile acoperite. Ungeti bine hartia cu unt, va da un gust suplimentar la budinca si nu se va lipi de ea.
Se toarna compozitia de macaroane in tava si se da la cuptor la foc mediu.
Pas 9
O scoateti cand se rumeneste bine, o lasati putin sa se racoreasca in tava.
Pas 10
O rasturnati pe un platou - sa fie cu fundul in sus.
Pas 11
O portionati si savurati cu toata familia. Este buna si calda si rece.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(10 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (6 voturi)