Pasca cu ciocolată și brânză Rețetă VIDEO

Pasca cu ciocolată și brânză

Cine mă întreabă de o rețetă de pască? Să vă arăt acum rețeta de pască cu ciocolată preferată copiilor mei, și nu numai - este de mare efect și nu am avut vreodată pe cineva care să refuze o felie delicioasă de așa o pască. Da, este mai puțin tradițională această rețetă de pască cu ciocolată, dar să știți că felul cum arată și gustul compensează orice critici posibile în acest sens.

Cred că pasca cu ciocolată va satisface toate gusturile, v-am prezentat mai detaliat procesul și veți face sigur o bunătate. Dacă sunteți în căutare de o pască cu aluat de pandișpan, sau pască cu ciocolată eu zic să vă opriți aici pentru că le aveți pe amândouă. În cazul în care nu o vreți cu ciocolată, omiteți cacao și glazura, presărați deasupra cu zahăr pudră și aveți o pască delicioasă cu aluat de pandișpan fraged și moale. Și nouă ne place mult pasca tradițională, cu brânză - dar servită proaspătă, în prima sau a 2-a zi, pe urmă nu mai are gustul și consistența așa bune și fragede ca la această pască cu aluat de pandișpan.

Așadar, pasca este delicioasă, ciocolatoasă, bună, bună rău de tot - banală descriere dar sinceră... Sigur o veți face și ca o simplă prăjitură sau tort, merge adaptată perfect - dar ca o pască cred că ar fi o adevărată delectare de sărbători pentru toată familia.

Singura concurență la această rețetă ar fi Pasca cu brânză fără aluat, este la fel una din preferatele noastre și dacă mă întrebați care o prefer mai mult, sunt într-o dilemă...

Ingrediente

Făină albă
200 g
   
Zahăr
240 g
   
Ouă
3 buc
1 ou pt blat și 2 pt umplutură
Lapte
200 ml
   
Unt
220 g
să fie moale, la temperatura camerei
Brânză de vaci
500 g
brânza să fie moale, dar NU lichidă și cremoasă!
Praf de copt
10 g
   
Cacao pudră
4 linguri
2 pt blat și 2 pt glazură
Esență de vanilie
2 buc
una pt blat și alta pt brânză
Griș de grâu
2 linguri
   

Pași de urmat

Pas 1

Umplutura de brânză:

Mare atenție la consistența brânzei de vaci, eu folosesc brânza la fel ca la papanași - moale dar bine scursă de zer, nicidecum lichidă și cremoasă!

Pasca cu ciocolată și brânză - Pas 1
Pas 2

Într-un robot sau blender puneți brânza, 100g de zahăr, 100g de unt moale, 2 ouă, cele 2 linguri de griș și esența de vanilie.

Dacă nu aveți robot/blender le amestecați bine cu o lingură și eventual treceți printr-o sită, să fie cât mai uniformă umplutura de brânză.

Pasca cu ciocolată și brânză - Pas 2
Pas 3

Observați aici că brânza este uniformă, moale dar nu lichidă.

Pasca cu ciocolată și brânză - Pas 3
Pas 4

Compoziția pandișpan de cacao:

Într-un alt bol puneți 100g de zahăr, 1 ou și 100g de unt moale.

Pasca cu ciocolată și brânză - Pas 4
Pas 5

Amestecați bine cu un mixer.

Pasca cu ciocolată și brânză - Pas 5
Pas 6

Adăugați laptele și mai amestecați puțin.

Pasca cu ciocolată și brânză - Pas 6
Pas 7

Acum puneți făina, 2 linguri de cacao, vanilie și praful de copt.

Pasca cu ciocolată și brânză - Pas 7
Pas 8

Amestecați bine cu mixerul să fie o compoziție uniformă și fără cocoloașe.

Pasca cu ciocolată și brânză - Pas 8
Pas 9

Așterneți cu hârtie de copt o tavă rotundă cu borduri detașabile, cam de 24-26cm diametru.

Pasca cu ciocolată și brânză - Pas 9
Pas 10

Puneți jumătate din aluatul de cacao în formă și nivelați bine cu o lingură.

