Sirop de Soc Reteta VIDEO
Anul trecut am facut o prima tura de sirop de soc de proba si a fost minunata, singura problema cu reteta de sirop de soc de atuncit a fost ca a fermentat. Deci nu luati in calcul retetele de sirop in care va spune sa-l tineti fara grija in camara(sau beci) nefiert - sau se fierbe, sau se adauga sare de lamaie multa in acest caz. Reteta de sirop de soc de acum o voi pastra la frigider, daca nu aveti loc de ea in frigider o fierbeti 5 minute si puneti in sticle sterilizate si capsate ermetic.
Siropul este minunat si imi pare rau ca nu l-am facut pana acum, scapati de grija sucurilor(chiar si naturale) din comert, sanatos, aromat, gustos - perfect! Puteti sa-l dizolvati in orice proportie preferati, cu apa plata sau minerala, si putina lamaie bineintele, pentru o Limonada Socata.
Fiindca sezonul de Socata este scurt, acest sirop va fi o alinare buna de pofte pentru tot anul :)
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Florile de soc se spala atent sub jet de apa - aveti grija sa nu scuturati florile de pe crengute.
Lasati sa se scurga de apa intr-o sita.
Pas 2
Se rade coaja de la cele 4 lamaie - aceasta va da o culoare frumoasa galbena siropului si bineinteles aroma. Aveti grija sa spalati bine lamaile inainte, chiar le opariti putin cu apa fierbinte.
Apoi le taiati jumatati si stoarceti zeama din ele.
Pas 3
Puneti apa pe foc si o incalziti bine, sa fie fierbinte dar sa nu fiarba.
Adaugati zaharul si amestecati pana se dizolva complet.
Pas 4
Adaugati coaja si sucul de lamaie.
Pas 5
Amestecati bine si lasati acest sirop sa se raceasca complet.
Pas 6
Daca veti pune florile in siropul fierbinte se vor innegri si lasa putina amareala.
Deci adaugati florile scurse bine in siropul rece.
Pas 7
Acoperiti oala cu capac si o puneti la rece pentru 1 zi.
Pas 8
Peste 1 zi amestecati bine in el.
Pas 9
Acoperiti iarasi cu capac si mai lasati 2-3 zile in frigider sa-si lase bine aroma.
Pas 10
Dupa acest timp se strecoara prin sita.
Pas 11
Acum il puteti fierbe 5 minute si turnati in sticle sterilizate si uscate(eu le tin 30 min la cuptor la 100 grade).
Asa se va pastra in beci sau camara fara grija.
Pas 12
Eu il torn in borcane sterilizate si pastrez la frigider, fara fierbere, asta in caz ca aveti loc.
Pas 13
Se dizolva in orice proportie preferati cu apa plata sau minerala si eventual putina lamaie.
Pofta Buna!
Cantitate:
1500 ml
Timp de preparare:
360 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
120 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)