Tort "Chocolat"

Am ajuns intr-un final la reteta tortului de ciocolata perfect - moale, fraged, cu crema fina si cu aroma intensa de ciocolata. Mi s-a spus ca a fost cel mai bun tort de ciocolata mancat vreodata, si sunt sigura ca asa si este, vi-l recomand - se face destul de simplu dar este foarte de efect.

Aici am folosit Crema de ciocolata rapida, care se potriveste perfect cu textura pandispanului, dar pentru ceva si mai deosebit puteti face Crema Ganache de ciocolata(mai ales pt ornat si motzuri). Sosul de ciocolata este cam obligatoriu, puteti sa-l mai aromati cu cafea. Pentru persoanele care nu agreeaza cantitatea de ulei, chiar insist sa folositi Ganache-ul la crema.

Apropo, se poate realiza acest tort si intr-o varianta de post, frumusestile din ciocolata amaruie si sosul de ciocolata aplicate la fel la Prajitura de ciocolata de post.

Semipreparate

2 buc
pentru un tort va trebuie 2 portii de crema
1 buc
pentru ornat

Ingrediente

Pandispan de ciocolata
1 buc
reteta de pe site
Ciocolata neagra/amaruie
100 g
pentru ornamente

Pasi de urmat

1

Mai intai pregatiti semipreparatele pentru tort:

1. Crema de ciocolata si Ganache-ul

2. Pandispanul de ciocolata

3. Sosul de ciocolata, dizolvat cu putina apa calda sau cafea, pentru insiropare.

Puteti sa le faceti cu o zi inainte de montarea tortului.

2

Cand le avem pe toate gata ne apucam de partea cea mai frumoasa, montam tortul:

- Pandispanul se taie in 3 foi egale.

- Prima foaie(cea care a fost varful pandispanului) se pune la baza pe o farfurie asternuta pe margini cu hartie de copt.

3

- Se insiropeaza bine cu sosul de ciocolata.

4

- Apoi se unge un strat gros de crema de ciocolata(rapida sau ganache).

5

Asa continuati cu fiecare foaie de pandispan, ungeti marginile si bordurile si tortul este aproape gata.

Crema de ciocolata rapida este perfecta pt a unge marginile si finisa suprafata pt ca ramane lucioasa si foarte neteda, se lucreaza foarte bine spre surprinderea mea.

Lasati tortul la rece cateva ore sa se patrunda bine.

6

Dupa acest timp il mai nivelati daca este nevoie si scoateti bordurile de hartie - ramane farfuria curata si frumoasa, gata de infrumusetat tortul.

7

Faceti motzuri de preferat cu crema ganache.

Eu am facut de 3 ori acest tort si am observat ca motzurile cu crema rapida s-au lasat si pleoshtit, cele cu crema ganache raman ferme si frumoase.

In poza pasului este ganache, in poza de prezentare si mai jos este crema rapida, vedeti diferenta.

8

Si acum partea care este optionala - ornamente de ciocolata:

- am topit cicolata la microunde sau pe baie de aburi.

- se asterne hartie de copt pe un fund sau tava de cuptor

- puneti cate jumate de lingurita de ciocolata topita pe hartie si faceti raze cu o scobitoare.

9

Am facut cam 23 de stelute pt un tort si o banda de ciocolata din care se fac spirale.

Lasati la rece aproximativ o ora.

10

Dupa acest timp ciocolata se intareste si vedeti ca se iau frumos ornamentele de pe hartie.

11

Le aranjati pe bordurile tortului, cateva in mijloc deasupra si faceti optional spirale de ciocolata(se taie felii cam de 1 cm banda de ciocolata intarita si usor se indoaie in forma de spirala, daca s-a intarit prea tare lasati putin la temperatura camerei,  se va inmuia si lucra mai bine).

12

Asa arata tortul gata ornat si finalizat.

13

Bineinteles si o sectiune delicioasa pentru cei pofticiosi :)

Pofta Buna!

Cantitate: 2 kilograme (10-12 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 180 min
Publicata:
Nota: 5 (9 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 35

MihaelaGherman496
Mihaela Gherman (MihaelaGherman496) 08 nov 2016, 23:07

Este un tort nemaipomenit.L-am facut de mai multe ori si de fiecare data a iesit perfect

.Multumesc mult Leña,esti cea mai buna,cu explicatiile tale e imposibil sa gresesti.Felicitari!