Pasca cu ciocolată și brânză - Pas 10
Pas 11

Apoi turnați toată compoziția de brânză și nivelați.

Pasca cu ciocolată și brânză - Pas 11
Pas 12

Puneți și restul aluatului de cacao, nivelați atent cu lingura.

Atenție! Dacă veți avea brânza mai lichidă acest aluatul de cacao va fi destul de greu să-l distribuiți peste brânză. Dacă totuși aveți această problemă îl întindeți atent cu vârful cuțitului și îl puneți peste brânză din loc în loc cu o lingură, nu-l turnați pe tot mijloc.

Alta soluție - puteți face doar 2 straturi - cel de cacao dedesubt și cel de brânză deasupra, scăpați așa de chestia cu întinsul blatului 2 de deasupra.

Pasca cu ciocolată și brânză - Pas 12
Pas 13

Coaceți pasca la cuptor preîncălzit la 180 de grade timp de 40-45 de minute.

Nu este o problemă dacă puțin crapă, sau se ridică și la răcire se mai lasă.

Pasca cu ciocolată și brânză - Pas 13
Pas 14

Lăsați pasca să se răcească bine în tavă, apoi treceți cu un cuțit pe lângă pereții tăvii.

Pasca cu ciocolată și brânză - Pas 14
Pas 15

Scoateți atent bordurile tăvii.

Pasca cu ciocolată și brânză - Pas 15
Pas 16

Glazura:

Într-o cratiță mică puneți 40g de zahăr, 3 linguri de apă, 2 linguri de cacao, 20g de unt.

Pasca cu ciocolată și brânză - Pas 16
Pas 17

O puneți pe foc moderat și amestecați bine cu un tel ca să nu fie cocoloașe, până se dizolvă complet zahărul și untul.

Pasca cu ciocolată și brânză - Pas 17
Pas 18

O turnați peste pască și distribuiți uniform cu o lingură pe toată suprafața.

Pasca cu ciocolată și brânză - Pas 18
Pas 19

Puteți s-o mutați acum pe un platou mai frumos, sau o puteți face înainte de a pune glazura pe pască.

O lăsați la frigider 2-3 ore până se întărește bine glazura de deasupra.

Pasca cu ciocolată și brânză - Pas 19
Pas 20

Și apoi o porționați și savurați cu mare plăcere, este fragedă și extraordinar de gustoasă.

Pasca cu ciocolată și brânză - Pas 20
Pas 20

Deși mulți spun că este mai mult o prăjitură decât pască, să știți că eu o prefer de multe ori așa fragedă și moale decât cea cu aluat de drojdie.

Îmi place și pasca tradițională cu brânză și aluat de cozonac dar s-o mâncăm proaspătă, asta în schimb este bună și după 2-3 zile, chiar mai pătrunsă. Dacă nu vă hotărâți care din ele s-o faceți eu vi le recomand pe toate, fiecare în felul ei e bună.

Poftă Bună!

 

Pasca cu ciocolată și brânză - Pas 20

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (10-12 porții)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:
Notă: 5 (19 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

gabidari
gabriela (gabidari) 17 Apr 2011, 19:05

nu am cuvinte....banuiesc ca e deosebita....bravo....

Nota mea pentru rețetă:
lenor
Elena (lenor) 17 Apr 2011, 22:43

Arata super! Sigur o fac de Pasti - cea simpla doar cu branza parca nu e asa spectaculoasa! Multumim de reteta si pregatiri placute de Paste! Si, de maine, sunt la Sala Dalles la Targul de Pasti! Va astept la Standul Tupperware, la parter, pana vineri, intre orele 10,00 - 20,00 - intrarea libera!

nona
nona nona (nona) 18 Apr 2011, 08:17

buna lena, este deosebita aceasta pasca, cu siguranta o fac. multumim pt fiecare reteta pe care o postezi . multe din ele le-am facut chiar daca in ultimul timp nu am avut timp sa mai comentez. esti o minune. iti urez un paste fericit si sanatate alaturi de familia ta si cei dragi tie. te pup

miha76
miha76 18 Apr 2011, 08:23

super bine arata................tuturor gospodinelor spor la treaba............si sa va bucurati din plin de sarbatoarea INVIERII !

