Peste merluciu cu sos de rosii

Peste merluciu cu sos de rosii

O reteta simpla, rapida si sanatoasa! Un pranz delicios!

Pestele este recomandat sa fie consumat cel putin odata pe saptamana, datorita ce îl afirma este valoarea sa nutritiva. Carnea de peste contine: proteine mai mult de 18%, fosfor, iod, vitamine din grupa B, vitamine liposolubile A si D, grasimi saturate în cantitati foarte mici, acizi grasi polinesaturati din gama omega trei si omega sase.

Daca tii pestele într-un vas cu apa sarata sau în putin otet mirosul specific poate disparea cu desavârsire.

Ingrediente

Peste merluciu
600 g
proaspat sau congelat
Ardei gras
1 buc
Rosii cubulete din conserva
400 g
cand este sezonul rosiilor, prepar eu sucul de rosii
Ulei de masline
50 ml
Usturoi
2 buc
2 catei
Foaie de dafin
1 buc
Ceapa alba
1 buc
optional, depide de cantiatea de peste, eu am folosit jumatate
Piper
1 lingurita
se pipereaza dupa gust
Sare
1 lingurita
se sareaza dupa gust

Pasi de urmat

Pas 1

Am pregatit ingredientele.

Peste merluciu cu sos de rosii - Pas 1
Pas 2

Punem la calit in uleiul de masline, un catel de usturoi tocat marunt, ardeiul gras si ceapa tocate marunt.

Peste merluciu cu sos de rosii - Pas 2
Pas 3

Dupa de s-au calit legumele se adauga rosiile cubulete, se adauga la aceasta un pahar cu apa so se lasa 10-15 min sa fiarba sosul si legumele.

Peste merluciu cu sos de rosii - Pas 3
Pas 4

Intre timp, cat fierbe sosul, spalam pestele si il taiem bucati mai mari.

Peste merluciu cu sos de rosii - Pas 4
Pas 5

Apoi il adaugam in sosul de rosii, impreuna cu foaia de dafin, condimentam cu sare si piper si lasam la foc mic sa fiarba cu capacul pus, dar nu tot acoperit, pentru maxim 10 min.

Recomand sa nu se amestece pestele in sos, pentru ca se va rupe, este f.fraged.

Peste merluciu cu sos de rosii - Pas 5
Pas 6

Spre sfarsit adaugam si celalat catel de usturoi tocat marunt.

Oprim focul si presaram patrunjel verde deasupra.

Lasam capacul pus deasupra cel putin 5-10 min sa se patrunda aromele.

Peste merluciu cu sos de rosii - Pas 6
Pas 7

Se serveste cald.

 

Pofta Buna!

Peste merluciu cu sos de rosii - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 600 kg (3 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:

S-ar putea sa-ti mai placa

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !