Briose-Pizza pentru copii Reteta VIDEO

Briose-Pizza pentru copii

Este o mare provocare sa le intri in voie copiilor cu mancarea, dar niciodata nu dati gres cu pizza sau briose. Si daca le puteti combina, va asigur ca se vor bucura si mai mult! Vroiam initial sa le fac mini-pizza, adica tot un fel de pizza clasica dar la dimensiune mult mai mica. Rezultatul a fost bunicel dar nu extraordinar, asa ca m-am apucat de aceste briose putin cam sceptica. Dar modul de formare a fost foarte simplu, rezultatul chiar m-a bucurat foarte mult si pe mine, si pe copii. Am folosit in reteta ingrediente simple si accesibile marca Fine Life din magazinele LaDoiPasi.

Un lucru important de stiut aici si care l-am remarcat cu totii, aceste pizza-briose au fost foarte bune si a 2-a zi, chiar reci, neincalzite. Le-am luat dupa noi la un picnic si au fost foarte apreciate. Urmati atent pasi din reteta si nu ezitati sa va bucurati copiii cu asa briose delicioase, frumoase si interesante. Si apropo, pe site-ul LaDoiPasi puteti gasi si alte retete(inclusiv si cateva marca LaLena) in sectiunea de Idei simple pentru acasa.

Semipreparate

1 buc
adica o portie

Ingrediente

Sos de rosii
200 g
am in vedere sosul de rosii pentru pizza, vedeti in pasi link spre reteta mea
Porumb conservat
200 g
Carnati afumati
100 g
sau alte mezeluri preferati, puteti adauga ciuperci, masline, etc
Cascaval
300 g

Pasi de urmat

1

In primul rand va apucati repede de aluatul pentru pizza, eu folosesc de obicei Aluatul clasic de pizza sau Aluatul de pizza fara drojdie, rapid.

2

Il framantati cu putina faina, sa devina uniform si neted dar aveti grija sa nu fie prea dens. Lasati sa se odihneasca 15 minute.

3

Pana aluatul se odihneste recomand sa pregatiti restul ingredientelor pentru pizza, in special cascavalul. Aici am folosit cascaval Dalia Fine Life simplu, dar merge sa folositi oricare va place si aveti la indemana.

4

Il dati prin razatoarea cu gauri mai mari si lasati la o parte.

5

Acum intindeti aluatul intr-o foaie mare de aproximativ 3-4mm grosime. Va ajutati cu faina pe masa, sa-l lucrati mai usor.

6

Taiati cercuri cu o cana mai mare, sa fie cam de 9-10cm diametru.

Dar asta depinde si de marimea formelor de briose, daca sunt mai mici taiati respectiv si cercurile mai mici.

7

Le mutati in formele de briose unse cu putin ulei si le aranjati sa se aseze perfect. Presati usor cu degetele pe borduri si la baza.

8

Eu am facut 12 briose in forma mea, din resturile aluatului ramas puteti sa faceti inca o tura de briose sau o pizza clasica.

9

Continuam cu briosele - le ungeti la baza si peretii cu sosul de rosii preferat.

Eu folosesc Sosul Marinara clasic sau Sosul de rosii, varianta mea.

10

Si puneti topping-ul preferat - copiilor mei le place mult porumbul, este cam nelipsit in pizza pentru ei :) Deci, am pus cate 1 lingura de porumb in fiecare briosa.

11

Adaugati cateva rondele de carnaciori, sau sunca, ciuperci, masline, etc.

12

Cand ati terminat cu topping-ul acoperiti briosele deasupra cu cascaval ras.

Le puneti in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30-40 de minute.

13

Dupa acest timp se rumenesc frumos deasupra, dar verificati sa fie si baza coapta bine. Eu de obicei le trag usor cu varful cutitului in sus, ca sa vad daca sunt gata.

14

Lasati putin sa se racoreasca inainte de servire.

Au fost la fel de bune si calde, dar si reci.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 12 bucati (12-20 buc)
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 40 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Comentarii

AncaDragoslav528
Anca Dragoslav (AncaDragoslav528) 10 mar 2019, 18:49

Gustoase si atragatoare pt copii.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: