Ingrediente
●
Aluat de pizza
2 buc
oricare preferați
●
Kebab de pui
3 buc
vedeți mai jos link spre rețeta mea de kebab de pui
●
Sos de roșii pentru paste și pizza
4 linguri
●
Ardei
1 buc
pentru topping, puteți folosi ardei gras, sau ardei iute
●
Ardei iute
0.5 buc
pentru sos, eu am pus ardei bulgăresc neiuți, să mănânce și copiii
●
Sare
0.5 lingurite
după gust
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Preparați din timp kebabul de pui, eu am folosit rețeta mea de kebab simplu de pui, am păstrat și am congelat câteva bucăți pentru când voi face pizza kebab.
O feliați subțire când este rece bine.
Pas 3
Într-un bol amestecați 3 linguri de iaurt, 3 linguri de maioneză, 2 căței de usturoi pisat, puțin ardei iute/neiuți tocat mărunt și sare după gust.
Dacă sosul iese ceva mai gros, adăugați 2-3 linguri de apă, să-l subțiați puțin, atât cât să-l întindeți mai ușor peste pizza.
Pas 4
Puneți la încălzit cuptorul și între timp pregătim pizza kebab.
Întindeți foaia de pizza, cu mâinile sau sucitorul.
Pas 5
Puneți peste ea 2 linguri din sosul de roșii și îl distribuiți uniform.
Pas 6
Adăugați mozzarella dată prin răzătoare sau ruptă bucățele.
Peste cașcaval distribuiți feliile de carne kebab.
Pas 7
La final asezonați cu puțin ardei iute sau felii de ardei gras neiuți.
Optional puteți să mai adăugați orice alt topping vă place - ceapă, porumb, ciuperci, etc. Eu merg pe această variantă simplă și de bază.
Pas 8
Coaceți pizza în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, timp de 15-20 de minute, sau până se rumenesc marginile uniform.
Pas 9
Înainte de servire o asezonați deasupra cu sosul de iaurt pregătit mai sus și savurați. Este extrem de bună, fragedă și aromată.
Poftă Bună!
Cantitate:
2 buc
(2 pizza medii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
120 min
Data publicării: