Triunghiuri fragede cu visine

Reteta este o alta abordare a cornuletelor cu gem, le-am gustat la cineva care le face cu diverse umpluturi chiar si cu mere, dar varianta cu visine as spune ca este "premium". Mi-a placut mult gustul, consistenta, aspectul si f.important viteza de preparare :)

Sa le incercati neaparat, sunt super moi si fragede.

Ingrediente

Smantana 20% grasime
200 g
Unt
200 g
Drojdie uscata
1 lingurite
Faina alba calitate superioara
500 g
aproximativ
Gem
300 g
orice umplutura va place - gem cu nuci, visine, sau rahat, felii de mere, banane, etc
Zahar pudra
300 g

Pasi de urmat

1

Preparati aluatul exact ca in reteta de cornulete cu gem, pasii 1-5.

Se imparte in 4 bile uniforme si se pot lasa la frigider, sau se lucreaza imediat.

2

Daca folositi visine sau alte fructe congelate, le decongelati, scurgeti bine de zeama si amestecati cu 2-3 linguri de amidon sau faina.

Merele nu trebuie amestecate cu nimic, gemul ar fi bine sa-l ingrosati cu nuci pisate.

3

Foaia de aluat se intinde intr-un dreptunghi, sa fie cat mai subtire, cam 2mm.

Aveti grija sa fie dreptunghiul cu latura mica, adica insistati sa intindeti foaia de aluat mai in lungime, nu latime.

Taiati cu cutitul felii lungi cam de3-4 cm latime, pe marginea fiecarei felii puneti cateva visine.

4

Prindeti marginea aluatului ca in poza.

5

Continuati sa rulati triunghiul, observati pozele.

6

Pana ajungeti la margine va iese asa un triunghi frumos.

7

Triunghiurile astfel formate le puneti intr-o tava asternuta cu hartie de copt.

8

Se coc la cuptor preincalzit la 200 grade, timp de 20-25 de minute, pana se rumenesc frumos.

Lasati sa se raceasca.

9

Inainte de servire le treceti prin zahar pudra.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kilogram
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Publicata:
Nota: 5 (1 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Auras70
Auras70 12 feb 2015, 08:58

"1 lingurita drojdie uscata" ar fi echivalentul la cate drojdie proaspata?

lena
Elena (lena) Auras70 12 feb 2015, 08:59

10-15g drojdie proaspata

alexandar
alexandar 12 feb 2015, 12:28

Minunate!

Viorela
Viorela 13 feb 2015, 00:16

cam de cate ori se ruleaza fasia de aluat; cam cati cm are lungimea? 

lena
Elena (lena) Viorela 13 feb 2015, 13:53

Dimensiunea perfecta ar fi de 10cm lungimea fasiei, de rulat nu am numarat :)

Viorela
Viorela 13 feb 2015, 23:20

Multumesc mult Lena. E suficient ca mi-ai spus lungimea. 

Auras70
Auras70 23 feb 2015, 22:17

Belea ....,le-am umplut cu reteta de umplutura care a postat-o Timotei  la cornulete cu gem in care am mai adaugat cacao si o visina din dulceata (le-am pus la  scurs inainte fructele in sita).Poza nu am apucat sa fac,s-au terminat instantaneu ! Bune,bune si foarte deosebite ca forma.Multumesc pentru reteta.

tiki
tiki 29 mai 2015, 21:10

  Buna. Am pus in toamna vreo 6 sticle-borcane cu visine. Nu am folosit nici unul si imediat apar cele de anul acesta. Asa ca am purces sa folosesc unul.  Am facut aceste triunghiuri minunate (mie nu mi-a stat zaharul pe ele cum as fi vrut),si fiind multe visine (aprox.  800 gr,) acuma e in cuptor si cea cu br. de vaci. Poza maine ca s-a intunecat. Mai fac una cu rabarba - preferata baiatului si ...ajunge.Am mancat eu cea taiata. F. buna. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
NergisEkin686
Nergis Ekin (NergisEkin686) 13 feb 2017, 22:35

Aici noi nu avem smintina...ce putem sa folosim in lok de ea?

lena
Elena (lena) Nergis Ekin (NergisEkin686) 13 feb 2017, 22:55

Iaurt mai gras amestecat cu smantana dulce sau asa simplu.