gabriela29sv
gabriela29sv 18 Apr 2011, 09:45

Draga Lena, ma bucur din tot sufletul ca ti-a placut reteta mea de pasca cu ciocolata si sper ca o vei incerca si pe cealalta fara aluat (te asigur ,pe tine cat si pe celelalte gospodine, ca e delicioasa  ) .Multumesc mult pentru aprecieri  , mi-ai umplut inima de bucurie si mi-ai facut o zi frumoasa. Iti doresc tie si tuturor gospodinelor sa aveti parte de tot ce e mai bun in lume, pace si lumina in suflet, iar toate bucatele pentru masa de Pasti sa va iasa exact asa cum va doriti . Paste Fericit !

Nota mea pentru rețetă:
scumpy65
scumpy65 18 Apr 2011, 11:26

Draga Lena ,se pare ca esti uimitoare in ale bucatariei.Duminica fiind Floriile si totodata si ziua mea,m-am apucat de vineri si am facut :totul diplomat,toba de pui si rulada invelita cu cascaval.Toate au iesit excelente.Am avut cu ce ma lauda datorita tie.Multumesc pentru minunatele retete!!!Si aceasta minunata pasca o voi incerca cu siguranta.O saptamana excelenta!!!

Emma
Emma 18 Apr 2011, 15:24

Multumim mult si sarbatori fericite impreuna cu toata familia!

Nota mea pentru rețetă:
gabi-ta
gabi-ta 18 Apr 2011, 22:02

Multumesc de reteta,acum sunt intr-o dilema,mi-am ptregatit ingredientele pentru tortul Krem a la krem dar si asta e o nebunie.Nu stiu care o sa-l fac.

Nota mea pentru rețetă:
gabi-ta
gabi-ta 18 Apr 2011, 22:04

Super pasca,acum sunt intr-o dilema,ce sa fac de Paste,Tortul Krem a la krem sau pasca

gabi-ta
gabi-ta 18 Apr 2011, 22:05

Sorry ptr repetitie,am crezut ca nu sunt logata....si...ok

Paste fericit tuturor! Si retete delicioase!

crina
Paula (crina) 18 Apr 2011, 22:15

Excelent , excelent .......O fac si pe asta !!!!!!      Multumesc mult de tot   !!!! 

crystyna08
crystyna08 20 Apr 2011, 19:11

Daca tot o laudati asa de tare am sa o fac si eu...dupa va povestesc !..pupici.

Veronika
Veronika 26 Apr 2011, 15:00

Buna Lena, am facut aceasta reteta, rezultatul: excelent fooooarte gustos. Mersi mult pentru retete si te felicit din suflet cu Sfintele Sarbatori de Pasti.

Eliza Petrescu
Eliza Petrescu 26 Apr 2011, 15:01

multumesc mult de reteta! am facut-o si toata familia a ramas incintata.

Nota mea pentru rețetă:
popescuaureliaiulia
popescuaureliaiulia 01 May 2011, 17:46

este o reteta costisitoare si nereusita.am investit timp si bani intro porcarie care nu avea nici un aspect doar gust.am servito in familie nu cu musafirii ca mas fi facut de ris deoarece am mincato cu lingurita blatul nu a stat lipit de brinza nici de frica credetima ca nu spun povesti mai ales ca am facut o scoala de bucatari e adevarat nu de cofetari dar pot spune ca am notiuni elementare de bucatarie.este un esec total.sincer ias da nota 2 cu felicitari mai ales ca am fost extrem de furioasa ca nu am putut sa o pun pe masa in ziua de paste.ar fi fost o rusine

Nota mea pentru rețetă:
Gabriela2777
Gabriela (Gabriela2777) popescuaureliaiulia 06 Nov 2020, 08:43

Trebuia sa faci Alta pasca daca tot Esti bucatar😂👌👏 day poate ai facut tu ceva gresit . 

