Pizza Carbonara

Pizza Carbonara

Orice mâncare super interesantă nu aș face, tot pizza rămâne preferata și vedeta copiilor la orice masă... Mai nou avem o nouă variantă "vedetă", această Pizza Carbonara, pe lângă faptul că este foarte simplu de pregătit, fetele mi-au zis să le fac mai mult din ea, pentru că este cea mai gustoasă pe care am făcut-o vreodată! Aluatul de pizza merge să fie oricare vă place - cel clasic sau varianta rapidă, fără drojdie (preferata mea!)

Pe lângă faptul că pizza e cea mai iubită mâncare la copii, este minunată de dat la pachet în loc de sandwich-urile clasice, bună rece sau caldă și la noi este una din mâncărurile cele mai gătite în casă. Iar dacă sunteți iubitori de Paste Carbonara, veți aprecia mult și Pizza Carbonara!

Ingrediente

Aluat de pizza
1 buc
aveți link-urile la primul pas, sau preparați aluatul dvs preferat
Galbenusuri de ou
2 buc
   
Smantana dulce 30%
50 ml
puteți folosi orice smântână grasă aveți la îndemână - simplă, fermentată sau dulce, lichidă
Sare, piper negru
0.5 lingurite
   
Usturoi (catei)
1 buc
sau 0.5 linguriță usturoi praf
Cascaval
200 g
recomand să-l combinați și cu puțin parmezan ras
Sunca cu slanina
200 g
bacon-ul ar fi perfect aici, dar eu folosesc mai cu spor kaizer-ul afumat țărănesc sau niște șunculiță mai grasă

Pași de urmat

Pas 1

Bineînțeles că în primul rând vă apucați să faceți aluatul de pizza.

Eu iubesc mult ambele variante:

- Aluatul clasic cu drojdie, sau

- Aluatul rapid fără drojdie.

Pizza Carbonara - Pas 1
Pas 2

Într-un bol amestecați 2 gălbenușuri crude cu smântâna, usturoiul pisat/uscat și puțină sare cu piper măcinat.

Pizza Carbonara - Pas 2
Pas 3

Acest sos de obicei îmi ajunge pentru 2 pizza, dar calculez de obicei 1 gălbenuș la 1 pizza.

Deci, ungeți blatul de pizza cu câteva linguri din acest sos.

Pizza Carbonara - Pas 3
Pas 4

Presărați cașcavalul, așa ca să acopere suprafața cât mai bine.

Pizza Carbonara - Pas 4
Pas 5

Peste cașcaval aranjați șunculița tăiată bucățele lungi și subțiri.

Cantitatea de umplutură o reglați după preferințe și necesități.

Pizza Carbonara - Pas 5
Pas 6

Coaceți pizza timp de 20-30 de minute în cuptorul încins la 200 de grade.

Serviți caldă și savurați, este minunat de gustoasă!

Poftă Bună!

Pizza Carbonara - Pas 6

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 buc (2 pizza)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:
Notă: 5 (2 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

ella.elena
ella.elena 15 Sep 2019, 14:05

Am si probat reteta deja :) Foarte buna pentru fanii carbonara ;)

Poza mea pentru rețetă:
marimel
marimel 19 Sep 2019, 08:19

Foarte buna rețetă. Două tăvi s-au terminat imediat, noroc că am apucat sa fac o poza 😃. Felicitări Lena , am făcut multe din rețetele tale.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
irinutam
irinutam 05 Oct 2019, 16:09

Delicioasa pizza! Multumim! De mult vroiam sa fac pizza carbonara si reteta ta mi-a placut pentru ca e foarte simpla. A apreciat-o intreaga familie(copiii si sotul). Azi o repet.

Nota mea pentru rețetă: