Salată de andive cu pătrunjel și maioneză

Salată de andive cu pătrunjel și maioneză

Andivele sunt niște legume foarte hrănitoare, cu puține calorii și nu sunt chiar așa de sofisticate pe cât par, atât că au o aromă puțin deosebită, adică un gust ușor amărui. Vă recomand să le consumați pentru că sunt bogate în vitamine, minerale, ..., iar în Belgia (țara de origine) sunt numite și "aurul alb".

Ingrediente

Andive
1 kg
   
Pătrunjel verde
1 buc
(legătură)
Maioneză
300 ml
   
Lime/lămâie
1 buc
   
Usturoi (cățeii)
2 buc
   
Sare și piper
1 lingurita
   

Pași de urmat

Pas 1

Spălăm bine andivele și pătrunjelul, le ștergem de apă și le tăiem cotoarele.

Salată de andive cu pătrunjel și maioneză - Pas 1
Pas 2

Tăiem andivele pe jumătate pe lungime, iar apoi în bucățele de 1-2 cm grosime.

Salată de andive cu pătrunjel și maioneză - Pas 2
Pas 3

Andivele astfel tăiate împreună cu pătrunjelul tocat  le punem într-un bol mare.

Salată de andive cu pătrunjel și maioneză - Pas 3
Pas 4

Adăugăm maioneza și zeama stoarsă de la jumătate de lime.

Salată de andive cu pătrunjel și maioneză - Pas 4
Pas 5

Punem și cei doi căței de usturoi zdrobiți plus sare și piper.

Salată de andive cu pătrunjel și maioneză - Pas 5
Pas 6

Amestecăm bine totul și salata este gata. 

     POFTĂ   BUNĂ !

Salată de andive cu pătrunjel și maioneză - Pas 6

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g
Data publicării:
Colecții: Salate

S-ar putea să-ți mai placă

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu până acum. Postează tu primul comentariu!