lena
Elena (lena) 01 May 2011, 17:55

Aurelia, imi pare rau - un comentariu foarte pompos si furios - dar daca ai facut si scoala de bucatari chiar nu inteleg ce nu avea sa-ti iasa - reteta este cam banala, singura problema cu blatul am explicat-o destul de bine. Posibil ca ai ales branza prea lichida. Eu zic in loc sa fii furioasa sa incerci sa intelegi de ce nu ti-a iesit, asta ar face un bucatar bun si profesionist.

piedra
piedra 02 May 2011, 21:55

in seara aceasta am facut pasca pentru a doua oara . Am facut-o la Pasti si am avut niste musafiri foarte simandicosi , care au adus pasti si cozonaci de lasuper laboratoare de cofatarie. Cand au mancat aceasta pasca au fost foarte incantati. Au spus ca e combinatie foarte fina . Nu as fi scris nimic , dar nu am vazut nici un comentariu al cuiva cre sa o mai fi facut si nu as vrea sa va descurajati citind comentariul doamnei Aurelia. Pasca aceasta e cea mai fina pasca cu ciocolata pe cre am facut-o sau gustat-o vreodata . Maine duc si la servici. Va scriu impresi colegilor mei. Incercati-o cu toata increderea . Ingredientul principaal pe care Lena a uitat sa-l mentioneze sa care daca lipseste nu are cum sa iasa , este DRAGOSTEA PENTRU CEI PENTRU CARE GATESTI.

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) 03 May 2011, 09:56

Piedra, multumesc de comentariu - chiar asteptam parerea si altor utilizatori care au incercat Pasca. Ai perfecta dreptate - mult depinde de reusita unei retete - de la alegerea ingredientelor pana la mana si dispozitia celui care o face. Doar reteta nu este suficient, si un bucatar bun intelege asta. Te pup si multumesc mult de interventie

natalina
miki (natalina) 11 May 2011, 17:02

cea mai buna pasca care am mancat-o vreodata!!!!am facuc-o pt Paste si ieri am mai facut una!numai ca intalnesc o mica prb: pe cand o scot din tava,ramane pe hartia de copt sa se raceasca si asa cum nu patrunde aerul la stratul de jos,se formeaza condensat,adica se abureste si se aseaza,adica stratul de sus maro e pufos,iar de jos e umed si lasat,asa tb?in rest e super-super bunamerci pt retete!!!

Nota mea pentru rețetă:
piedra
piedra 12 May 2011, 12:24

am patit si eu ca Natalia. Trebuie sa pui pasca pe un fund de lemn care absoarbe umezeala si sa rupi hartia de copt de-a  lungul unui diametru.

natalina
miki (natalina) 12 May 2011, 16:57

multumesc pt sfat,piedra.Voi incerca,ca nu ma las de aceasta pasca.La cat de delicioasa e,nu trebuie sa astept Pastele,vine ca o prajitura fff buna

elen is
elen is 23 Nov 2011, 11:16

Buna Lena,

Desi ma inspir din retetele tale de mult timp nu am scris pana acum. A cesta reteta este minunata. Prima data am incercat-o de Paste dar acum o fac la orice ocazie. Ieri a fost ziua mea iar invitatii au fost incantati de acest desert . Multumesc pentru retete. Te pup.

Nota mea pentru rețetă:
lescuta
lescuta 16 Feb 2012, 17:53

marcu cecilia-magdalena
cecilia-magdalena marcu (marcu cecilia-magdalena) 09 Apr 2012, 18:43

chiar cautam o reteta de pasca si uite k am gasit-o.Deabia astept s-o prepar de Paste

Tania Meghega
Tania (Tania Meghega) 17 Apr 2012, 16:13

Nu stiu exact ce e ca e pasca ca e prajitura, dar foarte buna a fost, nu a mai ramas nici o firimitura. Pe scurt neam-neam, a fost usor de facut, si mai usoar de papat .

gabriela29sv
gabriela29sv 17 Apr 2012, 16:27

Hristos a Inviat! Ce ma bucur Lena ca aceasta reteta place la multa lume.Am facut-o si eu ca de fiecare Paste si e foarte apreciata mereu de musafiri.