Nota mea pentru reteta:
Nicole2880
Nicole Nicole (Nicole2880) 03 iun 2016, 16:40

Sub indrumarea retetei tale am facut primul meu tort.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
LUMI71
LUMI (LUMI71) 01 apr 2016, 21:40

Pentru a fi mai moale crema ganache putem adauga mai multa frisca?

lena
Elena (lena) LUMI (LUMI71) 02 apr 2016, 15:51

Puteti incerca, depinde si de calitatea/marca ciocolatei. Nu puneti mult, incercati cate putin.

Anca Sweden
Anca Sweden 09 ian 2016, 09:00

Probabi cel mai bun tort de ciocolata gustat vreodată! Si ,țin sa mentionez k nu sunt o fană-ciocolata. E impodibil sa nu iti iasă daca respecți parametri rețetei. Instrucțiunile sunt scurte si simple ,intr-un cuvânt ,chiar si unui începător (ca mine) ii poate reuși din prima. Mulțumesc ptr rețeta si total de apreciat faptul ca va luați din timpul persona ptr a rasp fiecărei pers in parte!!👍👍 . Cu siguranța,o sa mai incerc si alte retete de pe site-ul dvs.😊

Nota mea pentru reteta:
martha69
martha69 09 nov 2015, 22:18

Multumesc mult pentru aceasta reteta minunata. Cautam un tort super ciocolata iar acesta este clar pe modelul cautat. SI eu am cam intampinat probleme cu crema ganache (cam tare - dar super gustoasa) dar toata lumea a laudat gustul minunat de ciocolata si blatul pufos, ce sa mai o minune de ciocolata. Multumesc mult.

ps. Am folosit ciocolata Heidi 85 % cacao, crema a fost putin cam tare, a trebuit sa o pun putin la abur si am putut lucra cu ea, unde am gresit?

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
salas
salas 16 sep 2014, 16:21

A fost extraordinar. A fost savurat de toti invitatii fetei mele si nu numai. Am fost rugat de copii sa le fac eu tort la ziua lor. :) Multumesc frumos pentru reteta.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Pepsi
Pepsi 14 mai 2014, 18:35

de obicei nu postez, si nu sint activa pe forumuri cu scrisul, urmaresc mai multe situri de fete minunate, dar f rar scriu......scuze, am postat de 2 ori comentariul.......poti sterge unul te rog...... apreciez ff mult ceea ce faci, e f greu sa gatesti, sa faci poza, sa imparti cu altii experientele culinare....si sa primesti comentarii brutale si urite........pot sa te asigur ca am facut multe din retetele tale si nu am dat gres. 

tortul asta e pur si simplu delicios..........cum spuneam l-am facut de multe ori de cind l-am descoperit, la toata lumea a placut in egala masura........si crema de fineti o fac des (la clatite, etc) si crema patisiera la microunde o fac aproape saptaminal........un deliciu. cei 3 baieti ai mei sint dovada clara......

in bucatarie cind stii ff bine sa gatesti, e greu cind imparti o reteta cu cineva care nu stie sa gateasca.......sau care nu are aparatura necesara (care poate face o mare diferenta intre a reusi o reteta sau nu......)

Merci inca o data ptr tot ce faci! Numa bine iti doresc.

Poza mea pentru reteta:
Pepsi
Pepsi 14 mai 2014, 18:22

Superb tortul asta, l-am facut cu tot felu de creme, si de fiecare data un deliciu! Multumesc din suflet ptr toate retetele. 

Flavia (Canada)

Poza mea pentru reteta:
Symo
Symo 09 mar 2014, 15:16

Buna Lena,

La cât m-am "chinuit" la el, mi-e mila sa bag cuțitul :).

sper sa fie la fel de bun pe cât arată :)... Așa cum sunt toate Rețetele tale pe care le-am încercat.

Poza mea pentru reteta:
HDorina
HDorina 22 iul 2013, 00:07

Deci tortul asta e...incredibil. MULTUMESC pentru aceasta reteta minunata!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile