Cuptorul cu lemne a fost principala ustensilă de gătit a bunicii și mamei mele - pâinea, cozonacii, plăcintele, toate mâncărurile importante de sărbători, acolo le făceau. Eu eram prea mică să înțeleg toate detaliile acestui proces, dar de când avem cuptorul cu lemne de la căsuța de vacanță a trebuit să învăț. Principalul sfătuitor a fost tatăl meu, care încă mai ține minte cum făceau ei focul în cuptorul nostru cel mare, de acasă.
Astfel, după 2 ani de teste și lucru la cuptorul mic cu lemne, pot să vă sfătuiesc și să vă arăt cum îl folosim noi și ne bucurăm de mâncăruri delicioase și deosebite. La orice cuptor cu lemne ați folosi - cumpărat, sau construit cu mâinile proprii (apropo sunt foarte multe video în engleză pe YouTube cum să-l faceți singuri) - să știți că sunt reguli universale, dar oricum poate avea mici particularități pe care veți învăța să le gestionați în timp.
Citiți până la sfârșit toți pașii să vedeți câte mâncăruri delicioase puteți face dintr-un singur foc, la propriu!
Eu am luat cuptorul de pe internet, l-a construit un domn pasionat și dibaci, dacă dați căutare pe Google cu siguranță îl veți găsi.