Uite o foto cu pasca cu ciocolata,in spatele ei fiind pasca fara aluat,foarte buna si ea ;)

Poza mea pentru rețetă:
lennusika
lennusika 17 Apr 2012, 21:47

Saramana si Hristos a inviat.....ador aceasta pasca... am facut-o de multe ori cat am fost in Romania ,mi-a iesit din prima si a iesit si tare buna, dar acuma am o problema numai sunt in Romania  sunt in Danemarca si  nu am gasit branza de vaci as putea sa o inlocuiesc cu branzica Philadelphia ?

gabriela29sv
gabriela29sv 17 Apr 2012, 23:20

Lennusika si eu sunt departe de casa, in Franta si fac branza de vaci acasa cu lapte de vaca la cutie(rosie) cu 3,5 % grasime,imi iese f bine.Reteta o gasesti pe site-ul Lenei.Numai bine si spor la gatit ;)

lennusika
lennusika 17 Apr 2012, 23:56

multumesc tare mult gabriela pentru sfat ....nu am facut niciodata branzica de casa...dar am sa incerc si sunt sigura ca o sa imi iasa tare buna deoarece este foarte simplu  de facut, dar dureaza ceva zile.... iti multumesc inca o data ...pupic dulce...:

gabriela29sv
gabriela29sv 18 Apr 2012, 00:07

cu mare placere lennusika, sunt bucuroasa sa impart retete,sfaturi cu toata lumea...curaj pentru facut branza,e tare simplu si buna...o sa fii mandra de tine ;).pupici

tatinela
tatinela 19 Aug 2013, 12:26

o fac pentru a doua oara si mi se primeste ft moale,cind ii pun glazura se lasa tare,de ce?

lena
Elena (lena) tatinela 21 Aug 2013, 08:22

Nu am inteles intrebarea, ce se primeste moale si cum adica se lasa tare?

tatinela
tatinela 22 Aug 2013, 14:52

adica prajitura se primeste foarte moale,in rola creste bine iar cind o scot se lasa si isi pierde tot aspectul..plus la asta cind am taiat-o era si putin cruda,oare trebuia s-o mai tin in rola?am tinut-o o ora si vreo 10 min si mi s-a parut ca e de ajuns cu toate ca cind faceam proba cu scobitoarea tot inca nu iesea curata!!!prajitura e delicioasa ca gust,a placut tuturor,insa as vrea sa se primeasca ca la tine,sa arate frumos!

lena
Elena (lena) tatinela 23 Aug 2013, 16:28

Poate pui branza de vaci mai moale si nu se tine bine? Adauga inca vreo 2-3 linguri de gris sa se tina bine.

tatinela
tatinela 23 Aug 2013, 22:25

am pus brinza de casa,chiar ft tare...nustiu de ce...imi pare rau pentru ca prajitura e super gustoasa!

Dana D
Dana D 06 Mar 2014, 11:05

In compozitia de branza se poate adauga un plic de budinca de vanilie (Dr. Oetker, eventual), care ii va da un gust mai rafinat si va rezolva problema consistentei.

Foarte faine retete, multumesc!

Geno83
Geno83 06 Apr 2014, 09:24

Am facut si eu aceasta pasca,e gustoasa de altfel ca orice dulce,mai mancasem inainte facuta de o tusica de a mea dar mult mai reusita..sincer mie nu mi-a iesit la fel de aspectuoasa ca in poza de mai sus si branza parca nu e legata,cand tai o felie se sfarama toata..am urmat pasii exact ca mai sus,nu am magimix si am amestecat cu un mixer...sau posibil am mai citing pe alte bloguri si spun ca in aluatul cu branza se Pune faina...

Lilica
Lilica 17 Apr 2014, 21:38

Am incercat reteta si a iesit perfect,am pus mai multa cacao ca asa imi place mie. 

