Intotdeauna sunt in cautarea combinatiilor perfecte de ingrediente si mai ales la favorita noastra - reteta de dulceata de capsuni. Copiii demult mi-au spus ca prefera varianta in forma de gem de capsuni si m-am conformat, dar totusi simteam nevoia la el de un gust mai fresh, o culoare si mai intensa, aroma si mai accentuata. Am gasit solutia in rubarba - o planta perena din care se folosesc in alimentatie doar tijele, are gust pronuntat de acru si fara o aroma intensa care sa acopere gustul si aroma capsunelor. De fapt combinatia de rubarba si capsuni este una foarte exemplara si populara, nu am inventat nimic nou, doar am aplicat chestia asta si la dulceata de capsuni.
Rubarba ar fi ca o cantitate mai mare de lamai pe care le-ati folosi, dar mai aduce un plus de textura si pectina pentru gelifiere mai uniforma. Proportiile de mai jos le puteti modifica dupa cum va place, cred ca merge de pus 1:1 capsuni cu rubarba, dar eu totusi le-am vrut mai dominante.
Eu cresc rubarba in gradina, dar este din seminte si dureaza vreo 2-3 ani pana se dezvolta bine si pot s-o folosesc la maxim(daca aveti gradina sa o plantati, este perena, foarte buna si cu multe proprietati subestimate). Asa ca deocamdata ma bucur mult cand o gasesc in supermarket - luna trecuta am vazut-o in LIdl si Carrefour, de exemplu.
Si ca ultima observatie - rubarba este foarte folosita si indicata in deserturile low-carb, deci amatorii de bunataturi fara remuscari s-o aveti in vedere!