Prima recomandare culinara primita inainte sa mergem in Florenta a fost sandwich-ul cu vestita friptura italiana Porchetta. Imediat ajunsi am rezolvat repede aceasta sarcina si pot sa va spun ca da, merita gustata si preparata in casa chiar. Anume rece si taiata felii subtiri are un farmec aparte, mie mi-a placut cel mai mult servita in forma de sandwich cu foccacia, unsa cu sos pesto si asezonata cu verdeturi si legume - este varianta perfecta si anume asa v-o recomand.
Porchetta de casa mi-a iesit si mai buna parca, toata familia a spus ca bate sandwich-ul din Florenta, cu mai multa atentie la detalii si calitatea ingredientelor, nici nu avea cum sa fie altfel.
Semintele de fenicul sunt cartea de vizita a acestei fripturi, aroma fina si foarte specifica este nelipsita in porchetta. Le gasiti la orice magazin online de condimente, poate si in unele supermarketuri mai mari. Dar partea cea mai grea pentru mine a fost sa gasesc bucata de carne potrivita si suficient de mare, neaparat piept de porc moderat de gras cu sorici. L-am gasit din pacate doar in Carrefour Baneasa din Bucuresti, bucata mare si intreaga, dar cu costita, pe care am scos-o si am preparat o ciorba din ea.
Dupa cum va spuneam ideala este servita feliata rece in diverse combinatii de sandwich, dar si calda ca o friptura clasica, moale in interior si crocanta pe exterior. Ce mai ramane in plus puteti congela si folosi la diverse mancaruri - sos cu fasole, cartofi, etc.