Poza mea pentru rețetă:
Lilica
Lilica 17 Apr 2014, 21:46

Este calda inca , dar n-am rezistat sa nu o gust.Cu branza de casa am facut-o si nu am pus gris sau faina, dar era scoapta bine si nu avea zer. Daca este branza moale sloboade apa si de aceea ramane cruda.

adela la la
adela la la 22 Apr 2014, 11:29

De paste am facut aceasta pasca dulce si a iesit super gustos!!! Sunt tentata sa incerc tot mai multe retete de lalena

Poza mea pentru rețetă:
piedra
piedra 26 Apr 2014, 18:50

Am facut din nou aceasta minunata pasca. Doar ca in loc de glazura am pus crema ganache calduta. A iesit dementiala. Am recomandat site-ul tuturor celor ce au laudat-o.

vasileveronica
vasileveronica 26 Oct 2014, 18:08

Delicioasssssa! Data viitoare cred ca am sa pun si stafide in compozitia de branza.Nu a mai ramas nimic de poze....

Alina Heering
Alina Heering 02 Apr 2015, 15:03

Buna Lena 😊. In Germania NU se gaseste branza de vaci proaspata 😞. Ce imi recomanzi pentru inlocuire?? Te rog mult,duminica este Pastele aici si creau sa impresionez 😊. Multumesc anticipat 😘😘

lena
Elena (lena) Alina Heering 03 Apr 2015, 14:40

Mda, sigur nu se gaseste nimic asemanator, stiu ca prin magazinele rusesti din Germania se gaseste branzica, se numeste "Творог".

Sau il faci acasa, din lapte batut/iaurt sau kefir - ai reteta pe site. Pt ca nu ai timp de asteptare sa se acreasca laptele faci direct din iaurt de comert.

elena clinciu
elena clinciu 10 Apr 2015, 20:09

Schichtkäse, are grasime doar de 10% insa sta foarte bine.O gasiti la Edeka, Marktkauf poate şi alte magazine.De la Landliebe sau Südmilch.

oanny
Oana-Maria Lupu (oanny) 11 Apr 2015, 13:16

Buna! Spune mi te rog la glazura, cat inseamna 2 linguri de unt? Trebuie topit? Multumesc!

lena
Elena (lena) Oana-Maria Lupu (oanny) 11 Apr 2015, 13:18

Am mentionat la ingrediente, trebuie sa fie moale, cred ca ar fi vreo 30 de grame.

oanny
Oana-Maria Lupu (oanny) 11 Apr 2015, 14:48

Ok.multumesc tare mult, abia am oprit focul, sper sa fie ok, pt ca am avut niste branza de la lidl si era cam moale.de mirosit, miroase super, abia astept sa o gust.

Danaups
Danaups 25 Mar 2016, 23:28

Bun gasit,

Eu locuiesc in Italia. Am doua intrebari:

-Se poate face si cu ricotta?

-in loc de unt pot folosi ulei si in ce cantitati?

Multumesc anticipat si felicitari pentru toate retetele vegetariene.

Dana

lena
Elena (lena) Danaups 26 Mar 2016, 16:02

Cred ca puteti folosi ricotta, de unt - mai bine il omiteti unde puteti, prea mult ulei nu va merge. Puneti poate 50ml dar nu tot.

oanny
Oana-Maria Lupu (oanny) 26 Apr 2016, 13:09

Buna ziua,

Vreau sa reincerc reteta, deoarece anul trecut am facut-o si in noaptea de inviere am nascut si nu m-am putut bucura de ea. As vrea sa fac blatul de ciocolata, dar deasupra sa fac umplutura cu smantana. Credeti va iesi bine?

Nota mea pentru rețetă:
anca2015
anca2015 26 Apr 2016, 21:40

Am facut-o pt pasti anul trecut si a iesit extraordinara. Ft fina si cu un gust minunat.

Am mai facut-o de atunci o data. Dar partea cu branza a iesit sfaramicioasa. Nu mai era fina si se destrama la taiere.

Cum trebuie sa aleg branza? Multumesc

lena
Elena (lena) anca2015 27 Apr 2016, 09:59

Cel mai bine sa alegeti branza sa fie moale dar nu foarte lichida. Nu luati branza foarte uscata si seaca.

lena
Elena (lena) 27 Apr 2016, 10:02

Oanny, dupa ce ati copt prajitura puteti sa-i faceti ce vreti. Merge bine si crema de smantana deasupra in loc de glazura.

oanny
Oana-Maria Lupu (oanny) 27 Apr 2016, 10:21

eu vreau sa fac umplutura cu smantana, in locul celei de branza. umplutura de la alta reteta de pasca cu smantana. dar o sa incerc, vedem ce iese; o sa coc intai in pic blatul, apoi adaug smantana

Danaups
Danaups 03 May 2016, 12:11

Hristos a inviat!

Draga Lena si draga Gabi Sv (si eu sunt din Suceava) va multumesc enorm pentru ca ati postat o reteta fara aluat de framantat. Imi plac dulciurile, dar le prefer pe cele  tip tarta, iar cele cu aluat nu le prea diger, asa incat le evit. :))

Am facut si eu acesta reteta si a iesit o minune. Deja s-a terminat! Pentru sambata mai intentionez sa fac doua tavi ca vreau sa duc si la biserica de pomana una.

Eu locuiesc in Italia si regimul meu alimentar este vegetarian, fara lactoza si fara glutine. Am adaptat aceasta reteta si doresc acum sa las un feedback si cateva precizari pentru cine se afla intr-o situatie asemanatoare.

De la Auchan/Eselunga am cumparat faina fara glutine si lapte cu continut redus de lactoza. In loc de unt am pus ulei de floarea soarelui.

 Ouale le-am cumparat de la o ferma agricola.

Ca si branza am folosit ricotta de capra: are o textura cremoasa, zerul l-am scurs si mi-a iesit superb (ca si cum avea si smantana compozitia, asa cremoasa era). Am adaugat in compozitia de branza 4 linguri rase de gris, stafide, coaja de lamaie, esente si ouale aferente retetei.

PS: atat de mult i-a placut domnului meu reteta, incat mi-a zis ca vrea sa invete si el sa o faca!!! Mentionez ca el este obisnuit ca eu sa fac saptamanal ceva dulce tip tarta/tort. :))

Va imbratisez si sa aveti o Saptamana Luminata cu spor,

Doamne ajuta!

Dana

gabriela29sv
gabriela29sv 03 May 2016, 19:54

Draga Dana, ma bucur mult ca ti-a placut aceasta reteta, eu o pregatesc in fiecare an de Pasti iar familia si prietenii o adora. Cu drag o imbratisare pentru o concetateana de-a mea ;)

Janeth
Janeth 10 Mar 2017, 16:51

Gustoasa pasca!!!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Janeth
Janeth 16 Mar 2017, 23:45

Azi am facut din nou aceasta reteta, dar cu mai mult gris in branza, si cu glazura din ciocolata topita. ;)

Poza mea pentru rețetă:
CameliaAndronicSusanu809
Camelia Susanu (CameliaAndronicSusanu809) 11 Apr 2017, 16:16

Foarte interesanta reteta, o voi face acum de paste dar nu am inteles unde intervin cele doua linguri de gris . In branza poate ?

lena
Elena (lena) Camelia Susanu (CameliaAndronicSusanu809) 11 Apr 2017, 16:24

Da, in branza.

CameliaAndronicSusanu809
Camelia Susanu (CameliaAndronicSusanu809) Elena (lena) 14 Apr 2017, 15:25

Am facut pasca , ca design a iesit f. bine .Inca nu am gustat-o .As vrea sa-ti trimit si dovada dar nu ma pricep sa atasez foto aici .Iti doresc sarbatori linistite alaturi de cei dragi .

sandy
sandy 13 Apr 2017, 17:13

Te rog spune mi ce pot folosi in locul branzei de vaci?in Țara se găsesc de toate, in schimb in afară ,suferim 😢.mersi

lena
Elena (lena) sandy 13 Apr 2017, 18:55

Cottage Cheese cred ca ar merge.

sandy
sandy Elena (lena) 13 Apr 2017, 19:19

Mersi mult o sa incerc si te anunț, succes mult si un Paște fericit pt toata familia .

DianaCuzic961
Diana Cuzic (DianaCuzic961) 16 Apr 2017, 10:15

Excelenta.Multumesc.O singura intrebare: dupa ce am orit focul s-a crapat la suprafata un pic cam tare. Ce am gresit? In rest, gustul este exceptional.

lena
Elena (lena) Diana Cuzic (DianaCuzic961) 16 Apr 2017, 12:12

E normal, si la mine a crapat.

nicma
nicma 16 Apr 2017, 16:41

Gustul e deosebit.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
StefaniaCeciliaStefan734
Stefania Cecilia Stefan (StefaniaCeciliaStefan734) 24 Apr 2017, 13:00

Hristos a Înviat! Am descoperit recent aceasta reţetă. Iată pasca mea un pic târzie dar buuuuună... Merge perfect şi cu niscaiva zmeură sau alte fructe de pădure alături sau cocoțate pofticios pe glazura tentantă. Mulţumesc, o adevărată pască gourmet.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
carab?manuela995
carabă manuela (carab?manuela995) 07 Mar 2018, 14:57

Am facut in avans aceasta prajitura!!!! Este foarte bună si usor de facut... am folosit faina de secara ca parca consistenta este mai cremoasa! Este excelentă ca si gust, ca si aspect!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
carab?manuela995
carabă manuela (carab?manuela995) 07 Mar 2018, 15:02

Nu stiu de ce s-a postat doar doua steluțe....🤔 ca prajitura este de cinci!!!!🥂

Nota mea pentru rețetă:
DanRinder747
Dan Rinder (DanRinder747) 03 Apr 2018, 08:55

bravo  suna bine        o voi incerca       merci

AlinaSava470
Alina Sava (AlinaSava470) 06 Apr 2018, 22:28

Excelenta! Mulțumesc mult! 

Nota mea pentru rețetă:
RODICAPANTIRU388
RODICA PANTIRU (RODICAPANTIRU388) 15 May 2018, 15:10

Foarte buna💓

Nota mea pentru rețetă:
RODICAPANTIRU388
RODICA PANTIRU (RODICAPANTIRU388) 15 May 2018, 15:15

Delicioasa multumesc

Poza mea pentru rețetă:
susulina
simona andreea (susulina) 24 Dec 2018, 18:08

Draga Popescu Aurelia am mai vazut noi bucatari, daca toate comentarile sunt pozitive si unul singur contra la tine e problema, mai fa o data scoala de bucatari. Nu este prima reteta facuta de pe La Lena. Astazi am facut-o pentru ziua de Craciun, revin cu glazura si sectiunea. Sta bat la mine nicidecum s-o mananci cu lingura

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
susulina
simona andreea (susulina) 25 Dec 2018, 15:10

Grozava, moale si aromata

Poza mea pentru rețetă:
susulina
simona andreea (susulina) 25 Dec 2018, 15:11

Minunata, cui nu -i place ciocolata poate renunta la glazura

Poza mea pentru rețetă:
susulina
simona andreea (susulina) 25 Dec 2018, 15:11

Grozava

Poza mea pentru rețetă:
susulina
simona andreea (susulina) 25 Dec 2018, 15:12

Craciun fericit tuturor!

Poza mea pentru rețetă:
MariaCrut695
Maria Crut (MariaCrut695) 26 Apr 2019, 16:42

Reteta e nemaipomenita. Daca sunt respectate indicatiile, nu are cum sa nu iasa bine. Pt asa o delicatesa nu pot decat sa spun: Multumesc, Lena!

Poza mea pentru rețetă:
piedra
piedra 26 Apr 2019, 18:37

😋👏👏💐

Cristinel
Cristinel 17 Apr 2020, 15:24

Vreau sa adaug si eu un comentariu numai de bine!

Intilnim a treilea Paste cu pasca aceasta mununata!

Multumim din suflet pentru toate recetele tale. Nici una nu a iesuat!

Vom sta acasa in mijlocul familiei si cu bucate pregatite dupa recetele tale!!!

Sarbatori luminate!!

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Cristinel 17 Apr 2020, 20:19

Cu drag! 🤗

DELIAGABORG
DELIAGABORG 02 May 2023, 23:25

O super rețetă simpla si gustoasă va mulțumesc frumos 😘

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă: